reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutoweczki sie chwala (zdjecia testow, brzuszkow, dzieci, mezow, plackow, psow etc:-)

dokładnie, mnie jak ktoś się pyta o ciążę to o miesiąc nie o tygodnie, bo te tygodnie to chyba tak naprawdę dla nas i gina są ważne a otoczenie bardziej jest zainteresowane
miesiącami bo to bardziej obrazowe i nic nie trzeba przeliczać:)

reklama
Generalnie ciąża trwa od 38 do 42 tygodni od daty ostatniej miesiączki ale już po 36 tyg nie mówi się o wcześniakach. Więc tak na parwde nie ma co się tak przyczepiać do tych tyg i miesięcy bo jedna może mieć przenoszoną ciąże i nawet nie będzie o tym wiedziała bo zmieściła się w 42 tyg.
Mnie na każdym USG wychodzi tak różne terminy,że tym bardziej trzymam się tego z OM i mam nadzieje,że do niego dotrwam. Chociaż wszyscy mówią,że fajnie w walentynki więc już tam namawiam dzidziola,żeby się ogarnął na walentynki :D

No właśnie najlepiej się trzymać terminu z OM bo to, nie jest ruchoma data jak w przypadku owulacji. Ja tez zauważyłam, że co USG to inne wyliczenia.

z OM są bardzo nieprecyzyjne terminy, chyba że wy macie miesiączkę co 28 dni i w połowie dni płodne, ja niestety miałam cykle co 36 dni, ale przynajmniej wiem kiedy miałam dni płodne (mniej więcej) i to sie zgadza z USG, podobno trzeba brać pod uwagę te pierwsze badania, bo teraz dzieci już różńie mogą rosnąć, dlatego takie rozbieżności pomiędzy pomiarami. mi na genetycznym wyliczyli i taki i taki termin, więc doktorka zaakceptowała ten z USG i przy tym zostajemy (różni sie tylko 2 dni od poprzedniego) więc ok:-)

a ja nie wiem nic ! tzn pojecia nie mam jak to wyszlo ale zaszlam w ciaze kilka dni przed okresem ;)
po 5 latach brania tabletek, odstawilam i mialam meksyk z cyklami :)

poli ja zaszłam dzień przed spodziewaną @, wiadomo że spóźniona owulacja i tym samym wydłużony cykl. U mnie przez hormony tarczycowe.

reklama
Do góry