reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej

kaskax25 - a jak z tymi zabawkami?? wszystkie się dla młodego sprawdziły??

Ania_PR - spokojnie :-) Dasz rade i za parę chwil w domku będziesz:-)

Cloe - to nieźle...

Lolka - witam i mogę napisać Miki ma 6 ząbków:-) na górze 4 które za jednym zamachem poszły :-) (prawie bezproblemowo)

Ania_A - chwal się ile to twoje słońce waży :-)

(Co do cesarki to najlepiej się lekarza czasem spytać jak tam rana wygląda i czy ładnie się zagoiła) i zacząć starania :-)

moniamonis - cała noc :-D no ja też poproszę takiego bonusika :-)

A i wczoraj miałam dwójkę maluchów w domku Mikiego i Gabrysię :-D Miki był ciutkę zazdrosny o to że mama trzyma inne dziecko :-D Gabrysi brakowało mamy jedzenia ale daliśmy radę - i jak rodzice małej Gabrysi po nią przyszli to spała:-D

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
ja zaszłam w drugą ciążę jak Wiktor miał roczek. Uważam że różnica ok 2 latek jest fajną różnicą wieku między dziećmi. Może na początku łatwo nie było, ale teraz już robi się coraz lepiej.

Olek już od jakiś 2 miesięcy przesypia całe noce. Kładzie się spać 19-20 i śpi do 6:30.

I ma 6 ząbków jak widać na załączonym obrazku :)

A co do domu, to ja wiem czy aż tak szybko został wybudowany? 2,5 miesiąca to chyba standardowy czas. Ekipa zapewniała że wybudują w 1 miesiąc :sorry2: Teraz czeka nas wykończeniówka, a to też się będzie pewnie ciągnąć niemiłosiernie.

Cześć!!
Tak na szybko bo za chwilę mam lekcję. Domek - to raczej wykończeniówka i wprzenośni i dosłownie. :-) Moniamonisteż jeszcze nie wszędzie podłogi mamy ale zdąże. NA szczęście kuchnia juz się robi. :-) Witam wszystkie mamcie (nowe) i nie tylko. Co do listy to postaram się wszystkim mamciom na prv wysłać które adresy mam. Info że poszło zamieszczę na głównym. I jak dotrze mail to będzie wiadomo. Patrysia twoj jest na bank :-). Co jeszcze - chłopcy zdrowi a mnie wstyd. NIe zapomniałam o Was tylko każdą sobotę niedzielę spędzam na budowie więc zero czasu na cokolwiek. A w tygodniu już nie mam siły :-(. Całuski

hej hej hej
agawa1 - powodzenia na budowie
kropecka - no wykonczeniowka jest niestety najgorsza i najbardziej czasochlonna :dry:
margola19 - witaj jak bede miala czas to skusze sie na ankiete ;-)
cloe - pewnie jej przejdzie :tak: a Wy bedziecie sie bawic :-)
moniamonis - ale fajnie tez tak chce!!!!!!!!
przyszlirodzice - to moga byc zeby albo jakas grypa zoladkowa ale obserwuj ja i pisz :tak:
anna_ajra - wiesz co zauwazylam ze maly jak mnie widzi ze ide to placze ale jak sie zabawi to nie moze taki mami cycus :tak: ale pewnie dlatego ze caly dzien siedzimy razem... :-)
kaska - my to usypiamy go roznie bo jak ne ma m to ja go usypiam ale jak jest to on a w poludnie to zawsze ja bo on jest w pracy :tak:
ladna.ex.panna - wlasnie nie wiem juz zwariowalam ale na punkcie tego co tam bedziemy musieli tworzyc bo ja juz wykombinowalam co nie co ... (fioletowe sciany, czerwona rogowka i pufki ze dwie i do tego jakis jasno czerwony regal no i pierdolki pod kolory ) :-D

czekam na m bo potem mamy miec gosci :-D

margola wypełniłam ankiete! mam nadzieje, ze nie na marne;-) zagladaj do nas czasami!
przyszli rodzice no słyszałam ze maluszki roznie znosza zabkowanie, u Iguni nic sie nie działo całe szczescie, no oprócz nocnych przebudzen:-( ale to mam cały czas:baffled: oby to był jednorazowy wypadek:szok:
myszaa ale sie spisałas ciociu:-p to kiedy nastepne baby?:-)
agawa ja to w ogóle sie zastanawiam jak mozna pogodzic tyle "funkcji":-p ale jak widac na lutówkach same obrotne babeczki hehe
kaska u mnie Igunia spi własciwie tylko na dworze:tak: jak nie wyjdziesz z nią na spacer to koniec hehe:-p czasami wystarczy ją do wózka włozyc i juz spi na schodach wyjsciowych:tak: generalnie to ma drzemki dwa razy w ciagu dnia :happy:
no lece robic chinszczyzne, a potem na fitness
buziaki

Cześć dziewczyny.Dopiero do kompa usiadlam :baffled: Od rana co chwila coś.Teraz Niki ma drugą drzemkę to korzystam:-) ehhh z lekkim "rozmarzeniem" oglądam Twoją budowe kropecka:tak:, bo my poki co kupilismy działke, ale od czegos trzeba zacząc.Na wakacje jak polecimy to chcemy to dopiero ogrodzic i jakąs brame zrobić.A co dalej- pozyjemy zobaczymy;-) Grunt mamy w kazdym razie:-D Nie wiem gdzie moza obejrzec budowe agawy:zawstydzona/y: a moze nie mozna.
Co do przebudzeń czy tez przespanych nocy to u nas jest róznie.Jest nocka,ze Niki spi pięknie i muszę ją sama wybudzić rano, zebyśmy wyszly a czasem jest z kolei nocka,ze budzi sie około3-4 wypije butle i na szczęscie zasypia ponownie.Ale nie ma nocek takich , ze się wybudza i gotowa do zabawy;-) Czuję się wyspana a moze raczej przyzwyczaiłam się jakoś do takich przebudzeń.Jednak kieeeeedyś sobie to i tak odbijemy kobietki;-)
Wyzynanie sie ząbków u Niki też nie było jakimś wielkim problemem.Dostała je niedawno w sumie dwie dolne jedynki jednoczesnie teraz widze juz dwie gorne na wybiciu sie lada dzien.Owszem byla marudna i sama nie wiedziała czego chce,ale jakoś przeszło.Codzien jak tylko zobaczyłam te napuchnięte dziąsła to sprawdzałam łyżeczką czy juz je słychać:-D
Co do usypiania to usypiam ją ja:dry: Pewnei to tez dlatego ,ze jestesmy razem caaaały dzien a i wieczorem zasnie u mnie szybciej;-)
Miłego popoludnia kobietki

Cześć dziewczyny!:-D
Co za dzień... Zadzwoniłam rano do przechodni zarejestrować Michasia do "dzieci zdrowych". No i co usłyszałam... że pani doktor we wtorki nie mierzy i nie waży dzieci!:szok: Nie robi bilansu.:dry: Co za szok!:wściekła/y: Aż mnie zatkało...
Po 11 dzwoni do mnie niania, że Michaś wymiotował!:szok: Więc znowu dzwonię do przechodni i dowiaduję się, że nie ma już miejsc u "dzieci zdrowych"! Rrr...!:angry: Co za paranoja! Normalnie komplety brak kompetencji w rejestracji!!! :wściekła/y:
Ostatecznie zapisałam Michasia do dzieci chorych.:dry:
Lekarka zbadała Michałka dokładnie i stwierdziła, że takie sporadyczne wymioty mogą się zdarzać. Przyczyny zazwyczaj należy szukać w ząbkowaniu. Powiedziała, że Michaś rozwija się prawidło, jest zdrowym i ładnym dzieckiem i żebym się nie martwiła.
Rzeczywiście malutki jest radosny, rześki i wcale nie wygląda na na chorego.
Przepisała mi na wszelki wypadek kropelki Biogaja i zleciła badania moczu.

Aha... Michaś waży 9,600:-D

Pozdrawiam
!

reklama
Dziewczyny, dzięki za podpowiedź!:zawstydzona/y: rzeczywiście fajny ten suwaczek, ja też chcę taki.....:tak: a z wapnem poczekam jeszcze.

Moniamonis, kropecka WAW! ale Wam zazdroszcze:tak: nasz Lewek budzi mnie minimum 2-3 razy, max 5,6!!! Karmię go w nocy piersią, a przed snem dostaje 250 Bebiko, jak to robicie????!!!!!!!!!!!!!!!!

margola19 Witaj! ja tez jestem tutaj od paru dni i jest fajnie:-) (wypełniłam Twoją ankietę, a o czym piszesz w swojej magisterce?)

kropecka ja mam z moimi siostrami 6 i 9 lat różnicy, też nie powiem, że jest źle, ale wiadomo różnie było:rofl2:

Do góry