reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

U naszej dzidzi wszystko ok, okazuje się ze jest jednak tydzień starsza tak jak podejrzewala lekarka od początku :) także raczej będę styczniowka ale to się jeszcze okaze :) Póki co mała ma prawie 900 gram wiec rośnie ladnie:)
Ze zwolnieniem załatwilam , mam dalej starać się trzymać dietę ale zobaczyła moje cukry i powiedziała ze są ok :)

reklama
Kropek musze przyznać spora już ta Twoja kruszynka. Fajnie ze wszystko ok. i tak ma być już do końca ☺. Mój Tymek też chyba sporo urósł bo czuję już solidne kopniaki, oczywiście wogóle mnie to nie martwi a jedynie cieszy ☺.

Kropek oj ładna dziewczynka :) u mnie na polowkowym dzidzia miała 350 g a to było w 21 tyg także narazie malutko.
Mamy narazie nie dokonca plec wiadoma niby miała byc córa a teraz gin nie była pewna.. pierwsze zdj z 14 tc mogło być za wcześnie a drugie 21 tc taki rzut od dołu nóżki zacisniete(z lewej strony widać stopke i paluszki :) ) i pomiędzy nozkami widzę kreseczkę, jak myślicie czy jaderka mogą tak wyglądać?

Załączniki

• 1445432575988.jpg
    1445432575988.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 48
Hej dziewczyny. :-)

My juz po. Synuś potwierdzony. Rośnie aż miło. Pan doktor mówi, że ma bardzo długie nogi,bo z pomiarów kości jesteśmy na 99 centylu. Ważymy 700g co daje nam 75 centyl dla 24 tc. Brzuszek i główka obwodem idealnie na 50 centylu. Wszystkie organy budowy prawidłowej. Przepływy w normie. AFI ( ilość wód plodowych) 13 cm,czyli też ok. Łożysko pomalutku się rusza, ale nadal musimy to obserwować. Pan doktor uznał,że właśnie ze względu na.łożysko chce mnie mieć dalej u.sobie,więc za 5 tygodni znowu się widzimy. Ciesze się okrutnie, że Theo tak pięknie rośnie,no i.juz.wiem czemu te jego kopniaczki są takie mocne :-)

No Madziu super. z takich nóżek muszą być wielkie kopniaczki:-)
Kati ciężko stwierdzić coś tam jest ale jak lekarz nie do końca przekonany to ja się nie wypowiadam:) pozostaje Wam czekać, kiedy następna wizyta?

reklama
Do góry