reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutoweczki sie chwala (zdjecia testow, brzuszkow, dzieci, mezow, plackow, psow etc:-)

reklama
Dzisiaj się ważyłam u lekarza i wynika że przytyłam 2kg a moja waga cały czas pokazuje tyle samo. Tylko że ja tych 2kg nigdzie nie widzę :-(

miałam podobnie, moja waga pokazuje cały czas -3kg a w szpitalu ostatnio było +1kg czyli w sumie -2kg od stanu początkowego.Ale i tak się cieszę bo to w sumie już 5 miesiąc idzie a ja nadal szczuplejsza niż przed ciążą :)

Zrobiłam fotę przed śniadankiem:-) (chyba wtedy rozmiar brzucha najbardziej wiarygodny).

To my w 14t+2d. Już sama nie wiem jak liczyć te tygodnie, więc trzymam się OM (jak byłam w pon. na USG to z wielkości dzidziolka wychodziło, że 13+1)

DSCN2870.jpg

Zrobiłam fotę przed śniadankiem:-) (chyba wtedy rozmiar brzucha najbardziej wiarygodny).

To my w 14t+2d. Już sama nie wiem jak liczyć te tygodnie, więc trzymam się OM (jak byłam w pon. na USG to z wielkości dzidziolka wychodziło, że 13+1)
Śliczny brzuszek
Jak ktoś pyta to mówisz że jesteś w 14 czy 15 tygodniu?

No właśnie sama nie wiem jak mam mówić, której daty się trzymać. Oczywiście z wrażenia na ostatniej wizycie nie spytałam o to mojej gin:-(

Z tego co wypowiadały się położne to w przypadku ciąży mówimy tylko o tyg skończonych. Jak dziecko się rodzi np. w 38 tc i 3 dniu to położne w szpitalu wpisują,że dziecko urodziło się w 38tc. Więc ja się tego trzymam. A jak ktoś pyta to mówie,że np w sobotę będzie 15 tc a nie,że jestem już w nim teraz. Bo dzidziol ma 14tygodni. Tak jak nie mówię,że mam 25 lat do puki nie mam 25 urodzin :tak:
Mam nadzieję,że nie namieszałam Wam w głowach.

na_cik zdania na ten temat są podzielone. Byłam ostatnio w szpitalu i wtedy był dokładnie 16t2d i wpisali 16tydzień. Natomiast moja pani doktor dzisiaj czyli 17t1d wpisała 18 tydzień. Sama już nie wiem jak to liczyć.

reklama
Moja wpisuje dokładnie tak jak te szpitalne. Wydaje mi się,że jest to bardziej wiarygodne, a zawsze można mówić,że ma się skończone ileś tyg i będzie to dla wszystkich jasne. Co i tak nie zmienia faktu,że mało kto rozumie coś z tych tyg i wszyscy pytają który miesiąc a tu dopiero jest jazda bo te nijak nie odpowiadają temu co powinno być na logikę ;P i wszędzie podają inaczej. Ja mam tez tak w książce którą kupiłam. Zresztą tydzień w te czy wewte to nie robi aż takiej różnicy.

Do góry