reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

witam :-) a my się zbieramy do moich rodziców...rany nie wiedziałam, że dla dziecka trzeba tyle rzeczy wziąć...[szok] pogoda u nas straszna, do tego rano była burza. Robercik dziś nockę ładnie przespał, co 3 godziny karmienie było ale tak na śpiocha więc można stwierdzić, że spał od 21.00 do 6.40 ;-) miłego dnia laski :-)

reklama
Witajcie,
zaglądam co jakiś czas ale jakos nie miałam weny na pisanie, u nas Laura zdrowa (odpukać) rośnie mała kobietka jak na drożdżach, waży już prawie 7 kg, 15 maja mamy szczepienie to zważymy ją dokładnie;-)Z przesypianiem nocek też u nas lepiej, więc już Wam nie zazdroszczę bo sama się wysypiam...mała budzi się tylko około godz 4 na jedzenie i ku mojemu zdziwieniu ona ani nie siusia ani kupy w nocy nie robi. Wcześniej co 3 godz musiałam zmieniać pampersa a teraz jak założę jej około 20 to dopiero rano przebieram. Wasze dzieci też tak mają, że w nocy nie robią?:-D

Listonosz przyniósł mi paczuszkę z Bobovity a w niej słoiczek z marchewką i poradnik o rozszerzaniu diety. Miło z ich strony:tak:
Bella, pytałaś o ząbki, u nas pojawiła się druga biała kreseczka, Laura pakuje wszystko do paszczy i ślini się jak szczerbaty na suchary:-D
Żanetka, zdrówka dla Malwinki:tak:
smoniczka, niech omijają Cię choróbska..i trzymam kciuki za przeprowadzkę, oby sprawnie poszło :-)

oj widze że weekend majowy u Was w pełni - taka pustka tutaj

Ja ostatnio nie poznaje swojego dziecka - cały czas płacz i ryk. Nawet jak jej się spać chce to takie sceny urządza że aż szok.

Dziewczyny karmiące cyckiem czy podajecie swoim dzieciom jakieś herbatki, wode ?

Jeszcze takie pytanie czy zmieniłyście butelki dla dzieci na te do 3 miesięcy ? Chodzi o to że ja mam za mało pokarmu więc w nocy kiedy moje dziecko śpi po 8-9 godz. odciągam mleko i później w ciągu dnia podaje. Zastanawiam się czy powinnam zmienić butelke ze smoczkiem większą ilością dziurek ? Mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi:-) maż zawsze twierdzi że tłumaczyć to ja nie potrafie

agaod moja Madzia kupek w nocy nie robi, nawet nie wiem czy chociaż raz zrobiła, ale sikać to sika, a nawet bym stwierdziła że leje :-D strasznie dużo sika, bez znaczenia czy to dzień czy noc

Ostatnia edycja:
Smoniczka zdrowka Kochana:**

A.m.g. Ja zmienam mojej, teraz jest juz na 3+, z poprzedniego mocno musiala ssac bo malo lecialo i zwyczajnie zostawiala polowe butli, bo juz sie zmeczyla:/

Moj Aniol cos sie rozregulowal dzis, malo spi czesto je i marudzi na maxa:/

Bella moje dziecko też się zepsuło :-( juz tak ładnie w nocy spała, a teraz się budzi co 2 godz. I w dzień gdyby nie spacer to by chyba w ogóle nie usneła.

Nas jutro czeka daleka trasa, 4 godz. Samochodem, trzymajcie cioteczki kciuki żeby było wszystko ok:-)

smoniczka dacie radę ;)
my już zaliczyliśmy z malym drogę w samolocie 2,5 godz do Wrocławia i dalej 2,5 godz z Wrocka do domu :D tak nas urządzili kasując loty do Poznania :baffled:

amg my nadal jedziemy na smoczku 1 bo inaczej mi się dziecko krztusi
baffled5wh.gif
bella znowu ma na odwrót więc chyba musisz obczaić co u was się lepiej sprawdza.. każde dziecko inne

Ostatnia edycja:
Dziewczyny podróż udana :-) mała całą drogę spała :-D nowe mieszkanko juz umeblowane i posprzątane , a ja ledwo żyje. Jeszcze nie wiem czy się ciesze, ale najważniejsze że rodzinka w komplecie :-)

hej laseczki:* nie ma szans żebym Was nadrobiła... najpierw były przygotowania do chrzcin... nie wiedzialam do czego ręce włożyc, mała była jak Anioł. w Kościele przespała i juz było tak pięknie.... od wtorku daje mi tak popalic, że nie wiem jak się nazywam... co znów?? mleko nie to czy ki cholera!!!!! na buzi wysypka nie zeszla. została jej taka skorupa okropna:( brak sił...

reklama
hej laseczki:* nie ma szans żebym Was nadrobiła... najpierw były przygotowania do chrzcin... nie wiedzialam do czego ręce włożyc, mała była jak Anioł. w Kościele przespała i juz było tak pięknie.... od wtorku daje mi tak popalic, że nie wiem jak się nazywam... co znów?? mleko nie to czy ki cholera!!!!! na buzi wysypka nie zeszla. została jej taka skorupa okropna:( brak sił...
może ta wysypka to trądzik niemowlęcy? U nas też wysypka i obstawiam właśnie trądzik :D

Do góry