reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć Dziewczyny!

Mam wreszcie chwilkę by troszkę popisać. Chociaż jestem u rodziców to mam mniej czasu dla siebie niż w domu.:-(
Na szczęście pogoda ładna więc jakoś psychicznie daję radę za to wieczorem padam ze zmęczenia przed 22:-(.
Jaś rośnie ale w dalszym ciągu ma problemy z odbijaniem powietrza i wypróżnianiem a jak już zrobi kupkę to ze śluzem:crazy:. Zastanawiam się co mam jeszcze wykluczyć ze swojego i tak wąskiego menu i nic nie przychodzi mi do głowy. Na skórze Jaś nie ma żadnych objawów alergii: nie ma wysypki ani odparzeń więc to chyba nie uczulenie?:baffled:Podobno niektóre dzieci tak mają i jeśli przybywają na wadze i nie płaczą to nie należy się tym martwić... Tak czy inaczej chciałabym by były bez śluzu...

Pozdrawiam serdecznie.

reklama
Hej
Przeziębiłam się :-( małemu nic nie jest ale ja się martwię że zaraz temperatury dostanę :-(

Smarkam i kicham i mam nadzieje że na małego nie przejdzie a mi do jutra pójdzie precz choroba :-(

Pozdrawiam Ula

Cześć dziewczyny!:-D
Piękna pogoda, więc korzystamy i spacerujemy ile się da.:cool2:

dziewczyny - jakich pieluszek używacie?:confused:

agawa1 - urodzinki powiadasz... pewnie 18!:laugh2::-p Fajną masz datę urodzenia... 04.04.:-)
Michałkowi też "coś" wyskoczyło na policzkach z tym, że bardziej czuć chrostki pod palcem niż je widać. Nad oczkami ma to samo co Twój Miłek (tak mi się bynajmniej wydaje) i też schodzi. A za uszami miał suchą skórę, coś w rodzaju łusek:baffled:, ale po intensywnej pielęgnacji w końcu zeszło, także bez paniki!:wink: A ciemieniucha przy tak troskliwej i kochającej mamusi na pewno szybko zniknie.:laugh2:
Aaa... teraz to rozumiem... cyc smaczniejszy! :rolleyes:
kropecka - miłe niespodzianki robią nam czasami nasze maluszki w nocy... super! :-D
Mysza - dobre z tymi parchami na karmienie...:yes: No i jestem zaskoczona, że dajecie radę z herbatą i CYTRYNĄ!:huh:
Fajna ta stronka z ćwiczeniami, ale dla większych dzieciaczków...:nerd:
Co Ty wyprawiasz dobra kobieto... przeziębiłaś się!?:oo: Wszystkiemu winna pewnie pogoda...?;-) Kuruj się szybciutko!:yes:
ulenka507 - czy to możliwe, ażeby Gabrysia przytyła niecałe 2kg?:confused::happy: Rzeczywiście, jak na drożdżach!:-D Daj znać, jak było na szczepieniu!
Gosia 78 - mój Michaś też nie zawsze odbije po jedzeniu.
:dry: A co do śluzu, to położna nam mówiła, ażeby się zgłosić do lekarza.:hmm:

Spokojnej nocy!

Hej Wczoraj wiosna dziś mamy jesien. Co za pogoda :crazy: a Julka chce iść na plac zabaw kiszka jak będzie tak padać , siedzimy w domu.
Wczoraj szczepiliśmy Oliwkę ale był płacz:-( nicy poraz drugi to przechodze ale wcale nie jest łatwiej:dry:i w ciągu tygodnia OLIWKA przytyła 200g czyli super.:tak:
Przy okazji zapisałm Julke do przedszkola w właścieiw do trzech a co trzeba zwiększyć szanse.Moje dziecko tak ciągnie do rówieśników że mało nie uciekła mi do dzieci przedszkolnych mam nadzieję że we wrześniu gdzieś się załapiemy i ten entuzjazm zaszybko nie minie
Anna ajra ja używam pieluszek Bella głównie dlatego że w Billi gdzie mój mąż robi sobotnie zakupy sprzedaja tylko takie:-p ale nie narzekam. ładnie absobuja wilgoć, nic nie przecieka
Mysza kuruj się babko zresztą w taką pogodę sporo osób poprzeziębianych:dry:
Kropecka jestem ciekawa czy to może byc alegia na mleko . Mnie już strasza że skoro nie karmie piersią to będę miała drugiego alergikanawt lekarka chciała wypisywać recepte n mleko sojowe:crazy::baffled: Na razie z Oliwka nic się ni edzieje Nie cierpie czegos takiego:wściekła/y:
Gosia też uważam że powinniście odwiedzć lekarza
Agawa czy ja czegoś nie doczytałam czy tobie urodzinki się zbliżają ... 18 ovczywiście?:-p No to wprasaam się na imprezkę , a co tam matka niekarmiąca jestam to mogę poszaleć:-p;-)

witam sie i ja:-)
nie wytrzymam normalnie:crazy: moja mała chyba ma katarek:wściekła/y: ale jakos tak dziwnie w środku, na zewnatrz nic nie cieknie, tylko ma taką jakby sapke:dry:
a mielismy dzisiaj isc na szczepienie i tak opóźnione juz o tydzień:baffled:
zadzwoniłam rano do przychodni i mi powiedzieli ze trzeba poczekac az katarek minie, co mnie zdziwiło bo wczesniej słyszałam ze katarek to jednak nie problem:szok:
psikam jej sterimarem do noska i smaruje mascia majerankową pod noskiem:tak:co jeszcze moge zrobic zeby to cholerstwo szybko mineło?? macie jakies sposoby?

Cześć dziewczyny!:-D
Dzisiaj już mniej słonecznie, ale na spacer też pójdziemy.
Michaś właśnie ładnie śpi, więc mam chwilę.:happy:

Wczoraj, jak wróciliśmy ze spaceru poszedł po butli spać i musiałam go przed 20 budzić do kąpieli!:szok: Bałam się, że mi nocy nie prześpi, ale nie było problemu.:yes: Za to ja wykorzystałam "wolne" popołudnie i sprzątałam kuchnię. Dodatkowo przejrzałam szafę synka z wszystkimi ciuszkami, znaczną część popakowałam do kartonów i w końcu jest porządek.:laugh2:

Buziaki

U nas pogoda pod psem :-( buuu a juz tak ładnie było ze spacerku nici :-(. Cloe tak zbliżają się moje 18;-) urodzinki więc wszystkie lutowe mamusie zapraszam na małe co nieco w piątek :-) Te karmiące też - specjalnie dla nich będą również drinki bezalkohholowe. :-).
Mysz jak samopoczucie??

Ania _ ajra pewnie że data fajna - w końcu sama ją sobie wybrałam no nie :-Dw moim nr pesel są 4 czwórki dzięki temu łatwo go zapamiętać:-)

Kurcze gdzie reszta przecież w całej Polsce się popsuła pogoda!!!!

ja jestem, Olek wygląda fatalnie :/ przeszłam na dietę i zastanawiam się co jeść, jak na złość jestem ciągle głodna :/ buuu, a tak chciałam żeby chociaż Olek nie miał alergii :(

Hej u mnie lepiej :-)

Katarek minął :) juz prawie sobie dzien ulożyłam... ale jeszcze troche mi brakuje :-) do rutyny :-)

Agawa - mój Mikołaj składa życzenia dla cioci która kończy 18 lat kiedy on kończy miesiac :-D

Kropecka - nie wiem - a co możesz?? znaczy się owoce ?? warzywa?? może gotowaną marchewke :-) bulion :-)

Anna_ajra - trzy razy czytałam zanim zajarzyłam ze chodzi o pory karmienia :-) bo sie zastanawialam co to parchy :-D

ladna.ex.panna - u nas tylko frida pomaga:-)

Gosia 78 - ja tez sobie dnia nie potrafie rozłożyć by ze wszystkim zdazyc :-) choc juz sama w domku siedze :-)

reklama
Do góry