reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Cortinko :-) troszku mnie uspokoiłaś tym co napisałaś, więc bardzo Ci dziękuję:-) Kaszel mu na razie minął...Od rana psikam mu do nosa sól morską i przed chwilką oczyściłam nos aspiratorem i znowu sól do noska, żeby lepiej mu się jadło:tak: Wywietrzyłam sypialnie, na noc dam ręcznik na grzejniki, żeby nam się lepeij oddychało. Może kupie jakiś nawilżacz powietrza...
Teraz znowu ma jakieś krosty na policzkach. Muszę obserwować, czy to nie reakcja alergiczna na ten antybiotyk co biorę, bo w ulotce piszę, że mogą takowe się pojawić:sorry: Ehh z tymi naszymi dziećmi...

reklama
Poli ja zamówiłam chuste tkaną skośno-krzyżową, na razie czekam, ale wyczytałam, że ta najwygodniejsza i wystarczy do końca, nie bedzie trzeba kupować nowej.

Ja nie wiem co jest grane, ale czy mozna przechodzić nawał jeszcze raz? Tak mnie cycuchy od wczoraj bolą... Może dlatego, że od kilku dni Antek zaczął częściej jeść, a teraz znowu przystopował i cyce nie wiedza ile produkować, ale dzisiaj po południu nie były wcale takie pełne, a w niektórych miejscach bardzo mnie bolało i znowu są gorące... o co to chodzi? Coś sie przytkało?

Gnidko, moze byc znow nawal, ale tez nie masz zatkanych kanalikow? Tylko ze to bol miejscowy wtedy..

Oilatum czyni cuda! Regularnie smarowana buzka wyglada juz o wiele lepiej! Oby po nocy znow tak tragicznie ro nie wygladalo, wtedy dermatolog musowo..

Hej
A ja mialam dzisiaj wolne, tata zajmowal sie Szymkiem:-). Bylam sobie na zakupach i na kawie z kolezanka i po powrocie do domu tak wysciskalam ta moja kluseczke mocno, nie widzialam go 3 godziny a stesknilam sie za nim jak nie wiem:happy: Teraz sobie chlopaki spia przed telewizorem cala trojka, bo jeszcze pies do nich dolaczyl:rofl2: a tu kapac trzeba mlodego przeciez....
Wczoraj moje dziecko przez caly dzien spalo raptem 3 godziny, nie wiem co sie z nim dzialo ale wcale nie chcial spac- to chyba nie jest normalne ze 5cio tygodniowe dziecko budzi sie o 6tej rano i spi 2 godziny w poludnie a potem pol godziny ok 15tej i pozniej jeszcze dwa razy po 15 minut:confused::confused: i dopiero po myciu i ostatnim karmieniu padl o 21 i spal do 2.30.
U Szymona sie chyba ciemieniucha zaczyna, i niestety ma tez na brwiach.
Wspolczuje wam dziewuszki tych piersiowo-karmieniowych problemow.
Ide budzic to towarzystwo do mycia:-D

Ostatnia edycja:
Martik zazdroszczę wolnego! Ja dzisiaj się wyrwałam na spacer z Szymkiem, pierwszy od tygodnia. Starsza nadal chora. Jakieś pomysły na dietę, poza marchwianką, ryżem z jabłkami i kisielem z jagód? Nie chce mi jeść, ani o zgrozo pić. Szymi wisi na cycu, a nie jest to ani 3 ani 6 tydzień... Zaczynam się ostatecznie wykańczać...

Ostatnia edycja:
poli, smarujesz też w nocy? gdzieś wyczytałam, że emolientami w nocy nie smarować ale jak budzimy się na karmienie to Laura ma tak suchą buźkę, że korci mnie żeby posmarować. Cieszę się że z Leosiową buziulką już lepiej;-)
martik, jak ja Ci zazdroszczę tych zakupów:tak:też chcę!!!:happy:
paol1nka, moja też czasami ma takie dni, że wisiałaby cały dzień, wtedy staram się ją czymś zająć, pomaga tylko noszenie i opowiadanie, wtedy zapomina na chwilę o cycu..ale tak jak piszesz, można się wykończyć. Dużo siły życzę i zdrówka dla córci

Hej dziewczyny
czytam Was regularnie ale nie mam czasu odpisać...u nas Robercik ma dni marudzenia i zajmowania mamie całego wolnego czasu. Też pojawiły się u nas krostki na buźce ale położna powiedziała, że to potówki. W ogóle młodemu cały czas ciepło jest. Ja zmarzluch chodzę w długich rękawach a jemu najlepiej by było jakbym go w samym bodziaku kładła :-)

Robercik ma też dziwne techniki jedzenia. Karmię go co godzinę niemalże, zje 30 ml- w porywach do 40 ml i zadowolony, tyle że po niecałej godziny drze japę, że głodny. Do tego moje cycuchy produkują na raz właśnie te 40 ml mleka i mnie to wkurza bo mogłyby więcej ;-) Raz w nocy mi synek zjadł 90 ml (to chyba był jego rekord) i spał 3 godziny (to też rekord :-D) no i zastanawiam się czy to nie za malo je to moje dziecię...niby waga prawidłowa bo z wagi ze szpitala 4170g przybrał do 5090g więc chyba się najada..kupek też dużo robi więc chyba ok...ale sama nie wiem. Dziś idziemy do pediatry na pierwszą wizytę więc się dowiem co i jak...

Witam Mamusie :)

U nas noc spokojnie. Młody ładnie spał w swoim łózeczku i standardowo pobudka dwa razy na jedzonko:-pOd 6 zrobił już dwie kupy :-p:shocked2: a teraz śpi. Zobaczymy ile, bo oczywiście u nas z tym spaniem to też jest różnie- raz fajnie 3,4 godziny,raz 1 raz 20 minut. Najczęściej jak mu się nie odbeknie to budzi się po 20,30 minutach i płacze, bo mu jest niedobrze....:dry:Koszmar...:dry:
Wczoraj oddzwoniła nasza pediatra- kazała obserwować małego, zmierzyć mu temperaturę( czekam na termometr bezdotykowy z allegro, bo elektronicznym się z tym Wierciochem nie da :no:)podawać witaminkę C no i oczywiście o szczepieniu możemy zapomnieć przez moje choróbsko:dry:Ale w sumie to dobrze, bo w domu sajgon totalny ;-)
Miłego, spokojnego dzionka z naszymi Urrrwiskami życzę :-);-)

reklama
Dziewczyny, ja dalej o tych chustach:-p Najlepsze tkane czy elastyczne??? Kółkowe czy tradycyjne? Tyle tych firm..co tu wybrać hihi:confused2:?

kup tkana starczy na dłużej...my mamy z lenny lamb i jestesmy bardzo zadowoleni...

Wczoraj moje dziecko przez caly dzien spalo raptem 3 godziny, nie wiem co sie z nim dzialo ale wcale nie chcial spac- to chyba nie jest normalne ze 5cio tygodniowe dziecko budzi sie o 6tej rano i spi 2 godziny w poludnie a potem pol godziny ok 15tej i pozniej jeszcze dwa razy po 15 minut:confused::confused: i dopiero po myciu i ostatnim karmieniu padl o 21 i spal do 2.30.
U Szymona sie chyba ciemieniucha zaczyna, i niestety ma tez na brwiach.

u nas wczoraj to samo....cały dzien krociutkie drzemki ale jak padłą wieczorem to spała do 5:szok:

na ciemieniuchę polecam szampon w piance Musteli

zdróweczka wszystkim chorowitkom....
u nas katarku już prawie nie ma wiec zaraz ruszamy na spacerek

Do góry