reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Ja dziś się najadlam jak świnka, zupka zacierkowa mamusi;) pieczone jabłko z cynamonem i miodem, ciasto ze sliwka i salatke jarzynowa mmmm aaaa i frytki hahah

reklama
jak ja wam zazdroszczę tego obżarstwa!! mi żołądek nie pozwala :-(
aga no to powodzenia, żeby się udało z wyrwaniem się z Pl :)
Poli powiem ci tak - myślicie o budowie, myślicie o wyjeździe to ja bym próbowała! my nie mieliśmy nic i dlatego wyjechaliśmy. niektórzy powiedzą, że nie warto bo tu się nie rozwinę tak jak w Pl i co z tego skoro mi tu dobrze???? dzięki temu, że tu jesteśmy kupiliśmy działkę, mamy fajne wakacje co roku, mamy samochody, mieszkamy sami, budujemy dom... wszystko zapracowane. tyle, że ja tęsknię za Polską i chcę tam wracać, ale dopiero jak będziemy mieli jakiś pomysł na siebie co tam zrobić. wchodzi w grę tylko coś swojego bo dla kogoś za marne grosze to ja nie chcę. zresztą cała polska polityka mnie przeraża i wszyscy się dziwią, że kiedyś chcę tam wrócić i przekonują, że nie ma po co jak tu jest dobrze....

Ja też mieszkam na 40 mkw i ciesze się że chociaż tyle mamy a nie musimy obcemu płacić i nabijać komuś kieszeń.
Upiekłam dzisiaj babkę i już połowy niema :tak:

Gosiu u nas też wieje, że aż strach wychodzić. Tu jednak w irlandiii pogoda mi bardzo pasuje bo jestem alergikiem na stare drzewa, których tu niema, strasznie też zatrzymuje mi się woda w organizmie. Kiedy jade do Polski to 5 kg w tydzień wody w organizmie więcej.
My też mamy mieszkanie w Polsce ale nie mamy zamiaru wracać bo tu nasza córcia się bardzo rozwija chodź jest opóźniona intelektualnie. W Polsce nie mieliśmy żadnej pomocy ze strony państwa. Tu w szkole ma dodatkowego nauczyciela, ktory uczy i pomaga jej we wszystkim. Dostała nawet i pada na własność od państwa i naprawdę dbają o dzieci z problemami. A co najważniejsze jest w normalnej szkole i ma swój własny program nauczania. Tak więc dla niej musimy tu zostac:-) a i my nie narzekamy.
Powodzenia w budowie wymarzonych domków:-D

Nnasprzatalam się dziś i co.... Boli mnie brzuch buuu, ale energii mam sporo a im chłodniej tym mam jej więcej bo...niecierpie lata:/
Chce mi się już Bożego Narodzenia;))
Któras mówiła że zakupiła książkę perfekcyjnej pani domu, ją takowa psiadam i zamówiłam sobie dvd bo sporo fajnych pomysłów nie ma w książce:( choć książkę uwielbiam, mam też perfekcykne święta:D

Witajcie
Ja też się dzisiaj nasprzątałam, pogoda do d... ciagle pada chyba od tego boli mnie głowa dzisiaj i jestem strasznie zmęczona.
Musze Was troszke podczytac jedna z nas czytałam ze nie miała na poiczatku fajnej wizyty i najadła się strachu wspólczuje.
I wiem ze któraś dowiedziała sie że będzie miała synka GRATULACJE
U nas w UK dwie moje kolezanki i szwagierka też będą miały chłopców ja tez juz bym chciała wiedzieć co będzie myślę że dziewczynka ale czasami wydaję mi sie że chłopiec sama nie wiem musze czekać aż do 17 września na usg.

Dziewczyny wiecie moze jak to jest z tym lataniem samolotem bo chcieliśmy lecieć z mężem do PL na tydzień bo samochód mamy tylko 2osobowy i teraz myślimy czy taki lot nie zaszkodzi jeśli miałby chociaż w jakimś stopniu zagrazać to kupimy najwyżej samochód 5 osobowy bo i tak planujemy zakupić z tym że chcieliśmy w PL kupić samochód i tutaj przyjechać bo są dużo tańsze opłaty w PL tylko ja się strasznie boję że jak polece samolotem to coś się stanie malenstwu.

Orchidea to poważna decyzja i współczuję faceta hmm trutnia:/
Mój też do ideału nie należy często ma w d. To co mówię, sam nie potrafi przepraszac a jego trzeba ze 100 razy
Ale jak zale się przyjacolce czy sis to widzę że u nich też ideału nie ma:( taki chyba nie istnieje lecz może się mylę.
Może chciał Ci zaimponować tym wyksztalceniem?pogadaj z nim powiedz co cię boli, może.też reagujesz tak przez hormony w ciąży?
Pamiętaj, że już zawsze będziesz w jakiś sposób z nim związana.
Jeśli mogę.coś poradzić to rozmowa z nim jest dobrym wyjściem, ja chyba nie potrafilabym pozbawic Izy ojca od tak. No chyba że klamstwa się powtarzają lub robi inne gorsze rzeczy.
Ale.to moje zdanie;)

reklama
Do góry