reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

Margarita takie same podejście miałam przy pierwszej ciąży a teraz z perspektywy czasu i strat kolejnych ciąż wolę wiedzieć bo wiele chorób można leczyć jeszcze w czasie ciąży a ratować życie, wiedząc że coś jest nie tak, zaraz po narodzeniu. Tak przykładowo :)

reklama
Znalazłam w necie info:
"93 % dzieci z przeziernością 2,5 rodzi się zdrowych. A w Anglii norma przezierności to 3 mm". U mnie 1 z 5 pomiarów tylko był 2,5mm, a podwyższone nt może być jak dziecko ramionka podkurczy. Chyba zaczynam czuc ruchy dziecka i nie mogę się stresować więc szukam pocieszenia w necie i czytam same pozytywne zakończenia ;-)

Ati i prawidłowo! Myśl pozytywnie.
U nas ta przezierność była 1,3/1,5/1,3 więc rzeczywiście zmienia się.
A ja po dzisiejszym badaniu tak jakby odetchnęłam z ulgą, poczułam błogość i jakoś tak szczęśliwsza jestem ;)

Ati u mnie prawidłowa przeziernosc jest do 2,5. Kochana,jak na amniopunkcje byś się nie zdecydowała,to nie ma sensu robić Pappa. Co Ci da wynik prawdopodobieństwa? Bez amniopunkcji i tak nie wiesz wtedy czy dziecko ma jakąś chorobę. Rozumiesz mnie? Leczyć można,ale jak się wie na co. Inna sprawa,ja miałam super wyniki w poprzedniej ciąży,a i tak skończyło się źle....trzymaj się i myśl pozytywnie :-)

Carolajna, ale mi chodzi o choroby typu Down, na które chyba w ciąży nie da się nic zrobić, bo wykryciu tych chorób służą te genetyczne pomiary.

Ja już po pracy, padam ze zmęczenia, ale obiecałam fotkę, więc nie mogę was zawieźć ;-)
Generalnie było dzisiaj tak na łapu capu, bo lekarz miał mały poślizg, ale to i tak nie popsuło mi nastroju, bo zobaczyłam zdjęcie maleństwa. Mała rzecz, a jakże cieszy :-)

Załączniki

• dzidzia na forum.jpg
    dzidzia na forum.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 64
Dzień dobry:)

Ja juz dziś po endokrynologu, to co sama wyczytałam z moich badań to tez potwierdził jest wszystko ok profilaktycznie za miesiąc do kontroli ale hashimoto nie mam więc jest ok:) teraz czekam na wizyte do mojej lekarki wiec po wizycie napisze co i jak:)

reklama
Do góry