reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej!

My od soboty wieczorem znów w domku:-). Ferie się skończyły i czas było wracać do siebie. Szczerze mówiąc chociaż jestem tutaj sama z chłopcami to troszkę tęskniłam za swoim mieszkankiem:tak:.

Aniu - rezygnacja z przedszkola najwyżej odwlecze częste infekcje na inny rok...Podobno każde dziecko musi swoje odchorować, dzięki temu kształtuje mu się system obronny organizmu. Dużo zdrówka dla Malutkiej!:tak:

Syneczki - aż trudno uwierzyć, w kwotę jaką będziecie płacić w przedszkolu:szok:. W Mirosławcu płacę ok 150 zł miesiecznie, bez angielskiego. Sprawdzałam cenę przedszkola prywatnego w Poznaniu na Strzeszynie gdzie prawdopodobnie będziemy mieszkać i uległam przerażeniu- wpisowe 550 zł a za miesiąc 750 zł:szok: W państwowym brakuje miejsc więc chyba będziemy mieć niemały problem z przedszkolem choćby dla Piotrusia:-(.

reklama
My wczoraj bylismy na wizytach kontrolnych z chłopcami Arek miał ortodonte wszyskto ok a Kuba alergologa tez super bylismy u mojej siostry na kawie pitem urzedy skarbowe rozliczylismy sie:tak: i wracalismy do domku zachaczylismy o mcdonalds a dzis moje dziecie wymiotuje tzn na razie cisza wymiotował z rana teraz je kisielek bo na nic innego nie ma ochoty uwielbia fast foody ale jego żołądek nie toleruje takiego jedzonka a ja mam nauczkę:-(

anna ajra trzymam kcciuki z malutka i duzo zdrówka dla niej a dla Ciebie wytrwałości moze gdyby wyszła na dworek było by inaczej. Bartek u nas tez powtórzy cały alfabetale niektóre słowa i tak przekreca po swojemu a potem trzeba myślec co miało dziecie na myśli:-Ddziekuje za suwaczki:-D

patrysiu co tam u Was? Jak dzieci?

anna ajra - wspolczuje tej choroby ale wiem cos o tym sami niedawno przez to przechodzilismy :confused2: a jak teraz lepiej u Was??

dawna cloe - te rezerwacje to chyba dla preferujacych trojkaciki :confused2: :sorry:
a u ans walentynki w domku... nic sie nie dzialo nadzwyczajnego ... :sorry: ale bylo milo :tak:

kwiatuszek - my tez bylismy w domku - jeszze sobie odbijecie to kiedys ;-):-D

syneczki tyle za dwojke dzieci to naprawde malutko i fajnie - powinnas sie cieszyc - wiem wiem cieszysz sie :-D:-D:-D

anna ajra - u nas juz na szczescie o wiele lepiej :tak:
Sewek juz sobie odkasluje tylko... :tak:
a jak malutka... co powiedziala doktor po wizycie w domku ??

Ania 31 i jak tam Twoje dziecie?? dalej wymiotuje czy to tylko takie jednorazowe bylo?? a u nas dobrze - dziekuje, Niki sie na szczescie nie zarazila....:-)

no i my dzis po wizycie z Niki u lekarza
wazy juz 3400 ale podejrzewam ze bardzo jej zawyzyly ta wage bo ona miala troche ubran na sobie i buciki wiec mysle ze bedzie jakos 3200 ale to i tak ladnie... za 3 tygodnie szczepienie i od razu pojdziemy na bilansik - bo jeszcze nie bylismy z Sewcie,m - mielismy dzisiaj ale on jeszcze kaszlal wiec nie chcialam go tam nosic na zdrowa strone bo bym jeszcze zebrla od pielegniarek i lekarzy...
a tak poza tym to u nas juz ok...
jeszcze tylko goscie caly czas sie schodza - cZasu brak na sprzatanie i ogolnie - prace domowe...

Patrysiu juz dzis dobrze po południu wczoraj juz było ok apetyt wrócił a ja mam nauczkę zeby nie ciagac dzieci na niezdrową żywność wole sama zrobic im domowe cheesburgery. Dzis nadrabia wczorajszy dzień z jedzeniem.

Anna ajra
jak malutka?Co powiedział lekarz?

Cześć dziewczyny!:-)
Z malutką na szczęście wszystko dobrze. Osłuchowo nie ma żadnych zmian:-D, a kaszel jest zapewne od suchego powietrza, więc przeniosłam nawilżacz do jej pokoiku. Mam nadzieję, że to o to chodzi.
Byłam wczoraj u swojego gin. na wizycie „popołogowej”. Wszystko bardzo dobrze – wracam do formy:-p. Rozmawialiśmy już o antykoncepcji, bo trzeciego dzieciaczka nie planujemy – starczy!:yes:
No i mam do Was prośbę… szczegóły i pytanie do Was są na tajnym.:wink:

Gosia 78 – wszędzie dobrze, ale najlepiej w domku. :happy:
Zgadza się, infekcje są nieuniknione tym bardziej w przedszkolu.:confused2: Wiadomo, że Michaś będzie chodził do przedszkola, z tym, że rozważaliśmy by przeczekać, aż Martynka ukończy co najmniej 3 miesiące. Miałam na myśli taką chwilową rezygnację.:-)
Ania31 – jak to dobrze, że dzieci zdrowe!:tak: Ale szybcy jesteście… już rozliczyliście się z Urzędem Skarbowym…:huh: uuu… nieźle!
Jak to jest, że dzieciaki tak lubią McDonald’s i fast-food’y? Michaś też uwielbia tamtejsze frytki. Szkoda tylko, że skończyło się to wszystko rozstrojem żołądka…:eek:
A jeśli chodzi o Martynkę, to też tak uważam… spacer na pewno dobrze by jej zrobił.:yes:
patrysia – zaliczyliście z Niki już lekarza…?:huh: Widzę, że każda przechodnia ma inny zwyczaj… u nas lekarka przychodzi dwa razy do domu na patronaż, a szczepienie mamy w poniedziałek.
Malutka widzę ładnie Tobie przybiera:-), czym karmisz?

Pozdrawiam!

Patrysiu juz dzis dobrze po południu wczoraj juz było ok apetyt wrócił a ja mam nauczkę zeby nie ciagac dzieci na niezdrową żywność wole sama zrobic im domowe cheesburgery. Dzis nadrabia wczorajszy dzień z jedzeniem.
no to super...
hhe no mamusia masz nauczke... :tak:
Cześć dziewczyny!:-)
Z malutką na szczęście wszystko dobrze. Osłuchowo nie ma żadnych zmian:-D, a kaszel jest zapewne od suchego powietrza, więc przeniosłam nawilżacz do jej pokoiku. Mam nadzieję, że to o to chodzi.
Byłam wczoraj u swojego gin. na wizycie „popołogowej”. Wszystko bardzo dobrze – wracam do formy:-p. Rozmawialiśmy już o antykoncepcji, bo trzeciego dzieciaczka nie planujemy – starczy!:yes:
No i mam do Was prośbę… szczegóły i pytanie do Was są na tajnym.:wink:

patrysia – zaliczyliście z Niki już lekarza…?:huh: Widzę, że każda przechodnia ma inny zwyczaj… u nas lekarka przychodzi dwa razy do domu na patronaż, a szczepienie mamy w poniedziałek.
Malutka widzę ładnie Tobie przybiera:-), czym karmisz?

Pozdrawiam!
fajnie ze z malutka wporzadku
ja na wizyte popologowa ide po 6 tyg od porodu ale musze zadzwonic bo do niego dlugo sie czeka...
i tez bedziemy rozmawiac o anty
z Niki juz lekarz zaliczony - po 3 tyg wizyta a po 6 tyg pierwsze szczepienie.
a karmie piersia - oby jak najdluzej :happy:

Przepraszam Was ,że ostatnio się nie udzielam, ja poprostu nie mam czasu i siły:zawstydzona/y:
Tu podaje adres mojego powołania:-D : www.artofgrowing.pl
Napiszcie prosze co myślicie o nazwie, zdjęcia w galerii będą dopiero w poniedziałek:wściekła/y:. Na początek otwieram jedną grupę do 15 dzieci, następnie na piętrze będą 3-4 latki.
Ceny jak widać ale program edukacyjny jest bardzo bogaty, a dzieciaczkinawet nie zauważą,że zdobywają wiedzę.
anna_ajra- mój Piotruś przez pierwsze pół roku co dwa tygodnie był chory, to normalne i niestety nieuniknione, jak nie teraz to w szkole i wierz mi ale lepiej teraz...:sorry:
Patrysia, anna_ajra- jak ja Wam dziewczyny zazdroszcze córek:-), mąż mnie namawia na trzecie dziecko i szczerze mówiąc gdybym miała moją rodzine blisko to nie zastanawiałabym się nawet chwili. A tak... Może z rok się postaramy albo uznamy się za za starych:confused2:
Syneczki- cena przedszkola zwala z nóg:tak: W Katowicach przedszkola mają dofinansowanie do każdego dziecka 350 zł miesięcznie więc mogą być konkurencyjni a miejsc i tak brakuje.W innych miastach jest podobnie:-), za rok jak będą dzieci również zgłaszam się do kuratorium oświaty z operatami i opiniami odpowiednich służb i przekształcam się w pełnoprawne dofinnansowywane przedszkole. wóczas ceny o 1/3 spadną:-D
Całuje Was i dzieciaczki i idę spać

E no Kluska ja jestem pod wrażeniem:tak::-)
U as stara biducha Dziś jedziemy do galerii w Opolu ruszę się z domu przynajmniej

kluseczko no no - super :tak::tak::tak:
cloe - jak bylo?? zakupy jakies zrobilas??

my tez dzis bylismy w centrum u nas...
kupilam mojemu m kurtke no a sobie nic :sorry: ale coz...:happy:
byla dzis piekna p[ogoda slonce swiecilo jaknie wiem - cieplo jednym slowem :tak:
wisona sie zbliza :-D:-D:-D
stwierdzilismy ze jedziemy na wycieczke po wyplacie
albo do krakowa albo do wroclawia :tak::tak::tak:

reklama
Witam sie kobitki :) u nas wszystko po staremu mloda rozrabia jak szalona no i nawija nawet nauczylam jzu ja kilku slowek po angielsku;]
hmmm a u mnie co.... po 5 dniach przerwalam diete kapusciana bo ani g mi nie spadl;/ a brzuch mialam taki wdety i co chwile do wc biegalam. No i przez te diety okres mi sie 3 dni spoznial, a teraz jest jakis taki niezwyczajny (jak by chcial a nie mogl;p) dobra koncze bo nie wiem co wiecej pisac;p i musze wracac do pracy.
Pozdrawiam Was wszytkie serdecznie i caluje wszystkie dzieciaczki:*

Do góry