reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

mam nadzieję, że będzie dobry ten cyckonosz ;)

ja miałam ostatnio też lipną sytuację, bo kupiłam na allegro za 26 zł nowy śpiworek taki ładny do spania dla małego, z likwidowanego sklepu babka wszystko wyceniła, ale kurna nie dotarł:/ pisałam do niej co jest grane, żeby mi nr nadania na pocztę dała, a ona do mnie, że przecież za zwykły list jej zapłaciłam 5zł... ja myślałam, że już nie ma takich ludzi na allegro co nie wysyłają poleconym.... więc kazałam jej coś przysłać z ciuszków za te pieniądze, które jej wpłaciłam i przysłała ładne 2 pary półśpiochów, więc myślę, że w porządku się zachowała ;)

reklama
ja ostatnio tez mialam lekkiego stresaw zwiazku z zakupem wozka, ale na szczescie doszedl:))
dee- nie podaruj tej pannie, bo sie nauczy i bedzie tak naciagac:/
vanilia- zakupy sie udaly :) ja polspiochy kupowalam bawelniane, w sumie te welurkowe cieplejsze...
mama2006- super,ze biustonosze przyszly dobre:) ja nie znosze ich kupowac :/i szczerze to jeszcze nie mam ani jednego do karmienia.. na sama mysl, ze mam isc mierzyc jakies jestem zla:p
blizniak-​ czekamy na fotki :)

magdabb ale wózek to bierzesz z przesyłka ubezpieczona bo to duży koszt a za 20-100 zł zakupy, to nawet się o tym nie myśli

co myślicie abym kupiła podghrzewacz uzywany?? moze udałoby mi sie wylicytowac za 20 zł z wysyłką?? w koncu w nim sie nie gotuje bezposrednio, wklada sie tylko butelke lub słoiczek??

krisowa- wedlug mnie jak najbardziej warto kupic uzywany, tylko nie masz gwarancji ze sprawny bedzie. Ja nie planuje zakupu podgrzewacza, a jak juz to tez bym kupila uzywke.To nie butelka czy smoczek, bezposredniego kontaktu z jedzeniem nie ma.

krisowa- wedlug mnie jak najbardziej warto kupic uzywany, tylko nie masz gwarancji ze sprawny bedzie. Ja nie planuje zakupu podgrzewacza, a jak juz to tez bym kupila uzywke.To nie butelka czy smoczek, bezposredniego kontaktu z jedzeniem nie ma.
trzeba nabyć z aukcji gdzie napisany sp[rawny, gorzej jak po tygodniu wyysiadzie, no ale to koszt 20-25 zł a nie 100 za nowy ;)

a i jeszcze jedno pytanie... do jakiego moment dziecko kąpie sie w wanience, pewnie póki samo bezpiecznie nie siedzi, czyli jakies 75-80 cm wzrostu ma, bo zastanawiam sie czy kupic duza wanienke czy mala, a w ogole kusi mnie taka komoda z przewijakiem i wanienka, tyle ze 200 zł kosztuje, no ale jak podliczyc: przewijak 50zł+ wanienka+ 30 zł+ stojak 50 zł to jkest 130, a za 200 mamy wanienke, stojak, przewijak i 2 poólki :)

Ostatnia edycja:
krisowa - co do podgrzewacza, kupiła bym używany, można kaskę zaoszczędzić, a za resztę kupić coś maluszkowi.

Co do wanienki, ja przy Kubie miałam małą, a po jakimś czasie musiałam kupić większą. Więc radzę od razu kupić dużą. Ja mam zwykłą z termometrem i do tego plastikową foczkę (najwygodniejsze aby dziecko wykąpać). Leżaczki materiałowe się nie nadają (przynajmniej jak dla mnie) nie umiałam kąpać Kuby na tym.

ja tez mam ta najwieksza wanienke,taka pasuje do stelaza, moja siostra do 14 miesiaca kapala małą w wanience,znajoma zdecydowanie szybciej sie przeniosla z malym do wanny.Ja zanim przeniose dziecko z wanienki musze zmienic brodzik na gleboki.
Co do komody to fajna rzecz,jak sie nie ma zwyklej komody dla malenstwa zeby kapac albo przewijac, ja nie mam,ale mam stelaz pod wanienke ktory sam kosztuje 100zl w sklepie chyba ze znajdziesz w tkiej cenie jak Dee :-).

reklama
ja nie mam wanny ani brodzika ;) mamy prysznic zrobiony tak na podłodze z odpływem, choc chyba czeka nas zakup wanny jak mały podrosnie do drugiej lazienki gdzie obecnie jest wc i umywalka, no i suszarka taka wielka :)

a ile dee dała za stojak?? :)

Ostatnia edycja:
Do góry