reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

hej
dzis troche pozno
rano pojechalismy na szczepienie ale co sie okazalo za duzo ludzi choruje i zdrowa strona jest nieczynna mam zadzwonic za tydzien :wściekła/y:
margaritta - od niedawna rozmawiam z moimi rodzicami (choc sa ode mnie 7 min drogi :-D), moja ciocia i jej przyszlym mezem i wujostwem z Niemiec... :-):laugh2: oni sa tak smieszni ze ja potem nie potrafie zasnac bo tak sie rozbawie :sorry:
dawna cloe - to fajnie ze juz macie ;-)
Gosia - no szkoda ze Twoj tata nie moze zostac ale wizyta u lekarza jak mowisz troche nagli ale wazne ze 2 tygodnie mogl poswiecic :tak: i fajnie ze karteczki doszly - ja juz tez wszystkie kartki odlozylam do jego dokumentow :tak:
zytka mnie tez to ucieszylo jak dziecko jak zobaczylam karteczki :tak:
syneczki dobra historyjka - smieszna hihih :tak::laugh2:
anna_ajra - ciesze sie ze doszla ;-) wiem co to za radocha doswiadczylam ja jako pierwsza :-D:-p

ale co najlepsze z kazdej kartki ktora Sewi dostal jak pokazywalam mu obrazki to mial takiego "banana" ze smialam sie z niego :-D

reklama
Macie rację kartki to był super pomysł u nas też radosc była jak otwieraliśmy je:-D
kropecka łazienka super w jakim programie robisz?

patrysiu to szybko macie juz szczepienia ja pewnie dostane na koniec lutego
dawna cloe witam w klubie moje też doprowadzaja mnie do szału to tego szczeniaki:wściekła/y:lejki paskudne :-pjeszcze dwa tygodnie i ida sobie. Najśmieszniejsze ze sa 3 sztuki a chętnych tyle ze nie wiem jak to podzielic chyba kto pierwszy to lepszy:-D

Cześć dziewczyny!
Mój tata miał zawał. Dziś wrócił do domu i jakoś wszystko nie tak...:sad:

Byliśmy dzisiaj z Michasiem u fotografa na umówionej sesji. Mam nadzieję, że zdjęcia wyjdą fajne.

Po poniedziałkowej wizycie u pediatry wróciłam tylko zdenerwowana...:wściekła/y: a wszystko wina wrednych pielęgniarek z fochami...:angry: och... szkoda gadać...:no:
Michaś mógłby być zaszczepiony najszybciej w piątek, ale tego dnia robimy urodzinki i nie chcę go dodatkowo narażać i męczyć po szczepieniu . Więc będę musiała brać ekstra wolne i bez m będzie trudniej się zabrać - z resztą same wiecie.
Szczepienie (Gosia 78) jest jedno (na odrę, świnkę i różyczkę) w 13 lub 14 miesiącu życia, tak jak Zytka wcześniej pisała.

Ania31 - mój Michaś nie potrafi zdmuchiwać świeczki, ciężka sprawa by się nauczył do piątku, ale popracuję nad tym.:-p
Wyniki krwi i moczu są ok - także dzięki za kciukasy! :-D
Mam nadzieję, choć jedno zdjęcia uda się Bartusiowi zrobić w eleganckiej koszuli i kamizelce nim wszystko oślini. Liczę na fotkę!;-)
Gości też będziesz miała sporo i na pewno sobie jakoś poradzisz.
Zytka - jak zdrówko?:confused:
Nawet nie wiedziałam, że Marcysia jest z Waszej drugiej ciąży. Ja straciłam pierwszą ciążę w 7tyg. a Ty (o ile mogę zapytać)?
Mysza - ciekawe te forum, ale poczytam, jak będę miała wakacje - teraz nie wyrabiam.
agawa1 - cieszę się, że kupiłaś właśnie Elekrolux'a.
Całuski i dla Ciebie!;-)
Kluska79 - ściskam Cię mocno!
kaskax25 - gdzie jest ten filmik z chodzeniem?!
Gosia 78 - rzeczywiście rzadko się trafiają tak "dobrzy" ludzie, tym bardziej u lekarza.
lileczka- no to rzeczywiście się pochorowaliście... Mam nadzieję, że jest już lepiej. Zdrówka życzę! Michaś ma już 10 ząbków!
Syneczki2 - masz niepoważnego sąsiada, że się tak delikatnie wyrażę. Kto przy zdrowych zmysłach cyklinuje podłogi o5 nad ranem...?!:no::wściekła/y: rrr...
Mam nadzieję, że się to już nie powtórzyło?
ulenka507 - napisz koniecznie, jak było na wizycie.
Rekinasia - widzę, że i Twojego synka choroba nie ominęła... zdrówka Wam życzę! Jak się dzisiaj czujecie?
patrysia - jak tam Sewcio, rozpracował autko?:happy:
Margaritta - wybacz za pomyłkę:baffled:... miałam na myśli Martynkę. Jeszcze specjalnie sprawdzałam na suwaczki... musiało mnie dopaść jakieś zaćmienie. Kiedyś u kropecki też się tak pomyliłam z wiekiem (urodzinkami) Wiktorka.
Och... starzeję się!:sorry2:
ladna.ex.panna - ślicznie wyglądała Twoja córcia!:tak: Aż trudno uwierzyć, że potrafi być taka niegrzeczna.:-D
kropecka - jak Olek się czuje, jest poprawa? Podałaś antybiotyk?
Śliczna łazienka!

Dokończę później ;-)
#9527 953

witam
My juz po wizycie , ktora trwała ponad godzinę bo lekarka sie spóźniła:wściekła/y:
margaritta. gosia78-po kontroli, chłopaki porawie zdrowe:-)
anna ajra-zdrówka dla taty:-)No i u nas pielęgniarki super , za to nowe lekarki , które sa od stycznia to koszmar.

patrysia to musiałabyc fajna konferencja:-D
kluska -jak tam twoj starszak??:-Dlepiej choc troszkę?/

pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki

No to jestem, Mati juz spi, wiec mam chwile.:-)
A wiec po kolei Maly ma zapalenie pluc ale niby nie jest silne tylko powierzchowne, ladnie odkrztusza a wiec lekarka ma nadzieje ze obedzie sie bez zastrzykow:baffled:
Ja bylam dzis u gina z dzidzia wszystko w porzadku, ladnie rosnie ma 4 i pol cm. Serduszko bije jak dzwon i nadal mam nadzieje ze to Nikolka:wściekła/y:
Lileczka no to bierz sie do dziela i bedzia takie malusie w brzuszku, zartuje:wściekła/y:
ci lekarze:no:zawsze maja czas, ale niestety nie dla pacjent:baffled:ow
anna_ajra jak sie czuje tata? Mam nadzieje ze juz jest lepiej:tak:Fajnie ze wyniki ma porzadku Michas. A filmik mozesz obejrzec na watku Co juz umiem, zapraszam:-)
Ania31 jak zdrowko?
Gosia78 ja dwa dni po ukonczeniu roczku mam jechac na szczepienie swinka, rozyczka, odra, tez zdziwilam sie ze tak szybko:confused:
Patrysia podlaczylabym sie do tej konferencji, ale skype mi wysiadl, komputer nie widzi mojego mikrofonu, czekam na fachowca, ale to dopiero w niedziele:baffled:
kropecka sliczna lazienka. Moje dzieci tez sie uwielbiaja, az sie ciesze ze ida ferie:-D
dawna cloe:-):-):-)Dobrzeze corcia sie nie rozchorowala, tyle tego wokol:no:
Margaritta fajnie ze obejrzalas, ale wiesz co cwaniak juz nie chce chodzic, tylko lups na pupe i na czworaki, a tam jak bedzie chcial to sam zacznie, przeciez jak chce to potrafi:wściekła/y:Maz jeszcze nie spakowany, ale czasem mam ochote juz go spakowac, wkurza mnie za czesto:wściekła/y:Czuje sie dosc dobrze, tylko czesto kreci mi sie w glowie, ale to chyba normalne. Powtarzam corcie przesliczne, ja tez chce, buu:baffled:
Zytka dzieki:-)Marcelek biedny ma mame terrorystke:wściekła/y:Ale w koncu to dla jej dobra, mam nadzieje ze juz jestescie zdrowe.:-)
Przyszlirodzice trzymam kciuki za Amelke:-)
Syneczki gdzie sie podziewam? Jak widzisz walcze z chorobskami. A coz ty biedna masz za komputer ze filmikow nie mozesz ogladac, musisz sciagnac sobie te wtyczke:confused:Jutro wstawiam albo jeszcze dzis filmik musisz obejrzec:-)Trzymam kciuki za staranka:happy:
Ulenka caluski dla Gabi:-D:-D:-D
Kluska rzuc jakas informacje, martwie sie:rofl2:
Rekinasia, Agawa, Moniamonis i wszyscy krorych nie wymienilam pozdrawiam bardzo. Caluski:-):-):-)

no i dziewczyny mam mega radosna wieść;)))))))) Gabi juz może chodzić bez szelek, dzis lekarz orzekł ze juz jest ok:) za dwa miesiące jeszcze kontrola ale powiedział ze to rutynowo żeby skontrolować i ze bym się już nie bała, żaden szpital , wyciąg ani tym bardziej operacja jej nie grozi!!!! z radości to mało zawału nie dostałam i aż się poryczałam w jego gabinecie no i jeszcze długo później jak spojrzałam na moja Gabinie że juz ma nóżki wolne !!!!
jutro sie jeszcze odezwę bo teraz zmykam do pracki, a nie chce mi sie jak diabli, dopiero wróciliśmy z tego Inowrocławia, ale mam takiego pawera z radosci ze dzis robota pójdzie mi dwa razy szybciej
Kaska- Nikolka :) sliczna!!!!!

reklama
No właśnie też się dziwię, że macie takie szybkie terminy na szczepienie, tuż po roczku:baffled:. My mamy na przełomie 13-14 -go miesiąca. Jeszcze jakiś czas temu na roczek była szczepionka przeciwko gruźlicy dla dzieci, które nie miały blizny po pierwszym szczepieniu albo była za mała teraz się od tego odeszło więc może dlatego gdzieniegdzie przysieszono kolejne szczepienie:baffled:
Wasze dzieciaczki mają bliznę po gruźlicy bo mój Jaś nie ma nawet malutkiego znaku?:confused:

Anna ajra - przykro mi z powodu taty... Trzymam kciuki by szybko doszedł do siebie:tak:

Cloe - może masz rację co do urodzinek...

lileczka - super, że chłopaki prawie zdrowe:-)

kaskax25 - malutka rośnie jak na drożdżach:-), szkoda tylko, że Mateuszek ma zapalenie oskrzeli:-(, dużo zdrówka dla niego:tak:

ulenka - no widzisz :-):-):-)! Niepotrzebnie tak się martwiłaś, super wiadomość!

pozdrawiam

Do góry