reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

maly spi a ja prawdopodobnie bede spodziewala sie znajomej moj m jest w pracy ... :-D

Ania31 - a jaki Ty masz stosunek do tesciowej?? bo dziecko to wyczuje ... moze cos mu zrobila i sie jej boi :sorry:

reklama
Witajcie! U nas leci-i też nie ma śniegu:-p:crazy::rofl2:!Właśnie wróciłam z pracy. Wymyslilam sobie dzis,ze rzucam ja i ide do szkoly na kurs barmanki:-p-płacą za zrobienie go i gwarantuja (extra platna_ prace, wiec sobie pomyslałam, ze może sobie zaświruje:eek::-D:-) ;-P Tak mnie zawsze intrygowało to jak oni to robia (drinki):-p. Pozatym mam juz dosc mojej monotonnej pracy,tego siedzenia na tylku caly dzien blleeeee. Jesli sie zdecyduje to bylaby to ogromna zmiana, albo raczej powrót do akctywnosci sprzed kilku lat:tak:. Co o tym myslicie??No i czy widzialyscie wogóle kobiete barmnanke kiedykolwiek??
Kaskax25-ja uzywam do zabkow GUMeze-jest rewelacyjny,ale nie wiemczy mozna go dostac w pl.:sorry:
Patrysia-no to gratulacje dla neszego "starszaka":tak:. Jak zakupy??
Przyszlirodzice- sto lat dla Amelci.:tak:
Moniamonis-jak Majka sie czuje??:sorry:
downa_cloe-biedna Oliwka moj jeszcze guza nie mial. Juz tak opanowal sztuke upadania, ze mam nadzieje ze moze nie bedzie.:tak:
Syneczki2-stara sie znalazła :-);-) mnie sie wydaje, ze to poprostu zmecznie. Jezdzika juz mam-extra zabawka ale dla mnie ;-) Lezy w kocie wraz z cala reszta zabawek.:-D
Margaritta-;-)
Kropecka- no ja chyba też.:sorry:Przez kilka dni robił sobie sam kroczki, az dzis nie zrobil wcale.:-( Stoi przy wszystkim,szaleje ale dzis sie nie puscil, nawet na chwilke. :-(Buciki bardzo ładne:tak:.Jak znajdziesz projektanta, to tez chetnie wezme do niego namiar:-p
Mysza- matko jak to leci, jeszcze niedawno sobie nasze dzieciaczki lezaly a tu juz takie szalenstwa.:-) Brawa dla Mikolajka:-D
Lileczka- fantastycznie, ze juz sie razem chlopaki bawic potrafia:-D
Ania_31- czasem sie okazuje,ze pod ubraniem tesciowej siedzi jakas widzma:-):-):-),moze tak u ciebie jest, a dzieci to czuja??
Anna_ajra- to faktycznie "szczesciarze" z was.:sorry: Probowalas oduczac Miska juz jesc w nocy??Np. na wode?? A albumik rzeczywiscie cudo-:-D ja\ poczekam kilka dni dluzej-tato przylatuje do mnie na Mikołajki i mam nadzieje,ze zdazy dojsc. To byl tajfun:szok:,nie ulewa:-D
Gosia78- napisz mi prosze czy ta bakteria u Piotrusia objawiala sie tylko kaszlem?? U nas tez zabki daja popalic

Ah no i\ kolejne pytanie mam. Michaś wieczorem ma katarek. Jak juz kłade go na nocne spanie to slychac,ze nie ma czystego noska- nie zeby az tak mocno ale jednak-dziwi mnie to, bo w ciagu dnia sie to nie zdaza. Mama moja ogladala ten program o dzieciach na TVN style i mowili tam, ze takie objawy moga wystapic na tle alergicznym. Słyszalyscie cos podobnego??
No i na koniec.... Michaś wczoraj skonczyl 9 miesiecy. Z tej okazji kupilam mu slimaka do bujania. Buja sie sam( jak go podtrzymuje do mu sie nie podoba), nawet zejsc juz umie, wiec slimak opanowany....

Załączniki

• Misio 087.jpg
    Misio 087.jpg
    442,1 KB · Wyświetleń: 29
witam
u nas na dworze mgla sie zrobila :sorry:
pewnie zimno brrr.....
a ja dzis pospalam do 8:30 a do 9 jeszcze lezakowalam :-D:-D
zaraz biore sie za porzadki - juz poodkurzane ale jeszcze reszta zostala...

Paulineczka - jasne ze widzialam u nas na jednej z dyskotek byla - nawet dwie :tak::tak: no wiesz to zalezy od Ciebie jezeli masz do tego takli pociag to czemu mialabys nie sprobowac :confused: zawsze cos innego ;-) aj a zakupy jak to zakupy praktycznie nic sie nie kupilo a 200 zl poszlo w ... :-p zreszta to wszystko dla Sewka bo ja kupilam tylko malutka choinke i ozdoby ... :oo:
gratki dla naszego 9 -cio miesieczniaka
wszystkiego naj naj naj :-D:-D:-D:-D
no a co do alergii to nie mam pojecia mozliwe ze i tak jest :tak:

ja wlasnie pije kawusie a moj maly szkrab sie bawi - wczoraj znow sam chodzil - ale jak fajnie jak czul sie nie pewny to stanal w miejscu i czekal az przyjdzie jego moment a potem poszoooool :-):-):-):-):-):-):-)

milego dnia i weekendu

Witam w mroźnąś sobotę:-)
Pada i pada niby snieg ale bia ło nie jest czyli pogoda do bani:crazy:
Paulineczka probuj probuj:tak: co prawda barmanki nie widziałam ale to nie znaczy że ty nie powinnaś takową zostać Zycie pewnie stanie na głowie ale do czasu jak ustali się nowy porządek
Patrysia fajnie:-) Oliwia chodzi wzdłuż mebli i nawet nie bardzo ciągnie ją do chodzenia za raczki i dobrze:-pkręgosłup mój ma spokój przynajmniej przez chwilę a co do zakupów ostatnio kupiłam parę aniołków na choinkę i 70 zeta poszłao w chol... :dry:
Ok trzeba dom doprowadzić do porządku ..ale mi dsię nie chce:crazy:

Dzień dobry.U nas dziś jakiś szron na samochodach,dachach i w ogole:eek: Mąż zawiózł starszą do polskiej szkoły , Niki ma drzemke to i ja mam chwile.Martysia przyniosła ze szkoły katar no i oczywiscie Niki się załapała na niego:wściekła/y: Teraz weekend bedziemy sie meczyć, bo pierwsze dni najgorsze.Jak nie urok to....:-p
dawna cloe jak zdrówka Twe? rozlozyło Cie? Masz racje jak się jedno skonczy to następne się przyplacze:angry: Ania 31 jak po wizycie siostry i mamy?;-) mały sie ich nie bał mam nadzieje:-DPaulineczka_ ja kiedyś w Pl pracowałam jako kelnerka ale i za barem się stalo;-) nie widze w tym nic dziwnego:eek: Super doswiadczenie no i o napiwkach nie wspomne:-p:-D:tak: a z tym katarkiem nocnym u małego to nie mam pojecia.A slimak super sprawa:tak: Michaś przeslodki:rolleyes2: Mówiłam juz,ze chlopca chce:sorry::-D:-D:-D dwa dni temu moja kuzynka urodziła planowanego wedlug jakiś tam metod synka,ma dwie corcie odchowane(9 i 8 lat):tak: A moja Niki coś tam drepcze wokól kojca ale zeb się puscić to nie ma takiej opcji poki co :laugh2: I tak jest przekochana w tym swoim klapaniu na dupke i podnoszeniu sie :tak:;-)
Pozdrawiamy i udanego weekendu zyczymy.A przede wszystkim zdrówka dla dzieciaczków no i dla Was.

Mrgaritta czy to przypadkiem nie metoda Wójcika? Ponoć skuteczna jak odchowam moje dwie panny skuszę się na nowe bobo i liczę że tą metodą będzie chłopczyk:tak:
Dziewczyny już zdrowie Oliwka jeszcze chyrla po zapaleniu oskrzeli ale jeszcze trochę to potrwa ja mam katar .. i puchnie mi ręka czyli objawia sie moja nieszczęsna alergia:crazy:
Leniwy dziś dzień jak nie wiem .. ale w sumie dobrze mi z tym:happy:

Cześć dziewczyny!
Ja już sama nie wiem... Michaś znowu wymiotował!:sad: Akurat w trakcie kąpieli.
Zwracał samą śliną, bo nie miał czym. Zawsze po kąpaniu dostaje butlę z kaszą - już na noc, a tu taki numer...:no2: poszedł spać bez kolacji.
:hmm:Och... cały czas nadsłu****ę, czy nic złego się nie dzieje...
Wygląda na to, że to przez te zęby:dry::oo:... Niektóre dzieci gorączkują, marudzą i płaczą, a Michaś wymiotuje...
:no2:

Paulineczka_ pisałaś o katarku nocnym, mój starszy synus miał coś podobnego...w ciagu dnia było wszystko dobrze a wieczorem było słychać takie jakieś chrabolenia, tak jak by miał katarek czy jakieś przeszkody w nosku ale raczej stawiałąm na katarek. Okazało się że to wiotkość krtani. Brzmi przerażająco, ale spokojnie to tylko taka nazwa. Młody ludek się z tym rodzi to nic innego jak nie rozwinięta w pełni krtań. Nie ma żadnych innych objawów jak te które opisywałyśmy i tak naprawdę niczemu to nie grozi. Po prostu trzeba poczekać wszystko dojrzeje. My od roku mamy spokój. Tak sie do tego przyzwyczaiłam, że jak się skończyło to nawet brakowało mi tych odgłosów :-p
Możliwe że Michaś ma coś innego, lekarzem nie jestem, ale jak by nie było sytuacja jest podobna. Aha teraz skojarzyłam. Sąsiad też to miał gdyby nie grypa nawet by jego rodzice o tym nie wiedzieli. On ten katarek miał raz w tygodniu i myśleli ze po prostu się przeziębił bo akurat taki okres gryowy był. Poniewaz miał prawie niezauważalne objawy to i też potrzebował tylko roku na wyregulowanie. :-)
Co do alergii też słyszałam podobną teorię, ale to dotyczyło raczej alergii na kurz, rdzaj włókna pod którym mały śpi czy nawet suchość pomieszczenia, długo by wymieniać (oglądało się tvn style i "mamo juz jestem" :-))

reklama
Cześć dziewczyny!:-D
Idziemy dzisiaj odwiedzić malutkiego kuzyna Michasia. Ma już 6tyg.:-)
Przysłali nam album. Jest śliczny!:yes:

Syneczki2 - widzę, że i Twój maluszek nieustannie by chodził za rączkę. Wie co to znaczy...:dry::happy2: Kupiłaś chodzik-pchaczek?:confused: Pochwal się koniecznie! Jestem ciekawa, czy się sprawdza.
patrysia - gdzie te fotki?
:confused::-p:-D
Gosia 78 - jak zdrówko?
cloe - widocznie Twój mąż musi częściej w domu pracować... na cudowny wpływ na córeczki!:laugh2:
Ania31 - i jak minęła sobota?
Paulineczka - widziałam kobietę barmankę. Super sprawa gdy się patrzy na ich pracę, ale to już sama musisz zdecydować w jakim charakterze chcesz pracować.
Nawet nie próbowałam oduczać Michasia karmienia w nocy, bo z góry wiem, że byłaby histeria.:hmm: Michaś bardzo mało pije wody w ciągu dnia.
Śliczne zdjęcie!:-D
Margaritta - i dla Was dużo zdrówka!:happy:
agawa1, kropecka, aggy, Ika_s, Najka, Mysza, ladna.ex.panna, lileczka, Rekinasia, Zytka - dajcie znać, że jesteście!:sorry:

Pozdrawiam!

Do góry