reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Anioleczek clotrimazol i kora debu ;-) ja dzis ten zestaw zakupilam bo wczoraj uzylam wkladek belli i dzis od rana je przeklinam ;-) oj glupia ja :baffled:

Poli ten wrzesien to juz tak na 100% ? mialo byc od czerwca kurde :confused: musze dopytac jak bede w grudniu w pracy jak to tam mi wyjdzie :baffled: kadrowa tak wstepnie to mi ostatnio policzyla ze macierzysnki plus urlopy to ok grudnia/stycznia przyszlego roku powinnam wrocic do pracy a moje marzenie to wrzesien 2014 :p

reklama
narobiłyście mi ochoty i polowałam na te marcińskie rogale znalazłam i były pyszne :laugh2: ale chyba podróby:-pbo mak był czarny a nie biały;-) orginalnych nie jadłam hmm ale powinnam podpytać babcie ona pochodzi z Poznania:-)
a co do skurczy to mam chyba od początku albo drugiego tygodnia października twardnieje mi dół brzucha czasem lekki ból .Z Julą skurcze miałam później

My na wychowawczy dłuższy to się nie zalapiemy bo jak znam życie to data porodu będzie decydującą, a mawet jakby był kwiecień to rady noe damy hehe
Ja żałuję bo chętnie bym poszła, i tak mam plan iść na wychowawczy a co z tego będzie..kto wie:))

Mam już 1140gr szczęścia;) wizyta opisana i udana:))

Poli ten wrzesien to juz tak na 100% ? mialo byc od czerwca kurde :confused: musze dopytac jak bede w grudniu w pracy jak to tam mi wyjdzie :baffled: kadrowa tak wstepnie to mi ostatnio policzyla ze macierzysnki plus urlopy to ok grudnia/stycznia przyszlego roku powinnam wrocic do pracy a moje marzenie to wrzesien 2014 :p

Niestety raczej pewne...Oglądałam konferencję premiera..Mi się marzy wrócić do tej mojej marnej roboty w styczniu 2014.. Ja sobie wyliczyłam, ze jak urodzę 14 lutego, to urlop macierzyński kończy mi się 3 lipca. Po dodatkowych 4 tygodniach urlopu- 31 lipca. I cholera załapałybyśmy się, gdyby ten nowy roczny urlop obowiązywałby choćby od lipca:/// bo minister zaznaczył, że ustawa obejmie wszystkich, którzy 1 września będą mieli prawo do urlopu macierzyńskiego. - Osoba, która 1 września będzie w ostatnim tygodniu urlopu będzie mogła przedłużyć go o kolejne pół roku..Czyli miesiąc później trzeba rodzić!!!!:rofl2:

główne założenia rządowego projektu ws. macierzyńskiego

- Od 1 września 2013 r. półroczny urlop macierzyński (20 tygodni podstawowych i sześć tygodni dodatkowych) będzie można wydłużyć o kolejne 26 tygodni.
- Chęć wykorzystania rocznego urlopu, płatnego 80-proc. świadczenia przez cały rok, trzeba będzie zadeklarować 14 dni przed planowaną datą porodu.
- Jeśli matka tego nie zrobi, przez pół roku będzie otrzymywała świadczenie w wysokości 100 proc. Urlop może przedłużyć o kolejne pół roku (dostanie wtedy 60 proc. świadczenia)
- drugą część urlopu macierzyńskiego będzie można wykorzystywać w ratach
- rodzice będą mogli się wymieniać urlopem macierzyńskim
- od 20 tygodnia urlopu będzie można łączyć pobieranie zasiłku macierzyńskiego (w wysokości 50-proc.) z pracą na maksymalnie pół etatu

Ostatnia edycja:
witam,
ja dzisiaj byłam w szpitalu chorób zakaźnych i ogólnie to mnie pocieszyli i trochę uspokoili więc moja psychika jest w lepszym stanie niż wczoraj.
W tym okresie ciąży i z tak mało rozległą chorobą jest mało prawdopodobne że dziecko zachoruje.

no właśnie usłyszałam cos o wrześniu ale nie bylam do końca pewna ale jak słyszałam nie tylko ja tzn. że chyba dobrze słyszałam. Dziewczyny pamiętajcie że istnieje coś takiego jak chorobowe 60 dni na dziecko płatny tylko 80% ale zawsze cos, czyli jeszcze 2 miesiące można poopiekować się dzieckiem. Nie żebym namawiała ale przypominam :)
Nie sądze żeby jakis pediatra nie dał takiego zwolnienia przy tak malutkim dziecku :-p tym bardziej że różnie to z dziećmi bywa

Kasia super, że jest lepiej;))

Poli to ja wolę wcześniej rodzic żeby mnie nerw nie strzelił że mi kilka dni zabrakło;)) więc może lepiej że od września, bo i tak większość by się nie zalapala z nas a kilku dni jakby zabrakło to dopiero ból:((

A.m.g. Zawsze jest też 6 miesięcy zwolnienia na nas...niestety od czasu wydłużenia macierzyńskiego zus bardzo dokładnie to kontroluje, moja mama pracuje w kadrach i już było kilka przypadków kontroli gdzie zus zakwestionował zwolnienie i trzeba było kasę zwracać:/
Ja mam taki mega ostrożny charakter i jednak bym nie ryzykowala:/

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia super wieści :tak:

Kurcze też liczyłam, że się załapię na ten wydłużony a tu dupa:angry: no ale biednemu zawsze wiatr w oczy wieje:baffled:

Patik no troszku i ten mój awatarek przypomina bakterię :-D, ale to taki mały potworek z bajki którą uwielbiam (Potwory i spółka):-)

Do góry