reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

Ati - przezierność 2 jest w normie, nie stresuj się, A co do testu pappa, to tylko statystyka. Ja oprócz genetycznego u mojego gina idę jeszcze na usg genetyczne + pappa w poniedziałek na nfz, bo mi przysługuje i ogólnie się stresuję. Poczytałam sporo w necie o tym i często pappa wychodzi bardzo niekorzystne, a dzieci zdrowe. I tylko są niepotrzebne nerwy.

Haruna - koniecznie idź do endo. Mój gin jest też endo i na etapie starań mówił, że te normy są dla całej populacji, a dla kobiet starającyh powinno byc ok 1-1,5 i teraz też na takim poziomie mam utrzymane.

margarita, beemik - super, że wszystko ok

Wszystkim, ktore były już na genetycznym zazdroszczę. Już nie mogę doczekać się poniedziałku, jakoś tak sie niepokoję - sama nie wiem dlaczego... :(

reklama
Ja mam genetyczne w środę i tez się denerwuje. Pobranie krwi na Pappa ok 16 tc. U nas tak robią. Za nic nie płacę. Ciekawe kiedy mnie skieruja do Cardiff. Chciałabym jak najszybciej mieć konsultacje z tamtym lekarzem.

Dopiero wyszłam. Wszystko ok, maluch podrósł a jedyną chorobą wykrytą przez lekarza jest lenistwo mego dziecka.
Krwiaka nie ma, za to "fałd łożyska" nachodzi na malucha lekko. Ale nic groźnego. W ciągu 2 tyg mam zejść z Luteiny. I Magda racja! Doktor ten to samo o Nospa. Mam CD z całego badania (samo usg 15 min ponad), zdjęcia brak.

Załączniki

• 1438353358471.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 65
Gratuluje udanych wizyt!
Szogi no ja też czytałam,że pappa tylko stresu dodaje Mi wychodzily pomiary 2,03, 2,04, 2,10, 2,20 i raz tylko 2,5. Reszta wzorowo. Wiem,że często może byc tak że przeziernośc karkowa jest nawet 6, pappa do dupy a dziecko zdrowe. Tylko na cholere ten pappa jak on i tak nie daje gwarancji tylko statystyke podaje.

Ati bo jak Pappa da nie ciekawy wynik,to wówczas mogą skierować Cie na amniopunkcje. Oczywiście jeśli byś chciała. Bez Pappa nie skieruja. Ja juz pisałam,że mając takie wątpliwości zgodziłabym się na amniopunkcje bez wahania,mimo że badanie obarczone ryzykiem,ale jednak pewność do końca ciąży 100%. Porozmawiaj jeszcze raz z lekarzem,albo idź do innego na konsultacje. Będziesz spokojniejsza kochana.

Magda_z_uk, ja amino i tak nie zrobię. W sumie mam ryzyko zd 0,16% wiec tak jak moja gin mówiła bardzo małe, ale ja zawsze lubię postresować się podwójnie bo nie umiem inaczej :wściekła/y:

reklama
Carolajna super, że takie dobre wieści :)
Ja tak sobie czytałam o tych wszystkich prawdobienstwach chorób i stwierdziłam, że nawet jeśli to nie chciałabym wiedzieć. Będę kochać swoje dziecko niezależnie jakie będzie, a kilka miesięcy silnego stresu gdybym wiedziala o czymś szybciej tylko zaszkodzi. Ja jestem z tych co nie lubią stresu ;)

Do góry