Nadika cudaczne te Twoje dzieciaczki
Gosia - w nosie mam Twoje ptysie... sama dzisiaj sobie zrobię!! I to z podwójnej porcji!! O!! Martik jak do jutra sie jakies ostoją to Ci podrzucę
Smoniczka, - Ty masz zdecydowanie za dobrze z tym Twoim emkiem... mój jest taki zmęczony po pracy, że w dni wolne muszę mu dać w dzień odespać, bo jest taki zmasakrowany. Jeszcze ja go biedaka molestuję bo się o drugą dzidzię staramy, więc jest wykończony do granic możliwości
a... i zaczęłam sweterek robić... kończę drugi rękaw, potem biorę się za poprawki z przodu sweterka i zostanie mi ściągacz pod szyją. A jak to skończę to robię drugi egzemplarz
martuss - ja już dawno nie cycuję, ale bym chciała... moje dziecko samo sie odstawiło i cierpiałam okropnie z tego powodu, mam nadzieje, że drugie dziecię jednak dłużej pociągnie.
A u nas pomyślne nocki
tzn Moje dziecko nareszcie śpi samo w swoim pokoju i juz ie płacze jak zostaje sam. W zasadzie w ciągu 3 dni go oduczyłam. Pierwszą noc darł się godzinę potem coraz mniej, a teraz na drzemce odłożony nawet nie miałknął tylko poszedł nyny
Dzięki temu ma zdecydowanie lepszy sen, tzn budzi się w nocy, ale ja go przytule i odkładam i on idzie spać. Nie je w nocy i juz nie ląduje w naszym łóżku, choć mi tego brakuje cholernie... no ale jak zajdę w ciążę, to potem nie dam rady z nim walczyć z usypianiem, jeszcze z brzuchem... no nie dam rady go nosić i musiałam się tym teraz zająć. Zlikwidowałam też smoczek w dzień, jest tylko do spania. Jak sie zrobi cieplej to zaczniemy trenować nocnikowanie, bo niestety nocnik obecnie jest do zabawy a nie do siadania. No i jak zobaczę, ze spanie sie już ładnie unormuje, to będziemy próbowali zrezygnować ze smoczka... ale to jak będę widziała, że jest na to gotowy.
A... oglądałam przed wczoraj "Zniewolony" (12 years a slave) ubeczałam się okropnie... do teraz mam jakieś takie dziwnie uczucia w sobie... ale film polecam, choć tematyka trudna.