reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Iguniu z okazji twoich urodzinek najlepsze zyczonka, duzo zdrowka, szczescia, moc prezentow, fajnej imprezki
zyczy ciosia Kasia z rodzinka:-):-):-)

Cześć Dziewczyny!

Nie było mnie troche a tu takie zaległości:szok::tak:

Baniorka- witaj!Ale masz pytań:-)Co do jedzenia to moja Marcelka ciągle jeszcze na cysiu wg.potrzeb-czyli prawie na żądanie;-)Powoli dostaje juz prawie wszystko co my jemy,oczywiście jej nie przyprawiam.Uwielbia jajecznicę na parze,zjada chetnie zupki robione przez mamusie:-D,chlebek z wędlinką też czasem uda się wcisnąć :-)Uwielbia banana i jabłuszko i gryzie tymi swoimi zębolkami nawet niezłe kawałki:tak::-DNie je natomiast parówek-nawet nie próbowałam jej podawać i nie je słoiczków bo nie lubi po prostu:tak: Co do wagi to waży 9,800,a mierzy ok.80cm bo w takie ubranka wchodzi:tak:

Patrysia-Marcyśka też uwielbia paluszki "Juniorki" :tak:

MOMP
-dopóki Marcelek nie chodziła to nie zakładałam jej bucików,ale zaczęła nam biegać gdy miała 10miesięcy i zauważyłam wtedy że w buctkach jej to sprawniej idzie:tak:Nie mamy firmówek,są to najzwyklejsze niedrogie buciki z materiału z usztywnianą piętką,właśnie przedwczoraj kupiłysmy nowe bo stare juz były za małe:-DCo do smoka to u nas na szczęście nie było problemu z odstawieniem bo Marceelek od początku go nie tolerowała:-D

Uleńka
-to bardzo przykre co napisałaś o koleżance:-(Ja tez czasem mam netrwę że muszę wstawać po kilka razy w nocy i przystawiać Marcysię na cysia,ale też tak jak i Ty dziękuję Bogu,żeją mam!!!Ja całą ciążę byłam na zwolnieniu i leżałam i ryczałam żeby wszystko było dobrze i jak teraz Marcysia to taka pogodynka to aż się z M śmiejemy,że to nasza nagroda:-)
Mam 2 kolezanki,które nie mogą się doczekać by zostać mamami i wiem jakie to dla nich jest ciężkie-ale wierzę mocno w to,że dane im będzie też tulic swoje szczęścia do piersi:tak:

Przyszlirodzice-jak się czujesz?Mam nadzieję,że opanowałaś choróbsko! Marcysia zasypia prawie że zawsze z cysiem w buzi:-D

Syneczki-trzymam kciuki za examiny!

Margaritko kochana-przyjmij ode mnie spóźnione ale bardzo szczere życzenia urodzinkowe!Dużo słoneczka!!!!:-)

Miauczuś-jeszcze raz gratuluję!!!:-)

Gosia,Anna_ajra,Lileczka,Moniamonis,Kaśkax25,kropecka-:-):-):-):-)

Ściskam Was wszystkie mocniasto!

Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji Walentynek! ;-)Zapomniałabym:-D

Anna_ajra-dziękuje za linka do filmików:-)
Ania31-dziękuje za priv:-)
Jesteście kochane!!!!

A co do Walentynek to my spędzamy to swięto obie z Marcelką bo nasz szanowny m i tatus oczywiście w pracy :-:)-(

czesc dziewczyny!
ja tak na szybko wpadłam sie przywitać:-D
dzisiaj sa urodziny mojej Iguni:-)
bardzo dziekuje za zyczenia! :-):-):-)
zaraz musze isc do kanjpki troche ją przybrac, odebrac tort i takie tam, ale ciesze sie ze to juz dzisiaj:tak:
odezwe sie jutro jak nadrobie zaległosci w czytaniu:sorry2:

udanych walentynek:-) dzisiaj dzień dobroci dla naszych mężczyzn :-p;-)
buziaki

Igunia i dla Ciebie najserdeczniejsze zyczonka, duzo w zyciu słonka, nieznikającego uśmiechu, mnóstwa przygód i niekonczącej się zabawy ;-)

urodziny2.jpg

A ja od wczoraj kicham i leci mi z nocha wrrrr:wściekła/y: dwa razy do roku tak mam - teraz własnie i pozniej na przełomie pazdziernika i listopada.Oby tylko moje młode sie nie zarazilo,ale chyba nieuniknione to:dry:
Poza tym dla mnie dzisiejszy dzien to raczej taki normlany:sorry2: Martysia w polskiej szkole ja z Niki w domku poki co.Moze pozniej jakis spacerek bo nawet łasnie dzis.Mam nadzieję,ze ta zima juz za nami tu.Zresztą pare dni temu mieliśmy swieto ilez mozna:-D I moj mąz jakoś niespecjalnie celebruje ten dzien:dry::-D

dziekuje raz jeszcze za zyczenie dla mnie:zawstydzona/y: milusio mi bardzo.
Syneczki2 kciuki zacisniete.Tylko sie pospiesz, bo musze tez cos w domu zrobic z nie tak siedziec z zacisnietymi kciukasami ;-):-D
ulenka i wlasnie w takich chwilach po takich historiach wiem,ze jestem szczęsciara.Ze mam zdrowe dziewczynki i ze je po prostu mam.... Mam kolezankę, która pragnie dzidziusia juz 4 lata starając się...az mi czasem glupio isc do niej jak jestem w PL.A jak byłam w ciązy to....szczerze ją omijałam.Az w koncu zapytałam wprost-czy ja mam omijac czy jednak nie.Powiedziała,ze nie-mam ją nawiedzac kiedy mi tylko przyjdzie ochota- i teraz nawey chce zebym wysyłala jej zdjecia Niki... cały czas ma nadzieje.
A z kolei mojego szwagra siostra tak sie dobrala ze swoim męzem ,ze starali sie 8 lat:szok: nerwy, koszt, brak słow- po czym lekarz powiedzial,ze to jest jednak nie do przeskoczenia.I ... adoptowali Kubusia:tak: jak miał 4 miesiace- teraz chłop juz ma 5 lat - oszaleli na jego punkcie- i powiem Wam ze ten maly nawet jest podobny do meza tej dziewczyny- serio.A poza tym rozpieszczone do granic mozliwosci oczko w glowie.Jaki wyjezdzalam to wiem,ze palnowali adoptowac siostrzyczke dla Kubusia- nei wiem jednak na czym stanelo.Mają za co ich utrzymac no i najmłodsi juz tez nie są... w kazdym razie dziekuje bogu za cud jakiego mogłam juz dwa razy doznac.... cud narodzin ... a teraz nielatwego niestety maciezynstwa:-D

Sie znów rozpisalam:dry:

Dla tych które obchodza w szczególny sposób dzisiejsze swieto duuzzzoo miłości nie tylko dzis ;-)

walentynki2.gif

wszystkiego naj naj Iguś, stu lat w zdrówku i radości!!!!
wiecie co , wracając do wczorajszego portfela mojego K, otóz jak po niego jechał to oczywiscie zatrzymała go policja i na dzien dobry za brak dokumentów chcieli mu dać 500 zł mandat punkty no i jeszcze samochód na lawete, ubłagał ich jednak i pojechali z nim po te dokumenty , odpuscili mu lawete ale mandat i punkty nie chcieli darowac dopiero jak wzioł ich na litosc ze nie będzie miał za co córce roczku wyprawic to mu odpuscili ;) ale numer , no takiego miał pecha ale jednak wszystko ie skonczyło szczesliwie ech długo zapamietamy ten 13 piątek :)
Margarita ja tez nie wiem jak ma teraz rozmawiac z ta koleżanką, wiadomo ze chciała bym sie chwalic córcia , tym że juz zdrowa , co potrafi itp ale boje sie jaka moze byc reakcja, no i najczesciej konczy sie na tym że obie sobie popłaczemy, i pocieszymy ze wkrótce i będziemy obie chodziły na wspólne spacerki z naszymi pociechami , nadzieje trzeba miec , adopcja dzieci to tez cudowna sprawa, i podejrzewam że rodzice kochają te dzieci tak samo mocno jak my swoje :)

reklama
:-DZ okazji pierwszych urodzinek
życzymy kochanej Iguni wszystkiego najlepszego!
Dużo zdrówka i radości,
mnóstwo czasu na zabawy i przygody.
Moc uścisków od Michałka z rodzicami!:-D

Do góry