reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Michałek zaczął dzisiaj "porządnie" chodzić.:-D Potrafi przejść z pokoju przez przedpokój do kuchni i cieszy się przy tym nieziemsko!
Kupiliśmy mu pampersy "let's go" i jak na jakiś znak, zaczął sam chodzić! Ale zbieg okoliczności...:laugh2:
Fajnie, bo na roczek już chodzi!

dziewczyny - ile wasze dzieciaczki śpią w ciągu dnia?:confused::confused::confused: Michaś średnio 3h.

moniamonis - u mnie też wszystko jest na mojej głowie. Ostatnio, jak byłam tak strasznie chora a m siedział z Michałkiem cały weekend, to odczuł jak męczące może być siedzenie z dzieckiem w domu.
A samochodzik jest super wypas!:-)
agawa1 -

a że sama troszkę jędzowata jestem więc...... :angry:
więc i Ty dodałaś swoje. :-p:wink:
patrysia -
Michaś też uwielbia towarzystwo dzieci, najlepiej rówieśników. :tak:
cloe - masz rację!

dawna cloe pisze:
czyli zagoniłam go do aktywnej pomocy:-p niby dlaczego to zawsze ja mam być kucharką sprzątaczką służącą?
ulenka507 - rzeczywiście zadziwiające, jak te nasze dzieci szybko się rozwijają i rozumieją pewne zachowania...:happy:

Normalnie nie daje rady nadrobić... rrr...
955 #9541

Ostatnia edycja:
reklama
Nie mogłam się powstrzymać żeby tu nie zajrzeć w końcu nie było mnie od....wczoraj :confused::sorry2:
patrysia dziękujemy za kartkę przyszła z samego rana. Co prawda koperta została w połowie zjedzona na drugie śniadanko przed spacerkiem widać zieleń wydaje mu się smakowita, jednak kartkę oszczędził. :-p
kaska jak na moje oko a mam ich dwa więc mylić się nie mogę :tak:to wypisz wymaluj Nikusia. :-D Oliwierek miał być Nikolą-moja kobieca intuicja podpowiadała mi że to właśnie ona gdy w 14 tyg okazało się że jednak chłopiec. I tak został Oliwierkiem Dominikiem :tak: Amadeuszek z kolei do połowy 7go miesiąca miał być Nataszką i taki psikus nam zrobił że znudziło mu się i jednoznacznie stwierdził że woli być mężczyzną i został Amadeuszkiem Mikołajem. Teraz jak nam się uda mąz wybiera dla synka a ja dla córeczki. Przy imieniu Madulka się nie przebił więc stwierdził że tym razem będzie Mikołaj Marcel a ja postawiłam na Marcelinkę Livię. Kogo się doczekamy??? :confused:
ulenka super nowina ja sie strasznie cieszę to co dopiero Ty musisz odczuwać :-D
lileczka no to chłopaki już z górki mają :tak:
anna_ajra skończyło się na tym jednym dniu, chyba chcieli w tym jednym jedynym wszystko skończyć i dobrze więcej bym nie zniosła.
gosia Amadi tez ma szczepienia jak Jaś w marcu hmmm Oli też tak miał dziwne te kalendarze jakies niejednoznaczne :baffled:
margaritta dziekuję :zawstydzona/y:
Wyobraźcie sobie że od tych tabletek moich pokarm tracę baaa już praktycznie straciłam. Mały sie wścieka że nic nie leci...dziś pierwszy dzień walki z mlekiem modyfikowanym i wiecie ile wypił od rana?......15ml :szok: jak tak dalej pójdzie to moze butelkie w miesiąc obali łeee a gdzie tam raczej w dwa...ciężko to widze...

Ania- przykro mi z powodu taty i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze..
Ulenka- fajnie że Gabi w koncu może ruszyc na nóżki;)
Syneczki- mam nadzieje ze mały w koncu da sie przekupic, bo kurcze nie ma wyjscia.;/ a moze sprobuj z melkiem krowim ja juz malej po malu podaje i jej smakuje:)
Kaska- fajna ta twoja malutka:) bo wierze ze to dziewczynka bo to twoj preznet od losu wiec na pewno musi to byc dziewuszka:)

Cloe- bardzo fajne jest zobaczyc jak dziecinka sobie chodzi az sie lezka kreci w oku, jak sie pomysli ze jeszcze nie dawno nie umiala nawet samodzielnie przewrocic sie na boczek;) niedawno to juz prawie rok jak to zlecialo....

Dziewczyny- nie mowicie mi nic o tych zasr.... lekarzach ja zeby isc do kontroli po wczorajszym pobraniu krwi musze czekac az do poniedziałku, bo nie ma miejsc i to jest straszne;/ bo jak bylam ostanio to weszla ze mna babeczka zapytac czy ja przyjmie z dzieckiem ktore mialo temperature prawie 40 stopni a ona ze przykro jej ale nie ma miejsc;/ myslalam ze ja wybuchne no jak mozna nie przyjac dziecka zwlaszcza z taka temperatura... mowie wam szkoda gadac.
wogole do zadnego lekarza sie u nas dostac nie mozna. Ja sama chodze z nadwyrężona reka prawie od roku bo zawsze jak mam wolnie nei moge dostac sie do rodzinnego zeby dostac skierownie do chirurga.....

Wskoczył kotek na ławeczkę
zdmuchnął na torcie jedną świeczkę
i zamiauczał pięknie miauuuuuu.
Teraz pobiegł bez miauczenia, żeby złożyć Ci życzenia
Kochanemu drugiemu roczniakowi najlepsze życzonka
Bartuś (od Ani31) sto lat:-D:-D:-D

Osz ja slepa nie zauwazylam dzieki patrycja:)

100 lat Bartus:)
Samych szczesliwych dni w zyciu,
usmiechu na twarzy,
slonecznych promykow w pochmurne dni. lata-zima i wiosny-jesienia,
to o czym marzysz-by Twoje bylo,
a czego pragniesz by sie spelnilo.
W dniu twoich urodzin zyczy Ania i Amelka

W dniu Twoich urodzin, w dniu pełnym radości,
najlepsze życzonka, pięknego w życiu słonka,
smutków małych jak biedronka,
zawsze uśmiechniętej buzi,
mnóstwa słodkich całusów,
i spełnienia wszystkich marzeń!!!
zyczy Bartusiowi ciocia Kasia z Mateuszkiem i reszta rodzinki

:-DZ okazji pierwszych urodzin,
które są raz w roku
Niechaj będą szczęśliwe
i pełne uroku
Składam Tobie Bartusiu szczere życzenia
Aby się spełniły
najskrytsze marzenia:-D

Dziewczyny chciałam Wam bardzo serdecznie podziękować w imieniu Bartusia za życzenia aż się popłakałam dzięki za pamięć:-D:-D:-D:-D

Dziś są Twoje urodziny,
a tym samym radość dla caaałej rodziny.
Moc prezentów i uścisków,
małe rączki dziś pomieszczą.
A na przyszłe lata życzę,
zdrowia, szczęścia, pomyślności,
fajnej żony, dzieci zdrowych.
Ale teraz masz już roczek,
więc się ciesz z pluszowych foczek ;-)

reklama
Wyniki małej

niby hemoglobina w normie i mocz ok. podwyzszone leukocyty.
I co i teraz pewnie skierowanie do kardiologa bedzie dziewczyny tak sie boje:(:-(

Do góry