reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Dzięki dziewczyny za życzenia dla Jasia:-)
U nas już prawie dobrze, dziś tylko 3 kupki ale ciągle w nich mleczko niestrawione. Apetyt już też się pojawia, dziś i wczoraj Jaś zjadł troszkę zupki i kleiku ryżowego:tak:
Mysza - Piotrus już zdrów jak ryba i apetyt ma coraz większy, mam nadzieję, że w przedszkolu też trochę będzie jadł.
Kaskax25 - Piotruś ma na szyi kilka takich powiększonych węzłów chłonnych, też kiedyś byłam przerażona, że to pewnie najgorsze ale lekarz mnie uspokoił, że to normalne u dzieci.

reklama
Patrysia chocbym chciala zadzwonic do mojego lekarza to nie moge bo jest na urlopie i dopiero w poniedzialek moge isc.:-( A reszta tych lekarzy ktorzy przyjmuja w naszym osrodku to szkoda mowic nie ma po co isc. Rekinasia to wyglada wlasnie tak jak opisujesz. Pod potylica z jednej strony wieksze z drugiej mniejsze. Lekko twardawe przeslizguje sie miedzy palcami. :sorry2:Gosia 78 pocieszylas mnie swoja wypowiedzia mam nadzieje ze Jas tez szybko wroci do zdrowia. Dajesz mu lakcid? Jest bardzo pomocny przy biegunkach. :tak: ogolnie dzieki dziewczyny za wasze wypowiedzi mam nadzieje ze to wlasnie wskutek tej choroby i wszystko wroci do normy. Zycze wszystkim naszym dzieciaczkom zdrowia:-)

Gosia Kaskax dobrze gada :-) podajesz prebiotyk? pewnie jelita po takich czystkach są bardzo osłabione.... przyda im się dobra flora
Myszaa ale z ciebie giganciara - jak ty dajesz radę karmić tyle razy skoro pracujesz? ściągasz pokarm w pracy? ja z moimi piersiami tak nie wyrabiam, bo jak uruchamiałam produkcję po południu, wieczorem i w nocy, to ciągle mi się robiły zastoje, bo w pracy nie ściągałam. Dlatego lekarka kazała mi się przestawić na stałe, równomierne przerwy, co 8 albo co 12 godzin.

w ten weekend znowu mam zajęcia na studiach :-( mama robi mi wyrzuty, że za mało czasu poświęcam dziecku i w sumie się z nią zgadzam, on mnie teraz bardzo potrzebuje :-:)sorry: jak zdawałam na studia, byłam pewna, że zajęcia będą max co 2 tygodnie, plan dostałam dopiero po egzaminach i szok, bo do końca roku mam tylko 4 wolne weekendy. chyba będę brała pojedyncze dni urlopowe, żeby więcej być z Igorem

Hej
A więc - mam ładny biust :-D i nie wiem jak mi się to udaje :-D w pracy jestem od 7 rano do 15 :-) i brak zastojów :-D(czasem biust rozmiar G pomaga) - w sumie ostatnie miałam w marcu :-)
Pozdrawiam :-) i się zastanawiam co to będzie :-D jak przestanę karmić :-D

Cześć Mamineczki!

U nas dziś ponuro straszliwie:-( Siedzimy same z dzidziulą,babcia juz pojechała do domku:-(Fajnie było,ale się skończyło. Teraz jak wszystko będzie dobrze to zobaczymy się na Wszystkich Świętych. Tatulo nasz dziś też cały dzień w pracusi:-( Marcysia robi mu właśnie "porządek" w jego papierach:-D Najbardziej lubi być w jego pokoju,bo tu tyle fajnych zabawek typu książki,długopisy,kable-o zgrozo!! Do ulubionych zabawek należą też oczywiście pilot,komórka,buty,kółka od wózka,łyżeczki i wiele innych wydawałoby się nie do zabawy rzeczy:tak:

Mysza super,że mimo pracy dajesz radę z karmieniem :-) Ja jestem w domu z Marcysią i też ja karmię,ale po wprowadzaniu innych posiłków nie chce juz cysia tak często. No i ta infekcja (z której pomaleńku wychodzimy) tez zaburzyła nam karmienie piersią. Nawet bałam się że Marcelka wogóle nie bedzie juz chciała. Ale skubana nocą podłącza sie po kilka razy:-) A w ciągu dnia ociągałam laktatorem...

Buziaczki!

W takim razie zaraz wysyłam tatę do apteki po lakcid.
Dziewczyny mam prośbę- napiszcie w wątku zakupowym jaką spacerówkę polecacie bo będę musiała kupić Jasiowi nową. Oglądam różne na allegro ale jest tego tyle, że mam mętlik w głowie. Chciałabym, żeby dobrze jeździła po lesie i żeby miała ocieplacz na nóżki najlepiej w pozycji leżącej.

witam sie
ja tylko na chwile bo za bardzo nie mam czasu :dry:
niedawno wrocilam z centrum i od mamuski :-)
dzisiaj dzwonilam do mojego lekarza ide na wizyte 13 pazdziernika na 21:15 fajna pora bo i moj m bedzie w domu i dzieciatko bedzie juz spalo :-D
rekinasia, mysza - wy to macie czym oddychac ,mnie to sie zmniejszyl odkad przestalam karmic piersia i mam teraz moze duze C :baffled:
kaskax25 - szkoda :-( a jak sie teraz czuje lepiej jest :confused:

reklama
Cześć!
Jaś już prawie zdrowy, udało nam się pokonać paskudne choróbsko!:-):-):-)
Wczoraj tylko 2 kupki, dziś jeszcze nie było:tak:.
Wiecie po ostatnich doświadczeniach mam zamiar zaszczepić Jasia przeciw pneumokokom, nie chcę potem żałować:no:. Po pół roku potrzebne są 3 dawki a po roczku tylko 2. Ponieważ Piotruś będzie chodził do przedszkola a podobno 60% przedszkolaków jest nosicielami to nie będę z tym zwlekać. Tym bardziej, że mamy w rodzinie M pediatrę i on jak najbardziej zaleca to szczepienie. W środę będę na bilansie z Jasiem i dowiem się kiedy po przebytej biegunce mogę zaszczepić.
Jutro wracamy do domku, znów czeka nas 8 godz jazdy, ciekawe jak Jaś to wszystko zniesie, pewnie będzie trochę krzyku...

Pozdrawiam

Do góry