reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

reklama
to jak jak i ja 15/10 mam usg połówkowe :)

Tak dziewczynki górą....jak rodziłam w 2013 syna i należałam do innego forum o podobnej tematyce to się śmialiśmy że się wojna szykuje bo 80% chłopców się miało rodzić:) więc równowaga musi być :)

Ostatnia edycja:
Ehhhh to ja se dalej będę miała takie dluuuugie odstępy :-( ale nie wiem czy nie boje szybciej do niego bo cosik czuje klucia w szyjce a wczoraj nie mogłam stanąć na lewą nogę tak mnie bolało w biodrze i w pachwinie narazie cisza z biodrem ale boję się żeby mi się szyjka nie skracala twardnial mi wczoraj często brzuch na kilka sekund i nie powiem nie raz zabolało

Trochę tego skracania szyjki to i ja się boję. Moja koleżanka leżała już od 20 tygodnia do końca ciąży. Miała absolutny zakaz chodzenia, tylko do wc. Wiadomo, że jak trzeba to się robi co lekarz zaleca.
Mi też czasem brzuch twardniej ale lekarz kazał brać nospę bo to dziecko się rozpycha. Mam nadzieję, że wie co mówi.

Czy jest tu jakaś mama z astmą oskrzelową?

Bettina hehe od prawie 2 tygodni czuje się jak bym miała ataki astmy co chwile ;-) tak mnie dusi kaszel ;-)
Choco no właśnie też wolę to sprawdzić tylko ze jak zadzwonię do lekarza to mi każe odrazu do szpitala jechać i tam na obserwacje pewnie a tego wole uniknąć zwłaszcza ze dzieciaki chore . Bettina ja w poprzedniej ciąży zmagałam się szyjka do 32 tygodnia dałam rade ;-) potem przegralam ;-)

reklama
Ja mam wizytę teraz dopiero 26 października, póki co jest w miarę spokojnie. Aczkolwiek ostatnio tak mnie zakuło, że aż mnie zgięło. Ale to dosłownie chwila była. :szok:

Ja mam astmę i niby jest wszystko ok na razie. Ewentualnie ataki miałam zawsze przy wysiłku. Lekarz mówił, że normalnie można rodzić sn ale ja się boję, że coś może zacząć się dziać właśnie w trakcie porodu bo to jednak duży wysiłek.
Chyba zapiszę się do jakiegoś innego lekarza na jakąś konsultację bo mi to spokoju chyba nie da

Do góry