reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Cześć dziewczyny! Gdzie jesteście?
Nadal pochmurno i deszczowo. Byłam na badaniach (morfologia, hormony tarczycy, mocz), ale mi sie nie chciało w taką pogodę i musiałam wziąć kanapkę, od razu po badankach pochonęłam ją, jakoś teraz mi ciężko na czczo chodzić.
Już miałam dwa sny, apropo urodzenia dziecka, za pierwszym razem to była dziewczynka, za drugim chłopiec!:-D Intuicja więc nie działa dobrze u mnie:-D
Kropecka gratuluję odczucia pierwszych ruchów! Ja tego mojego musze jakoś wzmocnić, bo nic jeszcze...ale ma czas. Nie wiedziałam, ze tak wcześnie moze się wyciek z piersi pojawić:(
Myszaaa te mroczki faktycznie mało przyjemne, też mi sie zdarza, trzeba uważać.
Ania ajra udało sie kupić fajny prezent?
Dawna cloe jak wynik? Odebrałaś?
Pozdrawiam Wszystkie Lutówki!

Hej
Najka - też się zastanawiałam gdzie wszyscy znikli - w sumie ja mam dziś dzień na czytanie bardziej niż na pisanie :-)
Ale za oknem masz racje ponuro... smutno tak...:baffled:
Ale w sumie jakoś nie obiecują ciepłej jesieni :-(- i choć odrobiny słoneczka.:confused:
Dziewczyny ile z was pracuje i siedzi w pracy w te dni? macie jakiś patent na pozycję siedzącą - ja cały czas zapominam że mam nogę na nogę nie zakładać i dopiero po chwili się na tym łapię - zmieniam pozycję :-) Choć nawet jak sie na tym złapię to spowrotem ją zakładam na drugą :-)

Co do USG to mam kolejne 21.09 :-) jeszcze nie 20 tydzień ale w sumie 16 więc na te specjalistyczne trochę poczekam :-)

I jeszcze jestem - zdenerwowana - tym maluszkiem z którego matka zrobiła alkoholika...Lekarz który ją przyjmował - stwierdził że ona nie pamiętała że jest w ciąży...
Biedny maluch - pewnie matkę pozbawią praw rodzicielskich - chyba się człowiek nie zmienia :(

Pozdrawiam Myyyszaaa

Cześć dziewczyny!:happy2:
Mój mąż ma dzisiaj urodziny!:-D O 15:00 powinien być już w domku, także mam dla niego kilka niespodzianek.:cool2:

cloe, mysia23 - wielkie dzięki!:yes:
ladna.ex.panna - ja będę szła w 22tyg.
kropecka, agawa1 - :wink:
Najka - kupiłam portfel ze skóry i T-Shirt. Robię jego ulubiony obiadek i piekę super ciacho!:happy:
Myyszaaa - patentu niestety nie mam żadnego. Myślałam o kupnie piłki, ponąć są zdrowe... :sorry2:
A co do tej pijanej matki, to brak mi słów i wyrozumiałości!:wściekła/y:

Pozdrawiam Was serdecznie
Buziaczki

Hej,

ja dzisiaj odbieram wyniki hormonków i idę na wizytę do endokrynologa. Pogoda paskudna jak to na jesień.

Najka - mnie najpierw śniła się dziewczynka- jak tylko dowiedziałam się o ciąży - ale już kilka dni temu chłopiec. Tak więc z intuicją u mnie podobnie. Z resztą już o tym kiedyś pisałam.

Anna_ajra- udanego popołudnia zatem i miłego świętowania!!! Zobacz załącznik 53002

Myyszaaa - :tak:

ana wielkie gratulacje, wiedziałam, ze ci sie uda:-):-)
Kropecka również gratulacje z okazji pierwszych kopniaków . Ja pierwszy raz poczułam w 16 tygodniu, ale prze tydzień nie działo sie nic, ale się martwiłam, ale to podobno normalne.
zaraz wchodzę na ten nowy watek, bo już powoli robie listę. Ale dziewczeta nie spieszcie sie tak z zakupami, poczekajcie na wyprzedaże w grudniu i styczniu. wiem , ze łatwo napisać trudniej sie oprzeć w sklepi ale z korzytścia finansową hihihi
ja już kilka ciuszków zakupiłam:-):-), same body z dł. rękawkiem. trochę przesadziłam , bo 3 szt. kupiłam 56, 6szt. kupiłam na 62 i 7 na 68?
Myszaaa oglądałam ta zieloną i powiem szczerze, ze ładne masz miasteczko

Co do usg genetycznego to idę po 22 tyg.
U mnie niestety pogoda również nie najlepsza. Przed południem udało mi się pospacerować z Piotrusiem 1,5 h a teraz ciągle pada choć dziś miało już nie być żadnych opadów. Poza tym w domku też niezbyt ciepło więc ogólnie nastrój mam paskudny.
Trzymajcie się ciepło dziewczyny!

zajrzałam sie przywitać jutro mnie nie ma:no: mam wizytę u giny i odbieram wyniki wiec bede po południu gdzieś potem obiadek lekcje z dziećmi takze nie wiem czy bede miała siłe usiąść i pisać.
Ja kopniaczki tez czuje zreszta czulam bardzo szybko bo około 12 tyg.takie bulgotanie teraz jestem w 18tc4d i czuje juz bardzo wyraźne kopniaczki i coraz częściej sie pojawiaja na poczatku tylko wieczorkami a teraz dzidzia aktywniejsza bo i w ciagu dnia daje o sobie znać ale to i dobrze przynajmniej wiem ze jest i nic jej nie jest.:-)
Pogoda też paskudna ale napaliłam w domku i mogę chodzić na "golaska" :-):-Dmam cieplutko(oczywiście żart) z tym golaskiem hihihi ale dzieciom ciepło i mi również niestety jestem strasznym zmarźlakiem.
pozdrawiam

reklama
Do góry