reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Agawa okropne to co sie przydarzyło Twoim znajomym, śmierć młodej osoby, nagła ............nie , tego żadne słowa nie są w stanie oddać
[*]
Syneczki no i właściwie jeszcze bardziej zwątpiłam w skuteczność Elmexa, troje starszych dzieci nigdy, ale to nigdy nie miały problemów z zabkami, teraz dopiero pierworodny odwiedził stomatologa w celu leczenia, a tak tylko kontrole i lakowanie, a z perspektywy czasu wydaje mi się że więcej "grzeszków" popełniałam jesli chodzi o dbanie o ich ząbki , no i na poczatek chyba właśnie wypróbuje produktów Oriflame, akurat sa w promocji pasta i szczoteczka do tego za śmiesznie małe pieniążki:)
Kluska ja tez lubię rybki ...jeść:) ale jak mam je oporządzać :( no ale cel uświęca środki, , bo jak juz się później je taką chrupiącą, pachnącą , :-):-):-):-)
Wojtuśi hania moja Gabi też uczęszcza na podobne zajecia u nas się to nazywa kreatywka:) a moja starsza córka raz w miesiącu gościnnie gra na skrzypcach dla maluszków ;) u nas zajęcia odbywaja sie raz w tygodniu, tez są grupy wiekowe;) jestem bardzo zadowolona z tych spotkań a szczególnie teraz gdy na dworze juz zimno i nie zawsze można aktywnie spędzić czas , a spytam tylko jeszcze ile kosztuje u Was jedno wejście na zajęcia ?
właśnie patrzę na zegar, mój pierworodny od godziny pisze próbną maturę z maty, a ja mam tętno chyba ze 100, a co to będzie w maju ????

reklama
Cześć dziewczyny!:-)
Zaczynamy przygotowania do narodzin Martynki. Zostało 8tyg. i 5dni :huh:więc najwyższa pora przygotować pokoik.
Kupiliśmy wczoraj farby na ściany i rolety pod kolor. Adam zrobi szafę pod sufit - taką jak u Michałka w pokoju, no i trzeba będzie zmówić łóżeczko i pościel.:rolleyes2:
Chcę urządzić pokoik na ten wzór (chodzi mi o kolorystykę).

Syneczki2 - o rety, ale miałaś dzień... oby w przyszłym roku było lepiej! Z dwójką małych dzieci, tak to właśnie jest... darcie się i stres na max'a. Wszystko przede mną...:-D
Kluska79 - plac zabaw musi być obowiązkowo!:tak: A pomysł z mini Zoo jest rewelacyjny!:-D Niedaleko naszego miasta jest też COŚ podobnego, łowisko i zagroda z kucykami, lamami, niegdyś dwoma strusiami, kaczkami i kurami, ale wszystko w bardzo opłakanym stanie. Jeździmy tam ze względu na pstrąga i hobby mojego m, ale trzeba bardzo uważać na Michałka.
ulenka507 - i jak tam po maturze (próbnej), jakie odczucia?:confused:

Pozdrawiam!

Załączniki

• podwojne_przedszkole_otwarcie.jpg
    podwojne_przedszkole_otwarcie.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 46
Anna ajra wiesz trochę ci zazdroszczę tych przygotowań do narodzin, ale tylko troszkę ;-) na pewno wszystko wyjdzie pięknie, kolorystyka bardzo miła, ciepła ;) super
a co do matury ............ no cóż syn raczej niezbyt szczęśliwy, teraz czekamy na wyniki, ja osiwieje w maju doszczętnie!!!!!!!!!!!!!

Kluska niestety racja :tak:
Ania_ajra kolorystyka śliczna a to już tak niedługo.... :) jak myślisz, jak Michałek zareaguje na siostrzyczkę????
Uleńka dziewczyno, co ty się tak przejmujesz? chyba jakieś 90% dzieciaków zdaje maturę, dobrze będzie! :D nie przypominam, żeby rodzice siwieli albo choćby paznokcie obgryzali, sama się zresztą też zbytnio nie przejmowałam i jakoś poszło :-D

anna_ajra- zazdroszcze Ci , a jednocześnie ja stchórzyłam:-p, wygodnie mi z moją dwójką dzieciaków, Piotruś jest taki opiekuńczy i tak wspaniale bawi się z małym, moge już sobie pospać... . Ale takie maleństwo chętnie bym jeszcze potuliła. Ach...
ulenka- nie martw się o mature, będzie ok. Taka mądra jestem ,a jeszcze wszystko przede mną:-D
Patrysia- jak remont?

Cześć Dziewczyny!

Jestem i żyję,choć nie zaglądałam do Was wieki:zawstydzona/y: Jestem zdołowana-moja Marcyśka właśnie przechodzi 3 raz infekcję w ciągu miesiąca:-( Ja uważam oczywiście,że to wszystko ma związek z tą cholerną alergią,niestety sezon sprzyja przeziębieniom:-( Wczoraj poszłam z nią na rejon,bo tym razem wzięło ją na porządnie,bałam się że ma zapalenie oskrzeli-chyrla jak stary palacz.Ale to tylko wirusówka na szczęście. A co do alergii,to byliśmy tydzień temu u alergologa,dostaliśmy wyniki tych testów i poza roztoczami to jest jeszcze pleśń,sierść zwierząt-UWAGA-konia:szok:Marcysia ma kontakt z koniem ale pluszowym:-D Soja i orzech nieznacznie...Ja całą wine za tą wysypkę,która na szczęście już ustąpiła zwalam na kakao! Ale tym niemniej zrobiliśmy pranie dywanów,kanap itp., pozbyłam się zasłon, by jak najmniej narażać ją na kontakt z tymi żyjątkami:tak: Niech juz będzie wiosna!!!!!

WojtuśiHania-witaj w Lutówkowie:-)

Anna_ajra
- cieszę się,że już przygotowania w toku na przyjęcie córeczki-siostrzyczki:tak::-)Też Ci troszkę tego zazdroszczę,ale mam nadzieję że to znów kiedyś przede mną ;-) W środę była u mnie koleżanka,która ma termin na 7 stycznia-obdarowałam ją sukienusiami i malutkimi ubrankami po Marcelince. Jak je przygotowywałam to nie mogłam uwierzyć że Marcelutek też była taka malusia:tak: Pogłaskaj brzusio od cioci Zytki:-)

Klusia-fajny pomysł z tym stawem,smażalnia i placem zabaw i ZOO-rewelacja:tak:My w drodze do Jastrzębia też na pewno zajrzymy;-):-) A co z pomysłem na przedszkole?

Agawa- to straszne co spotkało Twojego kolegę... Bardzo współczuję
[*]

Patrysia-hop,hop!!!:-)Jak remont?Mam nadzieję,że się nie przemęczasz...

Pozdrawiam Was wszystkie moje drogie bez wyjątku!

Uciekam teraz do jakiejś robotki,póki moje dziewczę śpiocha:-D Pa,pa!!!

Zytka- biedna mała:-(.
Ciągle poszukuję miejsca na przedszkole, nie jest to łatwe. Teraz znalazłam fajny dom z ogrodem i w ciągu tygodnia dowiem się czy coś z tej lokalizacji będzie. Mam nadzieję... . Zapraszam do nas na wiosne:-).
A !!! Dziewczyny :-), zrobiłam pierwsze 2 pary kolczyków, zrobie fotki wieczorem i dam wam do oceny:zawstydzona/y::-D

Witajcie
Nie jestem na biezaco wiec nie odpisze :-(
u nas remonty pelna para :tak: co mnie bardzo cieszy :cool2:
moj m teraz w tym tygodniu robil rano wiec to ja od rana z Sewkiem chodzilismy na mieszkanie i remontowalismy co sie dalo a potem dochodzil do mnie moj brat no i m o 15 i robilismy az do wieczora czyli do 20....
przyjezdzalismy na kapanie malego i od razu sami sie kapalismy i szlismy spac...
rece mam tak obszypane z tego tynku, wody ze normlanie nie moge dojsc do siebie ale dajemy rade
jestem dumna z mojego brata ze moze nam pomagac bo napardwe dzieki niemu duzo zrobilismy bo moj m pracuje wiec ja sama nie dalabym rady...
dzisiaj tata ze znajomym robili nam gaz... wiec kuchenke mam juz podlaczona i moge robic tam obiady, jutro przyjezdza elektryk przerabiac nam gniazdka i takie tam.... a w przyszlym tygodniui znowu tata robic hydraulike i wujek klasc kafelki....
potem to juz mysle ze tapetowanie malowanie itd...:tak:
moze wrzuce troche fotek jak jeszcze dam rade
:cool2::cool2::cool2:
pozdrawiam Was wszystkie.... szkoda ze teraz nie mam jak siedziec z Wami bo tesknie :-(

reklama
dobra wrzucam troche poczatkowych zdjec
z nastepnych dni nie wrzuce bo cos imageshack mi sie buntuje :dry:

pierwszy dzien... Sewek dzielnie pomagal - szufelka :-D
wol_error.gif
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (640x480).
pa3102482153084.jpg

a to jest nasz pokoj... tapety jeszcze nie wydrapane ale juz teraz sa :biggrin2:
1dzien188063632.jpg

a to widok z kuchni na okna i moj brat - mlodszy :happy2:
1dzien268204148.jpg

Seweryn w skutej lazience w gruzach sie bawil :sorry2:
1dzien308422248.jpg

a to widok calej naszej kuchni :tak:
2dzien8561380.jpg

Do góry