reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Patrysia- ale masz dzielnego małego pomocnika:-), trzymam kciuki aby ten remont jak najszybciej się skończył.
Wklejam zdjęcia moich dzisiejszych produkcji:-D, jak zaczełam robić to już nie mogłam przestać: Srebrne:
dokh6r.jpg

iog3d5.jpg

23muf10.jpg

jh3t3l.jpg

Te 2 ostatnie pary są z elementów posrebrzanych:
2mgqfe0.jpg

2ahee4h.jpg

reklama
Kluska baaaaaaaaaaardzo fajna ta biżuteria, jak ja zazdroszczę osobom które mają takie plastyczne wizja, ja totalny antytalent plastyczny, a powiedz mi kobietko czy zamierzasz te swoje prace sprzedawać ????
Patrysiu trzymam kciuki żeby remoncik przebiegał sprawnie , szybciutko , domyślam sie jak bardzo sie cieszysz , mi właśnie mija pieć lat jak odebrałam klucze do swojego mieszkanka, jak patrzyłam na gołe sciany i z radosci płakałam ,a później pierwsz noc przespana na materacu:) bo na meble nie wystarczyło od razu :)
Zytko alergia moze być oprzyczyna częstszych infekcji , to nie ulego wątpliwości :( mój pierworodny był alergikiem, do roku miał zapisaną cała książeczkę zdrowia:( na szczeście jakoś później sie uspokoiło :) a Teraz Gbai dostała wysypkę , ooooszalałysmy z mlekiem zwykłym :( tu troszeczke tam troszeczkę i uczulenie jej wyskoczyło, najpierw Emolium stosowałam ale nie pomagało, poszłam do dermatologa i przepisała maść robioną w aptece, zapłaciłam aż 5 zł i po dwóch dniach buzio gładziusia ;) no i po kilku testowanych mlekach jednak Nan sobie Gabi przypodobała, nic innego nie przeszło testu smaku i zapachu :) ech nie ma to jak karmienie piersią ,a ale cóż, to już za nami ;)

Witam moje kochane
jak mi rakuje tego pisania i pogadywania z Wami :-(

Dzisiaj mialam dzien odpoczynku i wyobrazcie sobie ze prawie caly dzien z Sewkiem przespalismy...
zrobil mi pobudke po 6 ale jak o 11 sie polozylismy spac to wstalismy przed 15 :szok:
Sewek spal ciagiem z jedna przerwa na siku a ja na zrobienie szybkiego obiadu bo dzis sie nie wysilalam - ziemniaki z kaszanka... bo dostalalm od mamy bo mieli swiniobicie :tak: mlody juz okapany i juz spi a ja tez zaraz zmykam do lozeczka bo jutro czeka nas ciezki dzien
moj m ma na nocki wiec rano jedziemy tak robic z wc - zdrapac farbe olejna i potem m bedzie kabel podpinal zeby jak przyjdzie elektryk to byl juz gotowy
jutro moze tez moj tata przyjdzie robic ta hydraulike bo co chwile cos komus wypada i wszystko sie dluzy... :sorry2:

:-DDziewczyny udało się, znalazłam idealny dom pod przedszkole, właśnie dopinamy szczegóły, umawiam ekipy remontowe i ruszam z przygotowaniami:-D.
Musze również poszukać wykwalifikowanego personelu, pań z ukierunkowanym wykształceniem którym z czystym sumieniem powierzę dzieci cudze i własne;-).
Mam nadzieję otworzyć od stycznia. Mam nadzieję ,że znajde dzieci do przedszkola:-(

witam sie :)
Pati widze przxygotowania pelna para:) i Sewi dzielnie pomaga:)

Ulenka- ty sie tak nie martw o ta mature na pewno dobrze mu pojdzie:)

kluska- super blyskotki;] i jeszcze lepsze wiesci z przedszkolem:)

Cześć dziewczyny!:-D
Aż tydzień mnie nie było… uuu… a tu tylko jedna strona...:huh:
U nas wszystko dobrze, do porodu zostało 7 tygodni, Michaś szaleje i nie pozwala by mama się nudziła czy leniuchowała:-p, a Adam przygotowuje pokoik, ale jeszcze jest duuuużo do zrobienia.

ulenka507 – kiedy mają być wyniki matury próbnej.
Rekinasia – naprawdę nie wiem, jak Michaś zareaguje na Martynkę.:eek: Nie ukrywam, że się trochę boję, ale jestem dobrej myśli. Rozmawiamy z nim o siostrzyce, która niebawem się pojawi, ale on jest jeszcze za mały by to zrozumieć. Będziemy go pilnować i się okaże.:-)
Zytka – jak tam Marcysia? Mam nadzieję, że już zdrowa. Daj znać!
A co do chęci, to musicie się koniecznie postarać.
Marcyśka właśnie przechodzi 3 raz infekcję w ciągu miesiąca:-( Anna_ajra- Też Ci troszkę tego zazdroszczę,ale mam nadzieję że to znów kiedyś przede mną ;-)
patrysia – na święta Bożego Narodzenia może będziecie już na swoim – byłoby super, prawda?:tak: Nasze mieszkanie też tak wyglądało przed remontem. Domyślam się, że Sewcio ma niezłą radochę na „placu budowy”? Pomocnik na całego.:-)
Kluska79 – kolczyki rewelacyjne! Bardzo mnie się podobają!:-D
Cieszę się, że udało Wam się znaleźć dom na przedszkole! Jak byłam dzisiaj w takim, dowiedzieć się o szczegóły. Na weekend organizują dni otwarte, więc się wszyscy wybierzemy. U nas w mieście jest straszy problem z miejscem dla dziecka w żłobku czy przedszkolu… trudno powiedzieć, jak to będzie u Was. W każdym razie trzymam kciuki!
;-)
Pozdrawiam gorąco!

Ostatnia edycja:
Przepraszam ze nie odzywam się ostatnio zupełnie ale wiele się dzieje nie mam do niczego głowy i czasu tez wiecznie brak. Dzieje sie dzieje niekoniecznie same dobre rzeczy...ukochany dziadzia odszedł od nas 3 listopada...to zdecydowanie najgorsze przeżycie tym bardziej ze niedawno pożegnalismy się z babcia...

a teraz obiecane zdjęcia Amadeuszka po popołudniowej drzemce na podkładce lepiej późno niż wcale... (lizak w nagrode)

Cześć Dziewczyny!

Marcelinka zasnęła po całym dniu bez drzemki,więc ja na chwilkę do Was moje drogie:-). Nie mogę zaglądać tak często jakbym chciała,ale widzę że zaległości dużych nie mam :)
Moje dziewczę zdrowieje,bo odpuściła sobie znowu spanie w dzień,a w chorobie odpadała w ciągu dnia nawet na 3 godziny:szok::tak: Ale już lepiej niech będzie zdrowa:tak: Dziś u nas okropny był dzień-cały czas lało :wściekła/y:. M na dyżurze,a my samotne owieczki uziemione w domku:-(

Klusia- cieszę się bardzo!!!! Gdyby nie to,że tak daleko mieszkam to Marcyśka byłaby pierwsza (oczywiście zaraz za Dominkiem) na liście przedszkolnej:tak::-)Trzymam mocno kciuki,żeby się udało ruszyć w styczniu! Kolczyki są bardzo ładne,mi szczególnie spodobały się te kolorowe z bransoletką-jeśli są na sprzedaż to zamawiam:tak::-)Jestem pełna podziwu i bardzo się cieszę,że mimo tylu różnych zawirowań w Twoim życiu masz głowę pełną pomysłów:-)Szacunek!

Uleńko- i ja mam nadzieję,że to moje dziecię wyrośnie z tej alergii:sorry:Ale masz rację,ze nie ma jak karmienie piersią:-D,przynajmniej wagę też miałam wtedy idealną-bo uważałam co jem,a teraz pofolgowałam i przytyłam sobie:zawstydzona/y:

Patrysia-ale się cieszę,że wreszcie remont u Was pełną parą:tak: Ty się tylko za bardzo nie wyrywaj do roboty! A Sewcio niezły pomagier-nie może się już pewnie doczekać swojego pokoiku:-)
My juz podpisaliśmy umowę przedwstępną,jutro wizyta w Banku i mam nadzieję,że kolejny krok do przodu...

Anna_ajra
- jeszcze tylko 7 tygodni:shocked2: O Matulu jak zleciało:tak::-) Jeszcze chwila i juz będziesz podwójną mamunią:tak:
Marcysia,dziękuję już w miarę dobrze, jeszcze kaszelek jej został zwłaszcza po nocy, ale to juz pikuś:tak:Niestety aura sprzyja przeziębieniom,ale mam nadzieję,że troszkę teraz odpoczniemy od chorowania.[FONT=&quot][/FONT]​

Syneczki-bardzo mi przykro,tak trudno jest się pogodzić kiedy odchodzi ktoś bliski i kochany
[*] Bardzo mocno Cie przytulam. Amadik jest rozkoszny :tak:

Rekinasia,Margaricia
-helloł Dziewczynki gdzie Wy? :-) Co u Was?

Gosiaczek- jesteś jeszcze u Rodziców? Co słychac i u Was? Odpoczęłaś troszkę? Pozdrawiam cieplutko!

Ściskam Was wszystkie mocniasto i życzę Wam spokojnej nocki!

reklama
heloł heloł:-D
to sem ja :cool2::cool2::cool2::cool2:

no i wkoncu troche dychnelam...
dzis prawie nic nie robilam oprocz obiadu w nowej kuchni... (lazanki zrobilam)
ale wczoraj to sie nameczylam...
kuchnie gladzilam tzn sciany... i potem przedpokoj...
kuchnia juz jestcala procz sufitu a przedpokoj - zostalo jeszcze pare malych scianek...
wczoraj moj m z tesciem gladzili sciany w duzym pokoju... (tam gdzie ma isc tynk dekoracyjny :tak:)
a dzisiaj wujek zaczyna robic nam lazienke - nawet szybko to idzie... po barborce kupujemy juz meble wiec mysle ze bedzie juz zrobiony choc jeden pokoj by tam juz spac :laugh2::laugh2::laugh2:

oprocz tego bylam wczoraj u gina - z dzidzia wszysto ok malutka jest bo ma 978 g a ja juz w 28 tyg, za to mamusia przybrala w ciagu miesiaca az 4 kg :szok::szok::szok::szok:- nie wiem kiedy :sorry2::eek::confused2: waze juz 56 kg :confused2: a jeszcze troche zostalo :sorry2:
mala ma polozenie posladkowe jak narazie - zobaczymy jak dalej
kolejna wizyta juz w grudniu :tak:

maly jak narazie zdrowy choc ostatniej nocy to byla porazka cala noc mi biegunkowal... w ciagu dwoch godzin zmienialam mu 3 razy pampersa :szok:
ale na drugi dzien bylo juz ok... :tak::biggrin2:

to chyba wszystko z mojej strony ;-)

Do góry