reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:-D
W końcu sobota i mąż będzie mógł się zająć synkiem... na 12 idę do kosmetyczki doprowadzić twarz do porządku.:-p

U nas dzisiaj deszczowo...:baffled:

agawa1, cole - dzięki dziewczyny!:laugh2: Pochlacie się waszymi pociechami. Jestem bardzo ciekawa jak się dzieciaczki pozmieniali.:tak:
agawa1 - próbowałaś się ważyć z Miłkiem?:confused: Wydaje mnie się, że gdyby nie dojadał byłby bardzo płaczliwy... a po ciuszkach nie widzisz różnicy?:confused:
A co do zbędnych kilogramów, to uważam, że tak i tak mało spadam z wagi. Zobacz ile mi jeszcze zostało!:wściekła/y: Trzeba trochę czasu... to tylko nieliczne szczęściary naszego forum wróciły już do wagi z przed ciąży. Kupiłam sobie na Allegro majtki ściągające :zawstydzona/y: by zmusić ciało do pracy i wchłaniania tłuszczyku...:happy:
A Michaś, to chyba podobny ale tylko sam do siebie... każdy inaczej mówi, raz do męża, a raz do mnie.:wink::-p
patrysia - daj znać, co u Ciebie nowego!:-)

Pozdrawiam Was gorąco!

reklama
Hej

Witam się z popołudnia - przeżyliśmy pierwszą kolkę :-( skusiłam sie na kubusia marchwiowego :-( Mlody niezaciekawie to przeżył... odpuszczam sobie soki przecierowe...

A teraz próbowaliśmy wyjść na spacer to deszcz zaczął padać...

Ania_ajra - powodzenia u kosmetyczki :-D

Pozdrawiam Ula

Witam sie
POgoda była ładna teraz zaczeło padac wiec wózek z małym stoi w domku:tak:

M pojechał na pogotowie spadła mu szyba i było bleeeee:szok:nie bede wam opisywac
zobaczymy co mu zrobia?

a wstawiam zdjecia małego

pozdrawiam

:-):-)witam po dlugiej nieobecnosci.

Oskar niestety nie daje mi odetchnac przy komputerem,
Malo spi i w dzien i w nocy wiec jestem wykonczona. Karmie i piersia i butelka. Na samej piersi malo przybral na wadze wiec doszla butelka i maly glodomor wszystko je:-D:tak::-D
Dzisiaj w nocy co godzine pobudka, padam juz a tu caly dzien tylko drzemki 5 minutowe na rekach a jak go wsadze do lozeczka to pobudka.Wogole to nie lubi swojego lozeczka.
pozdrawiam wszystkie mamy i dzidzusie

Cześć dziewczyny!:-D
Witam się wieczorem. Michaś już śpi bez usypiania, drugi dzień z rzędu... jestem ciekawa jak długo te szczęście potrwa...:huh::oo2:

Jak czytam Twoje przygody lileczko, to widzę, że mój mąż na prawdę nie ma co na Michasia narzekać.:-p Synek domaga się często w ciągu dnia tulenia, a mój mąż zaraz mówi, że go uczę noszenia... rrr...:no:
Mysza - dzięki, już jestem po i jak nowo narodzona.:laugh2: Robisz brzuszki?:confused: Ja dzisiaj zacznę.
Ania31 - nieciekawie z tą szybą...:baffled: mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy!
No i jaki śliczny chłopczyk!?:-D Takie fajne ma pysie.:-D

Spokojnej nocy!

Hej
U nas dziś spokojna noc :-) maly wykąpany najedzony jeszcze nie zaczął kombinować jak nie spać :-D

Ania_ajra - to super że wizyta się udała - każda z nas potrzebuje czasu dla siebie :-D

Lileczka trzym się :-D mam nadzieje że mały polubi swoje łóżeczko - mojemu się spodobało jak kładę go pod kołderkę a nie pod kocyk :-) lubi jak mu w nocy ciepło :-)

Przyszli rodzice vel Ania - Trzymajcie się :-) i pozdrowienia dla Amelki :-D

Pozdrawiam Ula

WITAM !
AGAWA- sa jakies postepy w tej akcji z budowlancem???? Co ile wazysz Miłka?? Moze faktycznie stan z nim na wadze. Jesli byloby cos nie tak napewno bys zauwazyla.;-)No i na pocieszenie Ci powiem, ze nie tylko ty zostalas z kg po porodzie ;/
AGGY- no historia ze szpitalem to jakis horror ;/ no patologia jakas!!!:crazy: bardzo dziekuje za linka :tak::-)
KROPECKA- wiesz juz cos na temat zoltaczki Olka??Z czego to wynika/?? No i jak w szkole??
ANNA_AJRA_tez bym chciala takiej niespodzianki od Michałka:-p choc narazie nie mam co narzekac. W dzien pomaga mi mama, w nocy maz.:cool: Jeszcze tylko zeby tak czesto nie marudzil/plakal.Gratuluje kolejnego kilograma. U mnie zostalo prawie 20 i waga stanela :crazy::oo2::realmad:Michaś zauważył różnice w wypięknionej mamusi?? Ahh no i najwazniejsze...sliczny ten twój Michałek :)
DOWNA_CLOE- pewnie niedługo Julka zacznie pomaga/c kiedy bedzie trzeba ;-)No i gratuluje..."do styku coraz bliżej wiec wszystko idzie we właściwym kierunku" tez bym tak chciala :-:)frown:
MYSZA- masz racje nie ryzykuj juz wiecej kubusiow, bo kolka straszna rzecz :sad:
LILECZKA- znam ten ból, z tym ze ok 19 (po kapieli) moj maly zasypial (do wczoraj) i spal 3-4 godziny budzil sie ok 11 i znow 3-4 godz. pozniej juz 2 i od nowa polska ludowa :-( kupilismy mu drugie lozeczko do kuchni/salonu (bo mamy polaczone) i okazuje sie ze niepotrzebnie, bo malo co w nim przebywa :crazy:
ANIA31- dzidzia sliczna, a co z mezem??

NAchwalilam sie poody i sama od dwoch dni w domu siedze ;/ Kurcze od dwoch dni Michalek moj spi po 15 minut na rekach odlozony do lozeczka zaraz sie budzi i wogole strasznie marudny jest (jak nie kolka to i tak placze niewiem tylko z jakiego powodu) ;/ Dzis do tego je co 1,5 h albo 2 tak po 70-80 ml i sie martwie czy aby nic mu nie dolega. On juz jadal tak po 100- 120 co 3 godziny. dziewczyny karmiace butelka jakto jest. czy taka nagla zmiana nie oznacza nic zlego????

Cześć dziewczyny!
Michaś ma dzisiaj już 2 miesiące!!!:-D:rofl2::-D
Ale ten czas teraz szybko leci... już kwiecień tuż, tuż... o rety...

Zegarki przestawione...?

Piękna dzisiaj niedziela. My to już po zakupach:zawstydzona/y:, jak przystało na zapracowanych, ciągle w biegu ludzi...:-p Michaś w końcu zasnął, miał zbyt wiele wrażeń. Nie będę biedaczka ciągnęła już na spacer. Jest strasznie marudny i płaczliwy, jak nigdy dotąd... Nie wiem, co mu może być...???:confused: Od trzech dni podaje synkowi herbatę koperkową Hipp'a do picia, może to od tego...?:confused::confused::confused:

Paulineczka_ - owszem... zauważył różnicę i nie chce dzisiaj spać.:wink: Co do karmienia butlą, to u nas jest też tak jak piszesz... Michaś potrafi zjeść czasem 150ml, a innym razem 60ml. Też mnie to niepokoi... tym bardziej po dzisiejszym dniu.:baffled:

Pozdrawiam

reklama
Hej dziewczyny Niedziela piekna dziadek cały dzień zabawia Julke na dworze, tatuś zajął się Oliwką A JA MAM WOLNE:-D
Paulineczka Anna ajra Oliwka też nie zwasze wypija wszystko co jest w butelce a czasem trzeba jeszcze dorabiać Poki wogole chce jesc to się tym nie martwie
Anna ajra podobno z herbatka koperkowa również lepiej nie przesadzać Peditra mnie ostrzegała nadmiar równiez może być pzyczyną kolek.
Byłam wczoraj u fryzjera poprawiłam pasemka obciełam włosy (a miałam tylko przyciąć:baffled:) i pokłóciłam się z M właśnie o fryzurę dziś już dobrze choć rozbroił mnie tekstem ..."zrobiło mi się przykro gdy cię obaczyłem...":baffled: ogólnie pasemka blond już mi sie znudziły jestem ciekawa, jełi po pewnym czasie zafarbuje je na ciemny kolor to będzę wyglądała "jakoś" :confused: Fryzjerka ostrzegała mnie że zafarbowane pasemka mogą przybrać kolor zielony . Czy któraż z was farbowała jasne włosy na ciemnie? jak wyszło? Musze stwierdzić że pierwsze pasemka wyszły fryzjerce świetnie . Było ich mniej niż teraz cieniutkie wylądały trochę jak refleksy we włosach , teraz jest ich duuzo więcej ... wyglądam jak blondyna i musze stwierdzic że nie dkońca o mój kolor włosów:baffled:

Do góry