reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Lolka ja nauczyłam Majkę, żeby sama zasypiała w łóżeczku i teraz nawet jak się budzi w nocy to nie muszę do niej wstawać, bo pokręci się troszkę i sama zasypia:-). No i oczywiście odzwyczaiłam ją od nocnych karmień (ale o tym pisałam już wcześniej:-))

reklama
margaritta, zanim się obejrzysz jak n a tej Twojej działce wyrośnie domek o którym marzysz. Ja też dopiero miałam kawałek pola. NIesamowite jak ten czas szybko leci. Agawa miała swój dziennik budowy ale przez problemy z ekipą zrezygnowała z prowadzenia go, a szkoda bo jestem ciekawa jak jej domek teraz wygląda.

moniamonis, no to nasze dzieci mają podobnie. Olka też usypiam poprzez odłożenie w łóżeczku. Dzięki temu że nie używa smoczka to nawet jak się w nocy przebudzi na chwilkę to sam zasypia. Z Wiktorem nie miałam tak łatwo :sorry2:

Lolka, Olek w sumie od samego początku bardzo mało budził się w nocy. 1-2 razy, najwięcej 3. Później był okres gdy przesypiał całe noce, póżniej znów zaczął się budzić 1 raz ale od ponad 2 miesięcy mam już spokój. Za to Wiktor do urodzenia Olka budził mi się w nocy, teraz przesypia noce ale często budzi się jeszcze żeby mu smoczka poszukać, albo jego kołderki. To indywidualna sprawa każdego dziecka. Nie martwi się, kiedyś nastąpi dzień w którym się porządnie wyśpisz :)

anna-ajra to faktycznie paranoja, alez ci lekarze maja wymysly.:szok:Mam nadzieje ze Michas juz w porzadku?:tak:przyszlirodzice a nuz to zabki??? Mati tez ma lekkie rozwolnienie bo drugi zabekk tuz, tuz:tak:;-)Margaritta u nas jest bardzo roznie, gdyby nie to ze maly sie w nocy stoluje to moze by lepiej spal a tak zaliczam zawsze jakies trzy pobudki:no:A dzis sie boje nocy bo ten zabek juz sie bedzie przebijal a byl dzis bardzo marudny tym bardziej ze jednak ode mnie zalapal katar:no:Margola witaj wypelnilam twoja ankiete:-)ladna ex.panna mowisz ze boi sie tej fontanny, Mati tez troche obawia sie samochodu do pchania, za nic nie da sie na niego wsadzic:wściekła/y:Ale wiem ze kiedys mu przejdzie, Kuba tez tak kiedys reagowal a pozniej to byla jego najukochansza zabawka:-DMysza jak pisalam samochod na razie niewypal zreszta mowilam to m od poczatku ale sie uparl:wściekła/y:Za to stoliczek, ach.... nawet ja sie bawie, nie mowiac juz o Kubie:wściekła/y:Zdal egzamin.moniamonis:szok:ja tez tak chce!!!dawna cloe jak chorobsko odpuscilo?:-)Gosia 78 jak sie miewa lozeczko, dalej w odstawce???:happy::happy::happy: Troche sie rozpisalam. Az strach zeby maly nie byl znow chory bo cos znow dzis chrypial i znow zapalenie oskrzeli juz to widze:rofl2: Pozdrawiam wszystkich

hej
dzis jednak nie mielismy gosci bo znajoma bolala glowa i cale poludnie przespala wiec innym razem to sobie odbijemy :tak:
anna_ajra - uuuuuu do fajnie Ci wazy Michas moj Swecio 8,300 :-) no ale w rejestracji niestety takie przypadki sie zdarzaja ja tez nie mam dobrego zdania o mojej przychodni ale za to lekarz bardzo dobry :tak:
przyszlirodzice i Wy nas jeszcze wyprzedzicie z zabkiem - zobaczysz :tak:
margaritta - tez codziennie sprawdzam lyeczka czy cos slychac ale pusto :wściekła/y::dry::-(
ladna.ex.panna - i jak po fitnessie :confused:

dobrej nocki

:-):-):-)hej

Witam nowe mamy i ich maluszki.
U nas dalej noce nie przespane, zabki dalej 2 ale dziąsła napuchnete wiec pewnie u góry się pojawią niebawem.:tak:A tak nic nowego.

moniamonis :szok:tak szybko nastepna dzidzia w planachNie wyobrażam sobie teraz następnej ciąży i malucha .:tak:Ale życzę Ci powodzenia w staraniach:tak::-D:-DNo i ja mam Oskarka, śliczne imię

kaskax-- 7 synów:szok:

anna ajra -:-DTobie także powodzenia w powiększqaniu rodzinki:-D:-D
Ja na razie nie mam takich planów ale kto wie , może jeszcze będą kiedyś :happy2:

ladna ex panna co za śliczne loczki:tak:

zytka u mnie ciemiączko duże jeszcze, powoli zarasta. A mycie włosków ok, nie boi się i nie marudzi:-D
kropecka kroczki Olusia super:-)No i budowa też postępuje, b ędę śledzić dalsze postępy.

A od kilku dni Osi biegnie za mna na czworaka i woła mama.Czy to juz pierwsze słowa:confused:To jest teraz jego ulubione zajęcie.:baffled:Jak tylko zniknę z widoku już biegiem za mną i mamamamamama
A teraz uciekam spać;-)
Miłej nocki

Ale naklikałyście dziewczyny:szok:, fajnie się czyta:tak:.
Wczoraj napisałam posta i mi go zjadło:wściekła/y: , nie ukrywam że mnie to wkurzyło i nie pisałam od nowa. Dominiś ok. grzeczny ,nie marudzi, jedynie dzisiaj miał lekkie rozwolnienie ale to na ząbka, przebija się lewa dwójka . Mąż jak nie w pracy to w garażu przy samochodzie grzebie i przygotowywuje go na następny sezon,a Piotrek mu pomaga. Teraz też siedze sama, a on rozkręca auto z mechanikiem:baffled:.Dzieci już dawno śpią.
anna_ajra- nie wynagradzałam mu jakoś specjalnie tego basenu, wgrałam mu nowy film na mp4 ale i tak bym to zrobiła. Trzymam kciuki aby rodzeństwo dla Michasia pojawiło się zgodnie z waszymi życzeniami;-), a jak mały ? Lepiej?
zytka- dzieci zostały z panią która mi prasuje i czasami sprząta, ona od urodzenia zna Dominika i ma na jego punkcie fioła:-), no i do kina wychodzimy zawsze po 20 gdy Dominik już śpi. Ciemiączko jeszcze jest ale ja mu żadko daje wit.D więc może dlatego, a z kąpielami nie mamy problemów Dominik najchętniej sam by nurkował .
kropecka- ślicznie Olek chodzi, mój chyba jeszcze nie zakumał o co biega bo nawet za rączki idzie mu to koślawo:-D.
lileczka- mój też mnie ciągle gania, wykorzystuję to na zabawe w chowanago, ciągle gdzieś mu się chowam i potem wyskakuje z ukrycia a on się chichra. Tylko mama mi nie woła, właściwie to nic konkretnego jeszcze nie mówi:sorry2:
przyszlirodzice- dobrze ,że już lepiej
Witam te nowe mamy których jeszcze nie witałam. Piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie:-p.

reklama
Witajcie Mamcie!
Marcelek właśnie urządza drzemkę dopołudniową :) Mam mało czasu bo to będzie krótka drzemka-max.30min. :( Śpi jeszcze raz po południu ok. godziny. Muszę powiedzieć że się to spanie w dzień uregulowało. Nocki wciąż to samo,min. 3 pobudki. Ale dzięki temu mogłam dzisiaj o wpół do drugiej zobaczyć pierwszy śnieg :) Było bielusieńko i tak widno… Raniutko już było po śniegu. Zimno się zrobiło straszliwie i dziś chyba siedzimy w domu…
Patrysia-moja Marcyśka to tez maminy cacuś :) Tatusiowi pozwala się wykąpać,ale zasypianie ze mną przy cysiolu :( Jak się przebudzi i M do niej idzie to ten skubaniec płacze tak długo póki ja nie przyjdę :( Wczoraj tak było,ja oglądałam „Twarzą w twarz” i przeżywałam akcję a misiol się obudził i musiałam pędzić do niej mimo że tatuś był :(

Anna_ajra- to miałaś przeboje…Ale Michaś na szczęście zdrowy i ciężki :)

Przyszli.rodzice-no to miałaś stresa,ale dobrze ze z Amelcią ok. Może to faktycznie te zębole?

Kluska-ach Ci nasi faceci… :)

Agawa-dzięki za info :)

Buziakersy dla Was wszystkich!

Do góry