reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Barbhp u nas różnie, nie raz wytrzymuje 3 godz. a nieraz tylko jedną :/

Ja dzisiaj zakupiłam specyfik na rozstępy, mam nadzieje, że nie zabieram się za późno za walkę z nimi. Musiałam też małej dokupić ubranek na 62 bo się okazało, że nie mam w co dziecka ubrać. Niby tyle ciuszków, a okazało się że albo za małe albo za duże.

reklama
Wlasnie odkrylam kolejne goowno :((( jedno sie konczy a zaczyna nastepne.
Po trądziku (który nie byl jakis mocny) odparzyla się Felkowi szyjka- jeden dzien i wyzdrowiała.
Na głowce leciutka ciemieniuszka (raczej jak łupież to wyglada). Rano zawsze przemywam buzkę, szyjkę i uszki wacikiem.
I dziś rano patrzę- a za uszkami odparzenia!!!!! Tak jak by spłynęły mu resztki tej ciemieniuszki i odparzyło mu za uszkami! Az krewka była i pęknięcia!! A wczoraj jeszcze tego nie było :((((((
Do tego ta wysylka z nóżek opanowała całe ciałko, skóra zaczęła się łuszczyc (pomimo oilatum) i generalnie słabp to wyglada. We wtorek lekarz go widziała i mówiła ze to nie alergia. Ale i tak mnie to martwi.

Cwiercnuta witaj ponownie!

A gdzie Orchidea?

U nas 2lekarzy powiedzialo, ze to potowki na bank a nie skaza..ale postanowilam nie jesc narazie nabialu..nie wiem juz jak sobie radzic z tym wszystki..przemywam oilatum i oliwkuje glowke nawet 3 razy dziennie no i wyczesuje to cholerstwo.. Tak samo z buzka..przemywam przygotowana woda i smaruje buzke lekkim kremem..okropnie to wyglada.
Martuszka-ciagle cos z tymi dzieciatkami..czlowiek dba bardzo o higiene a i tak prpblemy skorne nawracaja

Wpadam na sekund pięć:-p

Nutka - witaj!
Poli, martuszka - na łuszczącą się skórę kupiłam "krem AA na ciemieniuchę" i powiem Wam że po dwóch dniach stosowania jest poprawa:tak:

wczoraj położna jak zobaczyła Jaśka to mnie skazą postraszyła - więc dołączam do mam na diecie bezmlecznej, a że w ubrania się nie mieszczę a na nowe kasy brak to od 3 dni nie zjadłam nic słodkiego, choć mnie skręca:baffled:
Dzięki temu w końcu waga drgnęła o pół kilo w dół:tak:

pozdrawiam:-)

No wlasnie wyslalam meza do apteki po krem na ciemieniuche a tam babka mu powiedziala, ze najlepsza na to jest oliwka..Ja mam wrazenie, ze ciemieniucha sie nam przeniosla kolo oczu..tak to przynajmniej wyglada no i jest czerwone..grr..bo na glowce to cieminiucha jest z przodu a na reszcie glowki to taki wlasnie lopiez..

u Laury skóra łuszczy się w tych miejscach gdzie była wysypka i nie tylko, bo na uszkach nie miała wysypki, drobne krostki zauważyłam też na powiekach. Poli, ja z małą przecież w szpitalu leżałam i tam widziało ją co najmniej pięciu lekarzy i tylko jedna pielęgniarka zasugerowała skazę, reszta uważała, że to potówki. Zaczęłam ją cieniej ubierać, wyłączyłam ogrzewanie w dzień a to cholerstwo się nasilało...do tego kupy śluzowe czasami zielone. Wrrrrr...ja kupiłam krem trójaktywny emolium, bo kąpię też w emolium..od wtorku stosujemy do tego moja dieta bezmleczna i widać poprawę

U Felusia to nawet nie typowa ciemieniucha tylko taki łupież. Bardziej zmartwiło mnie to odpażenie za uszkami :(

Ja wlasnie zjadłam jabłko. Zobaczymy czy nie zaszkodzi Felkowi.

matko, jak jeść bezmlecznie? To dla mnie koszmar.
Ograniczam mleko i przetwory, ale tak wogole zrezygnowac to cięzko...No ale jak to ma pomóc maluchowi- to trzeba.

Patik! Pól kilo mniej?:szok: Ty kochana uważaj, bo jeszcze pól i Cię z klubu wywalę!
:-D:-D:-D:-D:-D

No wlasnie wyslalam meza do apteki po krem na ciemieniuche a tam babka mu powiedziala, ze najlepsza na to jest oliwka..Ja mam wrazenie, ze ciemieniucha sie nam przeniosla kolo oczu..tak to przynajmniej wyglada no i jest czerwone..grr..bo na glowce to cieminiucha jest z przodu a na reszcie glowki to taki wlasnie lopiez..
bo ciemieniucha może występować też w innych miejscach, często też pokazuje sie na brwiach. Ja też uważam że oliwka na tą przypadłośc jest dobra bo nią zwalczyliśmy ją :)

a u nas chyba przepuklina pępkowa, we wtorek będzie położna to zobaczymy co powie :)
a do tego młody strasznie stęka, szczególnie w nocy, masakra, spać się nie da i co stęknięcie to biorę go do cyca przystawiam ale ten jeść nie chce tylko sobie stęka wrrrrrr

Ja mleka w ogóle nie jem. Za jakiś czas skusze się na chudy twaróg- tak mi powiedziała położna.
Mój dostał trądziku niemowlęcego- ma na szyjce, policzkach, za uszkami no i główce. Zalecenie położnej, to przemywanie tych krostek Octeniseptem lub gazikami Leko no i kąpiel w nadmanganianie potasu a po kąpieli sudocrem na buzię- efekt bardzo zadowalający- bo po tygodniu pyszczek wygląda ładnie. Muszę tylko natłuszczać mu czymś buzię, bo skóra jest bardzo sucha:dry:
Aha- jak któraś pije Kubusie i herbatki owocowe, to raczej też odradzam- bo to też lubi być przyczyną kolek:dry:
Mojego właśnie boli brzuch- sam przez się :dry: i ryczy mi już przez 3 godziny....Dobrze, że są dziadkowie :baffled::tak:;-):-p

reklama
martuszka - Ty mnie nie wywalaj bo jeszcze w deprechę wpadnę, że nawet w takim klubie mnie nie chcą:-D Dla mnie rezygnacja z nabiału jest też straszna, ale cóż zrobić, zobaczymy czy będzie poprawa. Muszę jeszcze kupić oilatum, bo po cichu liczę że te krostki wyskoczyły po płynie do kąpieli nivea.
Poli - ja stosowałam oliwkę ale nie widziałam poprawy, tyle że u nas tylko i wyłącznie skóra się łuszczy. Wczoraj położna właśnie nam ten krem polecała:tak:
kasiadz - a jak się potwierdzi ta przepuklina to co dalej? mój Jasiek często stęka przed zaśnięciem, ale jak zaśnie to śpi

Jasiek dzisiaj spał od 23 do 5 rano, zjadł i poszedł dalej spać do 9.30:-) emek zajął się rano dziewczynkami więc się wyspałam:tak:

Do góry