reklama
USG nie jest jednoznacznym miarodajnym wskaźnikiem. Generalnie termin OM tez nie ale łatwiej jest trzymać się tego terminu. Po 8tc bodajże płód rozwija się w tak różnym tempie i ma na prawdę duże rozbieżności rozmiarowe i nie można do końca się nim sugerować. Tak samo jak na końcu kobiety które rodzą w tym samym terimnie i tygodniu mają różnej wielkości i długości dzieci. To wszystko jest takie na słowo honoru i w granicach od do. Myślę,że najłatwiej będzie każdej jak będzie się trzymała tego co jej wpisuje lekarz bo tak to można kombinować do....i jeszcze dłużej a i tak rzadko która rodzi w terminie wskazanym ;P
sylwia_m18
Fanka BB :)
Ćwierć Nuta
Mamusia Szymusia :)
sylwia kawał chłopa Urocze zdjęcia :-) Gratulację:-)
aaa że się tak zapytam na tych badaniach byłaś może w Żorach? :-)
aaa że się tak zapytam na tych badaniach byłaś może w Żorach? :-)
sylwia_m18
Nie, w Tychach
domikcw
sylwia słodki bobasek. fajnie go widac
kwasia
Dziewczyny to jak to jest z tym USG. bo mnie znów inaczej wychodzi. Według OM jestem w 13 tygodniu i 5 dniu a według USG w 13 tygodniu i 6 dniu ( taki wiek synka wychodzi) i termin porodu mam z USG 21 lutego a z OM 22 lutego. Więc jak to w końcu USG pokazuje z doliczeniem tych dwóch tygodni czy nie? Bo jeżeli pokazuje wiek dziecka a nie wiek ciąży to wyszłoby na to, że dzidziolek począł się w dniu ostatniego okresu albo i dzień przed a to raczej niemożliwe...już zgłupiałam. No chyba, że mój ginekolog ma takie USG co automatycznie do wieku dziecka dolicza te 2 tygodnie...
anioleczek12341
dla mnie to jest zbyt skomplikowane... w ogóle sie nie łapię w tym... jedno tylko wiem na pewno- kiedy dokładnie powstał nasz dzidziuś i od tej daty liczę jego wiek. niby pokrywa sie z tym co mówi gin czyli teraz jest 14t6d
reklama
sylwia_m18
Dziewczyny to jak to jest z tym USG. bo mnie znów inaczej wychodzi. Według OM jestem w 13 tygodniu i 5 dniu a według USG w 13 tygodniu i 6 dniu ( taki wiek synka wychodzi) i termin porodu mam z USG 21 lutego a z OM 22 lutego. Więc jak to w końcu USG pokazuje z doliczeniem tych dwóch tygodni czy nie? Bo jeżeli pokazuje wiek dziecka a nie wiek ciąży to wyszłoby na to, że dzidziolek począł się w dniu ostatniego okresu albo i dzień przed a to raczej niemożliwe...już zgłupiałam. No chyba, że mój ginekolog ma takie USG co automatycznie do wieku dziecka dolicza te 2 tygodnie...
Lekarz wprowadza do komputera usg datę OM a jeśli jest różnica między wiekiem z OM a usg to dlatego że usg liczy według pomiarów bobaska i łożyska.
Podziel się: