reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:cool2:
Na wczorajszym szczepieniu na rota-wirusy Michaś zachował się rewelacyjnie:-D, jedynie te kobiety pracujące w punkcie szczepień dobijają mnie na maxa...:wściekła/y: rrr... szkoda gadać... Byliśmy pierwsi, a wszystko zajęło nam 1,5h!:no:

Ja po badaniach okresowych, a mąż był na spacerku z synkiem póki jeszcze nie za gorąco.

dziewczyny - podajecie waszym dzieciaczkom herbatki do picia?:confused: Michaś nie chętnie je pije, ale staram się go dopajać w te upały...

ladna.ex.panna - chyba bym nie wyrobiła z mamą, gdyby mi wszystko w kuchni poprzestawiała... uff...:dry: już nie mówiąc do malutkim... Masz "wesoło".:-p
patrysia - ciekawa spacerówka, trochę taka "inna". J
a podaje małemu na ząbki granulki homeopatyczne Osanit.:happy:
aggy - ja też mam wózek wielofunkcyjny i zastanawiam się, co by było najlepsze. Zobaczymy... Parasolkę kupię też dopiero, jak Michaś będzie biegał.:happy:
Ania31 - och Aniu... ale ten Twój Kubuś to bystry, kochany chłopczyk...:-D Wcale się nie dziwię, że się wzruszyłaś. Uściskaj go ode mnie!
Daj znać, jak noga, no i co zrobisz?
przyszlirodzice - owszem, każda mamusia.
annaagnieszka - świetnie, że tak dobrze się rozumiecie z mamą jedną i drugą. :tak:Widzisz... nie pomyślałam, by spytać pediatrę o spacerówkę...
Rzeczywiście świetna sprawa taki domek letniskowy!:-D
kropecka, cloe - :wink:
Kluska79 - też mam rozkładaną spacerówkę na płasko i chyba ją weźmiemy za niecały miesiąc na wczasy.
Pobudki o 5 to u nas też niestety standard...:baffled:
Mysza - mój synek nawet dobrze znosi te upały, tak mi się wydaje...:nerd:
oliwka_11 - oj... współczuję...:hmm: jak na złość, wszystko na raz się wali... Masz kogoś do pomocy? Dużo zdrówka Wam życzę!:yes:

Pozdrawiam!

reklama
Cześć Mamcie!

Ale żar się z nieba leje,co?Wychodzimy na spacery do południa,bo teraz niewyróba normalnie :( Do tego u mnie alergia osiągnęła szczyt- kicham, smarkam i płaczę na potegę :( Moje dzieciątko chyba też zmęczone tym upałem bo zasnęło przy cycuniu i śpiocha sobie w samym bodziaku i przykryte pieluszką tylko. A w ogóle ostatnio napędziła mi stracha,zrobiła kupkę(znowu niestety po paru dniach :() w której odkryłam takie malusieńkie kłaczki krwi. Było tego bardzo malutko, pewnie gdyby robiła kupsko regularnie to bym nawet nie zwróciła uwagi,a że prześwietlam kazdą dokładnie to się nieźle przeraziłam:( Zaczęłam grzebać w Internecie i miałam dzień z głowy, po tym co poczytałam, jeszcze bardziej spanikowałam. Dziś już była ładna kupka, więc jestem spokojniejsza. Mam nadzieję,że się to nie powtórzy.
Poza tym u nas w porządku. Ząbków jeszcze nie widać :) Choć łapki i wszystko co do nich weźmie ląduje od razu w buzi :) Ślini się bardzo-kilka razy w ciagu dnia jest przebierana…

Aniu31- bidulko…Ale byłaś w końcu u lekarza? Dobrze,że Bartusiowi nic się nie stało:)

Dawna cloe- sama nie wiem jak zgubiłam te kg. Może noszenie wózka z moim klockiem małym- to jak podnoszenie ciężarów plus karmienie piersią pozwoliło mi znów nacieszać się garderoba sprzed ciąży :)
Anna_ajra-ja już też myslę o spacerówce. Myslę,że lada chwila ja zamontuję :)

Rekinasia- moja Marcelka miała bujna czuprynkę jak się urodziła, teraz jej się włoski przerzedziły. Sądząc po tym jakie my z M mamy liche włosy to nasze dziecko pewnie mimo wszystko też takie będzie miało niestety :(

Patrysia – witaj :) Gdzies Ty była jak Cie nie było? Mój bratanek tez pojechał na zieloną szkołe do Łeby :) Moja mała też się okręca w łóżeczku- niezłe spryciarze te nasze dzidziole:)

Mysza- od kiedy odkładamy Marcelkę do łóżeczka na noc, to też dłużej śpi.Mamy już tylko 1 przerwę na karmienie:)

przyszlirodzice-zmień awatar bo jeszcze sobie wykrakasz :)

oliwka11-dużo zdrówka dla Was :)

Ło matko ale się rozpisałam...A jeszcze muszę się pochwalić,że raniutko machnęłam dziś okno balkonowe i wreszcie widzę blok na przeciwko :)

Buziolki dla wszystkich!

Do lekarza nie poszłam jakos rozeszło sie i jest na razie oki chyba ze bedzie mi dokuczała to w piatek bede z małym na szczepieniu to poprosze interniste o zbadanie mi nogi chyba ze bedzie musiał obejrzec specjalista to wezme skierowanie i pojade. Na razie wystarcza kompresy i bandazowanie nogi
Tu w McDonalds z moja mamą i siostrzenica i moje chłopaki

tu mój M z małym
A tu z ciocia a mały sie uśmiecha do swojej prababci

Hej
Znalazłam buty :-d

Ania_31 - trzymaj się i uważaj - bo co chlopacy zrobią jak do szpitala pójdziesz:-(

Anna_ajra :-) jak tam po badaniach okresowych ?? wszystko już dobrze :-)??

Zytka - moje też się ślini :-d

Pozdrawiam

Ania31 super zdjecia, ten twoj maluszek taki maly mezczyzna:-):-):-):-)

Zytka moj sie urodzil z ciemna czupryna i teraz tez mu sie starły, zostal mu taki meszek brazowy
anna_ajra jak wyglada cena za szczepionke?? to jest w ilu dawkach??
oliwa 11 dasz rade!!! oby Bartusia nie złapało!

a to moj maly na slubie:-)

Witam wszystkie. Upała taki że kwitniemy w domu nie powiem żeby mi to odpowiadało ale cuz na dwór pchać się nie będę
Mysza coż to za buty kupiłaś?na chrzciny? ja musze pomyślec o kreacji dla siebie dla Oliwki i dla julki wkońcu trzy baby w domu muszą jakoś wglądać:-p;-):tak:
Ania 31 ja mimo wszystko radziłabym ci by kostkę ktoś obejrzał
Miauczaus Alanek słodko wyglądał w muszcze
A gdzie się podziewa Agawa i Gosia 78:confused:
Hej dziewczyny dajcie znac że wszystko ok:tak:

Cześć dziewczyny!:cool2:
Dziś dla nas wielki dzień! Właśnie wyczułam u Michasia pierwszego ząbka, który już się wyrżnął!:rofl2::-D:rofl: Ale radość...:laugh2: mówię Wam...:-D niesamowite... SUPER!:yes::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Michałek ma już ząbka na 4 miesiące i 4 dni! WOW! :happy2: Prawą dolną jedynkę.
Co za wspaniała niespodzianka!:-D

Zytka, cloe - pogoda owszem, doskwierają upały...:zawstydzona/y: ale dziś się coś na wieczór zachmurzyło... może trochę deszczu spadnie?:nerd:
Zytka - mam nadzieję, że alergia niebawem minie, a podejrzane kupki się nie powtórzą! Dużo zdrówka dziewczyny!:wink:
Ania31 - śliczne dzieci masz!:tak:
Mysza - badania okresowe owszem, ok. Wiesz jak to jest... "jest Pani zdolna do pracy?" ... "jestem" - i po wszystkim.:dry: Ale byłam dzisiaj u swojego ogólnego po skierowanie na tomograf komputerowy by przejrzeć swoją głowę i stwierdzić dlaczego głupia mnie tak boli.:baffled: Dostałam na początek skierowanie do neurologa i na badania krwi i moczu. Zobaczymy... Dzięki za pamięć!:-D
miauczus54 - o rety, jak on już duży!:laugh2: Pod tą muchą, to jeszcze bardziej poważniejszy... świetny!:yes:

Buziaki

Witajcie po dłuuugiej przerwie!
To Myszka wywołała mnie do tablicy!:-)
Myszko dzięki za pamięć!
Ania Ajra gratuluje ząbka Michasiowi!
Ania31 zdrówka, mam nadzieję, ze z nogą będzie lepiej!
Ja jestem wieczorem już taka zmęczona, że jakoś nie miałam siły pisać, chociaż czytam co u Was co kilka dni.
U nas dobrze, kolki w końcu mijają, chociaż stopniowo, ale jest o wiele lepiej na szczęście. Karmię piersią i dokarmiam, bo Ewunia jest za malutka jeszcze, ale przybiera już dobrze, tylko jeszcze do nadrobienia ma trochę. A w dzień prawie nie spi, co jest mocno uciążliwe...
Pozdrawiam serdecznie Was i Wasze dzieciaczki!

Miauczus no, no, niektóre dzieciaki jeszcze chrztu nie miały a twój już po ślubie? :pP ślicznie wyglądał a gdzie zdjęcie panny młodej? :)

ja latam na spacery, ale tylko w cieniu

Anna_ajra nie przepajam herbatkami, ale karmię na żądanie. Jestem w szoku, jakie w waszej przychodni są porządki a to przekładają szczepienie i cię nie informują a to musisz czekać!! kto tym bałaganem zarządza?
Kropecka chyba wpadła w trans licząc schody na 7me piętro i zapomniała, że istnieje coś takiego jak BB... Kropecka, to ile jest tych schodów? i gdzie nowe fotki zdiełane nowym aparatem?
Myszaaaaaaaaa ja też butów letnich potrzebuję!!! jakie kupiłaś?

delfinek tak jak wasze pociechy lubi wstać o 5tej, pobujać się do 6-7 i gotowy do spania, ale czasem potrafi pospać, np. dzisiaj spaliśmy do 10tej :) - mmmm, to tygryski lubią najbardziej! W nocy 2 pobudki: 2ga i 5ta. w dzień drzemki po 20-40min, tak do godziny. Dłużej śpi tylko na spacerku, dlatego u nas nie ma przeproś i spacerek musi być, pogoda czy niepogoda :)
Najka fajnie, że jesteś :D

reklama
Najka - hihihi bo dopatrzyłam że się na 30 pojawiasz:-D
powiem tak - kupiłam bo tanie były a ja buty rozwalam na starcie w miesiąc:-D

A więc w CCC-BOTI :-) jutro wyślę zdjęcie :-)

Do góry