reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutoweczki sie chwala (zdjecia testow, brzuszkow, dzieci, mezow, plackow, psow etc:-)

reklama
Deizzi chodzi cały czas o tą moją nieszczęsną wadę wzroku. Invitro zmieniło tyle, że dziecko nie jest biologicznie moje wiec nie odziedziczy po mnie choroby- proste:)

Deizzi chodzi cały czas o tą moją nieszczęsną wadę wzroku. Invitro zmieniło tyle, że dziecko nie jest biologicznie moje wiec nie odziedziczy po mnie choroby- proste:)

No tak. Wiesz ile Ty przez nią wycierpiałaś i chcesz oszczędzić tego dziecku to naturalne :) A to jest potwierdzone że jakiś duży procent szans miałoby na tą wadę?

A to moja córcia, dzidzia, piesek i brzuszek.

Załączniki

• IMAG0123.jpg
    IMAG0123.jpg
    9,7 KB · Wyświetleń: 73
  • IMAG0125.jpg
    IMAG0125.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 51
  • image-1344545298780-V.jpg
    image-1344545298780-V.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 53
  • IMAG0117.jpg
    IMAG0117.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 69
3 na 4 będą chore. Nie wiadomo jednak kiedy to zdrowe miałoby się urodzić... Woleliśmy nie sprawdzać tego. Poza tym, że chcę dzieciątko uchronić przed chorobą to zabezpieczam też siebie- jeśli kiedyś będę potrzebowała opieki to jak ono będzie widziało to się mną zajmie jak ja ponownie stracę wzrok co zapewne nastąpi z biegiem czasu. Gdybyśmy oboje wymagali opieki to nie wiadomo czy byśmy sobie poradzili. Moi rodzice wieczni nie będą puki co pomagają mi cały czas ale wiadomo kiedyś i ich braknie... Nie była to łatwa decyzja ale wydawała nam sie najbardziej rozsądna. oczywiscie poza moim Męzem i osobami na BB nikt nie wie skąd jest nasze dziecko:)

o a gdzie moj tekst???
hmm
napisala
ze dziekuje za pochwale mojego brzuszka! to moja 4ta ciaza. W ciazach z Anioklami nie mialam takiego duzego i zawsze chudlam na poczatku ciszy az do 18tyg waga spadala zamiay rosnac;)
a teraz mimo ze przed zajsciem w ciaze bylam duzo szczuejsza to tetaz szybko nadrobilam wage;)

poli-sliczny brzusio!!

Kochana co się stało z Twoimi Aniołeczkami? 18 tc to już duża ciąża i wydawałoby się okres bezpieczny już. Przynajmniej ja miałam zawszę takie wyobrażenie że I trymestr i III coś się stać może ale w środku to już nie... Silna kobietka z Ciebie że się nie poddałaś. Gorące uściski.

W końcu się zmotywowałam żeby zrobić zdjęcie brzuszkowi. Przed chwilą robione. Oto on:
11tsgpg.jpg

16 tydzień

Ładny kształtny brzusio :)

Teraz ja dołączę swój bębenek. Rośnie w ogromnym tempie. Jak tak będzie cały czas rósł to w 9 miesiącu będzie widać tylko mój brzuch, potem długo, długo nic i na szarym końcu ja :)

Zobacz załącznik 493897

Duży brzuszek :) ale przynajmniej wiesz że ktoś tam jest :)

zanetka, kwasia wow ale brzuszki macie piękne już! nic nie zaprzecza, ze dzidziolki tam mieszkaja. cudaśnie:*

a zauważyłyście że chyba żadna z lutówek nie spodziewa się bliźniąt?? to aż dziwne bo zawsze się na forach jakaś szcześciara znajdzie:)

Też o tym myślałam :)

... dluga historia.. wydaje sie nie czesto spotykana bo tylko(i az) 2% ciaz jest traconych w wyniku niekompetencji szyjki macicy.
Jest to bardzo ciezkie do zdiagnozowania poniewaz szyjka macicy moze skrocic sie z minuty na minuty nie dajac zadnych objawow dochodzi do bezbolesnych skurczow,odchodza wody i jesli ciaza nie jest wyzej niz 24tydzien to wtedy juz nic nie mozna zrobic.
U mnie zdarzylo sie tak w drugiej ciazy.Lekarze stwierdzili ze to albo szyjka albo infekcja. Obiecali monitorowac przy nastepnej ciazy... ale nie przewidzieli ze moze sie zdarzyc zmiana z dnia na dzien. Mialam usg co tydzien.. i pomiedzy jednym a kolejnym szyjka sie otworzyla i stracilam coreczke.
W kwietniu znalazlam prywatnego lekarza,profesora,ktory zrobil mi operacje rozcinajac brzuch wstawil specjalny szef na macicy ktory podtrzyma nastepna ciaze.
I tak w 3trzecim cyklu po operacji niespodziewanie zaszlam w ciaze.

dzieki za slowa otuchy

reklama
no to dziś ja się chwalę:-p
14tc.jpg14 tydzień ciąży. chyba mi się brzuch zmniejszył bo jak porównam zdjęcia wcześniejsze to jakoś taki wiekszy jest...no nie wiem moze to ta kiecka.

no i szaleństwo przyszłej mamy i przyszłej babci
mama i babcia szaleja.jpg nie mogłyśmy się oprzec. dresik cudaśny jest. ocieplony polarkiem. ma spodnie, bluzeczke i kamizelkę+buziki i czapeczka za 16.99 zł! jak bedzie chlopak to bez kamizelki bedzie paradował bo jest w rózowe króliczki:-D no i moje mega spodenki z NEXT za niebotyczna sumę 1 zł:-D rozpinane w kroku więc fajnie bedzie maluszka przebrac. są normalnie nowe. w szoku byłam!

Do góry