reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

my uzywalismy happy 0 i 1 (bo dla wcesniakow byly), pampers 1i 2 i dada 2, maz kupil, bo paczka z allegro nie zdarzyla przyjsc, powiem ze z dada jestem zadowolona i nie widze roznicy z pampersami
a husteczki pampers sensitive, bez zapachu, to podstawa na wyajzdy (a mamy ich ogrom po lekarzach)

reklama
munie- fakt te pampki sa supr, mialam kilka sztuk.No i znajomi w prezencie kupili ale 3 wiec poczekaja jeszcze.Ale ich cena....jak juz to na wyjscia bedzie miala.Narazie uzywamy tanszych do tej pory nic nie przecieklo a pupa tez nie odpazona i do calowania:-D

a ja wychodzę z założenia ze jak sie dba o pupe to nie grozi ostre odparzenie, bo wiadomo, czasem tak podcieknie, ze nie ma sposobow na pupe, albo dziecko czesto po antybiotyku ma czerwoną pupe, albo tak jak moj synek w szpitalu tydzien bez kapania, na antybiotyku, po zabiegu, oslabiony mial delikatne odparzenie ale sudocrem polozylam i po klopocie a w happy go jeszcze ubieralam i nie są to wysoko klasowe pieluchy

my na razie testujemy pampersy i dady :-) zuzylismy jedna paczke 1 pampersa a teraz jedziemy na 2 :-) jak dla mnie Dada troche sztywniejsz od pampkow...ale pampki jak sa zasikane to sie takie grudki robia, czego nie zauwazylam w Dadach :-)
Czy jest tu jakas mama ktora przeszla juz na 3?? kiedy mniej wiecej dzidzius do nich dorasta?? ja mam ogromny zapas 3, bo 4 paki Dady, 5 pak pampersow heh i huggiesy, no i 2 paczki 4 :-p

No więc tak: w promocji w Tesco będą te pieluchy, o które się pytałam. Opakowanie za 27,99 za sztukę wychodzi 0,35 groszy. W Realu są Pampersy 3 opakowania za 99,95 zł więc też się opłaca ale są od rozmiaru 3. No i te Pampersy Sleep&Play za dwa opakowania 49,99.

wiecie gdzie można kupić albo zamowić taki becik starodawny, albo zwykły śpiworek, zaraz z rozka dziecko mi wyrośnie i co dalej? te nowoczesne spiworki srednio mi sie podobaja

maron - ja już używam pieluch 3. Z 2-ek już mi wyrósł. Ja używałam pieluch chyba już wszystkich firm:
Huggies newborn - takie sobie (miał odparzenia)
Pampers - fajne i miękkie (ale dość drogie)
Pampers Premium - mało widzę różnicy pomiędzy, zwykłymi a tymi.
Happy - fajne bo szerokie (dobre na bioderka)
Baby dream - jak na razie to mój faworyt ;)
Dada - w miarę ok, ale dość śmierdzą.
Gaga - kijowe pod względem kształtu oraz zapięcia. Małemu siuśki uciekały.
Z Lidla - też super, miłe w dotyku i nie śmierdzą.

Chyba wszystkie wymieniłam ;)

my używamy Pampers Premium Care i nie zamierzam ich zamieniać na nic innego, przy Synku wypróbowałam wiele rodzajów i te są zdecydowanie najlepsze. Jak Mała będzie większa to przejdziemy na Pampers Active Baby ale póki co skórkę ma delikatną a te premium care są najlepsze.

reklama
My na samym początku używaliśmy Pampers Premium Care i naprawdę były bardzo fajne.Potem kupiliśmy Dada z biedronki i jak dla mnie za tą cenę też są bardzo dobre.Tylko troszkę zapach mają dziwny ale jak dla mnie spoko.A teraz używamy Pampersy te normalne (zielone) i też są super.Małego żadne z nich nie uczulały.

Do góry