reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Myyszaa - ja zimą Piotrusia ubierałam w cieplutki pajacyk z kapturkiem kupiony w Smyku i kombinezon taki bez nogawek. Do tego ciepły koc z polarka i można spacerować po mrozie...

reklama
ja na zime zakladalam Wiktorowi body z długim rękawem, rajtuzki, miałam taki cieplutki komplet spodnie ogrodniczki i kurtka do tego, ale on miał już ponad pół roku więc łatwiej było go ubrać. noworodkowi pewnie właśnie jakiś cieplutki kombinezon sprawię.

Anna_ajraOGROMNE GRATULACJE!!!! Zawsze mówiłam że zdolna z Ciebie babka:-):tak: .W nagrode wirtualne:

Ja też trzymałam kciuki i to mocno.:tak::-)

Co do przydatnych rzeczy to tak. Jak sie Misiek urodził to było zimno na szczęście już po styczniu 2006 i pamiętnychh mrozach. Ubierałam mu kombinezon a pod to kaftanik i pajacyk. Rożka nie używałam jakoś nauczyłam się nosić go bez. :-). Przewijak - używany był aż wyrósł. Pieluszki tetrowe używałam tylko przez miesiąc. NIe mogłam używać tetry bo...Kamil nie płakał jak zrobił siku czy kupę. Jak spał to musiałabym go budzić i tak zrezygnowałam z tetry. teraz kupie tylko 20 reszte mam. Jakby co to super do okien (mycia oczywiście:-))Mi się przydał podgrzewacz aventu - do tej pory używam. Na rano i wieczór. Kaftaniki używałam 2 i ... kupiłam takie które rosły razem z MIśkiem. NIe wiem jak to robiły :-)Urodził się 54cm długi a ważył 3400 więc nie używałam ciuchów mniejszych niż 56 i po miesiącu były już za małe.

Hej
Już M wymęczyłam - zaczynamy kupować dla maluszka rzeczy w grudniu :-);-)
Więc do grudnia jakoś mam nadzieje że z waszych porad wykombinuje co mam kupić - chyba trzeba by osobny wątek założyć :-D żeby potem łatwiej było odnaleźć:-);-)

Pozdrawiam Myyszaaa

agawa, dla jasności to ja pieluszek tetrowych nigdy nie używałam zgodnie z ich przeznaczeniem. Były to dla mnie ściereczki do wycierania Wiktora, siebie, podkładania pod przewijak itp. Jako pieluch nigdy ich nie używałam :)

Co do podgrzewacza mi za to w ogóle się nie przydał. Kupiłam na allegro i sprzedałam po 2 dniach. Ja mam czajnik bezprzewodowy i tam szybciutko podgrzewałam wodę a potem wsadzałam w nią butelkę. Podgrzewało się szybciej niż w podgrzewaczu :) Rzeczywiście przydałby się nowy wątek bo do tego już nie da rady wrócić po kilku dniach.

no wlasnie, wydaje mi sie ze jesli tematy ktore poruszamy sa dosc obszerne to najlepiej tworzyc osobny watek tematyczny zeby pozniej latwo bylo sie odnalezc. na watku ogolnym szybko przybywa stron, jest pisane o wszystkim i powrot do konkretnej tresci jest prawie niemozliwy.

Witajcie!
Świetnie z tym nowym wątkiem zakupowym, faktycznie juz trochę rad sie nazbierało:) Ja chyba zacznę tworzyć powoli listę, to za 2,3 miesiące jak będę kupować będzie łatwiej:)
Miłej niedzieli Wam życzę!

Cześć dziewczyny!:happy2:
Zaprosiliśmy wczoraj teściów. Było bardzo fajnie!:-D Ja oczywiście soczek z pomarańczy... :rolleyes:

Gosia78, Ika_s, Najka, kropecka, lileczka,Myyszaaa, agawa1 (co za zajeb... piwo!) - wielkie dzięki dziewczyny!!!!

Dobrze, że piszecie o tych ciuszkach nie tylko dla dzieci:yes:... Tak naprawdę, to w ogóle nie wiem, co trzeba kupić:sorry2:. Fajnie, że jest nowy wątek!:cool:

Ściskam Was mocno
Buziaki i zapraszam na
images
images
images

reklama
anna_ajra gratulacje:-D:-):tak:
Robiłam tiramisu mmmm pycha najlepiej smakuje dzieciom:-)wczoraj mieliśmy gości ciasto bardzo smakowało im również także wielkie dzieki za przepis:-)

O ciuszkach fajna sprawa przejrze co mam po Kubie i co trzeba dokupić mam kombinezon jakieś 2 miesiace temu kupiłam w sklepie zebym miała w czym przywieźć maluszka do domku

Pozdrawiam i zycze miłego niedzielnego popołudnia

Do góry