reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

hej hej! nie było mnie od poniedziałku, bo wreszcie zaczeły się prace budowlane na naszej działeczce i mój luby zabiegany, więc żeby mi się nie nudziło wybrałam się do rodziców.. miałam zostać do czwartku, ale już do domku tęskno było:-):-)

Miłek za bardzo nei chce jeść tzn pije po 5 mihnut!!! a jak chce dać cyca to straszny ramadan. Sprawdzam a mleko jest. Jak jest zbyt pełny cyc to wrzask, jak normalny też nie wiem już co robić. A i jak Miłek zrobi kupkę to jest wodnista mimo że nie jem w końcu tego nabiału. I normalnei nie wiem co mam robić. A poza tym to Miłosz jest pogodny i wesoły tylko jak się mu chce spać to zaczynam panikować bo strasznie zaczhyna ssać pięść wypluwa smoczka- którego juz łapie u daje mu pierś ten possie z 3 minuty i zaczyna się wrzask. Dziś podałamm mu pepti bo już nie wytrzymałam mimo że cyce pełne i wypił 40 ml. Kurcze nie wiem co on ma z tymi 40 ml jeszcze nie udało mu się zjeść więcej z butli :-( I nei wiem czy to ja panikuję czy iśc do doktora czy co mam wogóle robić?? A z drugim miało być łatwiej!!!:no::crazy::-(

agawa może to głupio zabrzmi, ale jak to przeczytałam to trochę mi ulżyło - u nas jest identycznie!!! kupa wodnista, wrzask przy cycu i butli, je po 20-30, choć dziś właśnie po 40,ml.. w sumie do tej pory nie miałam problemów z karmieniem.. dopiero jak zaczęłam to odstawianie i dokarmianie.. jutro idę do pediatry - zobaczymy co powie - podzielę się wiedza:-)

kropeczka ale ci Oluś fajnie śpi:-) i jednak jest reakcja po jogurciku:no: ja podaję jej zwykłe Bebiko1 i jest ok (przynajmniej na razie) - więc to chyba nie skaza:baffled: zdrówka dla ciebie i dzieciaczków!! ale Oluś już duży:-)
apina niestety nawilżenie podwozia po ciąży kiepsko pracuje.. musza hormony znów wrócić do normy i będzie ok.. póki co pozostają wspomagacze nawilżenia
ania sliczny Bartuś:-) Bartusie to fajne chłopaki - wiem co mówię;-)
anna_ajra dziękuję - i za "pamiętanie" i za gratulacje:-):-) zrelaksowałaś się u kosmetyczki? ja już zaliczyłam fryzjera, a jutro kosmetyczka, bo w sobote idziemy na wesele..
zytka u Misi rotacja krosteczek na policzkach była identyczna.. mnie się wydaje, że troszkę ją przegrzewałam w nocy...ja używam Pampersów i u synia też je stosowałam i byłam bardzo zadowolona
ładnaexpanna pamiętam jak pierwszy raz jechaliśmy z Badisiem na mazury to nasza kombica była upakowana szczelnie po sam sufit - wszystko nam było potrzebne:-):-) teraz juz tak wielu rzeczy nie zabieram, ale i tak się sporo uzbiera
ika chyba lekarze lubia hasło skaza bialkowa, bo szastają nim na lewo i prawo.. ale miałyście przezycia dzisiaj:no:

a tak przy okazji - czy wiecie może jakie sa normy leukocytów i limfocytów (mam w tys/ul) dla takich maluszków? ja robiłam Marysi morfologię i moja mama takiej paniki narobiła, że coś nie tak, ze szok.. ale wydaje mi się, że większość wyników jest w normie.. nie wiem tylko co z tymi leuko i limfo:baffled:

patrysia mnie też się wydaje, ze takie dzidzius jest jeszcze za mały na urozmaicanie menu.. jejciu ale babska w tej przychodni:wściekła/y:sliczny synuś:-)
gosia Jaś cudny:-):-):-)
magdzia ja dla odmiany mam zakaz jedzenia piersi z kurczaka:-) no i pożeram indyka:-D

reklama
No witam dziewczynki :-) Kurcze ja dziś tak późno!!!

Podczytywałam wczorajsze wpisy na bierząco ale nie miałam siły i czasu pisać :-) Mieliśmy małe przytulanko i użyłam żelu lubrykacyjnego - nic nie bolało a bałam się jak nie wiem :-)Trochhę późno "zaczęliśmy" ale M miał 3cią zmianę a wcześniej musiałam czekać tydzień aż cerazette zadziałają :-)

Miłek zrobił mi po tym miłą niespodziankę - obudził się w nocy o 4 z mega kupą zjadł i poszedł spać do 6 poczym znów zjadł i spał do..8. Kamil też zresztą ale to pewnie dlatego że spał ze mną i Miłkiem w łóżku od 3. Przywędrował do nas czym zmusił M do opuszczenia jego częsi łóżka i M wyniósł sie na łóżko Kamilka :-)

Ika_sno to miałaś ładny dzień -nie powiem. Na całe szczęście wszystko sie dobrze skończyło. Całuski dla Was

kropeckaŚlicznie wyglądacie razem :-)

Gosiadobrze że już jesteś - ja też mam nadzieję że choć troszkę wypoczełaś

kurcz i muszę zmykac Miłek zamiast spać to chichra się ....

Hej!

Z tym wypoczywaniem u rodziców to było raczej kiepsko, moja mama wraca z pracy o 16 skonana a dziadek...cóż wczuwa się w rolę ale gdy jest u nas natomiast u siebie kiepski z niego poźytek:-( Dodatkowo musiałam prać wszystko w rękach bo rodzice mają starą pralkę, która pożera ogromne ilości prądu i wody:angry:. Nie chciałam więc narażać ich na dodatkowe koszty prania co 2 dni. Nikomu też nie przyszło do głowy by choć raz zająć się obydwoma chłopakami tak bym choć godzinkę miała tylko dla siebie. Pewnie gdybym poprosiła nie byłoby problemu ale oczywiście nic nie mówiłam, taki już mam niestety charakter:no:
A dziś jestem od 5.30 na nogach, Jaś teraz słodko śpi a Piotruś od 6 orze i bronuje traktorami. Wiosna więc przyszła...:laugh2:

Pozdrawiam

Gosia skąd ja to znam:dry: Każdy z domowników lubi zajmować się jednym z dzieci tak jakby powozić Oliwkę w wózeczku i iść na spacer z Julką to aż nadto Jak jeszcze Oliwia przesypiała cały dzień to miałam luz teraz juz nie jest tak dobrze. jeśli nawet "wcisnę" komuś obie to zaraz jest wołanie o pomoc bo Oliwka płacze...:baffled: o dziwo jak oliwka płacze a Julka jest ze mna to nie ma problemu:baffled: ja pozostawię to bez komentarza:baffled:

Hej ja tylko na chwile weny nie mam :-)

To tylko napisze ... ze musze sie pochwalic :-)

Mikołaj przesypia noce :-) juz od poniedzialku spi od 22 do 5 :-)

Ale Ciiii by nie zapeszac :-)

dzieńdoberek :-D dzisiaj w świetnym nastroju, Igi pierwszy raz przespał całą noc od 23 do 5:30 :szok: rano nie mogłam w to uwierzyć :laugh2:
kropecka słodki grubasek, ile Olek teraz waży?
Gosia tak to bywa z rodzicami, czasem trzeba ich terroryzować, żeby pomogli :-D:-D:-D mój tata się super sprawdzał jako niania (byłam u rodziców przez tydzień po świętach), bo Igor uwielbia jego głos, w ogóle, lubi męskie głosy
Ika współczuje przejść, dobrze, że jesteście razem z domku
ciekawe co u Aggy i Kubusia, dlaczego się nie odzywa, wiecie coś na ten temat???

Witamy sie
My dzis jedziemy na szczepienie ja juz zdenerwowana ze zafunduje małemu troche płaczu:zawstydzona/y::no:

Mam nadzieje ze jakoś przetrwamy te chwile
Jedzie z nami też Kubus bo ostatnio lekarz wysłuchał u niego jakieś szmery wiec bedzie cała wyprawa

pozdrawiam

hej

my po spacerze, oczywiscie nie obylo sie bez wrzasku Wiktora w drodze powrotnej.

Gosia, Cloe - dokladnie z ta pomoca to jest tak ze chetnie wezma ale jedno i to najlepiej Wiktora bo mozna go olac, sam sie soba zajmie a Olka wszyscy sie boja bo za duzo pracy. Tylko ze co to za pomoc jak nadal mam na glowie jedno dziecko i nic zrobic nie moge. O mojej mamie w ogole sie nie wypowiadam bo mimo ze nie pracuje w ogole to jakos niezbyt chetnie sie zajmuje dzieciakami, no ale to juz temat na osobny watek, tyle bym tego mogla napisac :/

Olek tez przesypia noce. Zasnał o 19:30 i wstał o 5:40 :) A wazy juz z 5300 g :)

No i wreszcie doczekałam się uśmiechów, chyba najpóźniej z was :)\

olo2qa2.jpg

reklama
Do góry