reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:-D
U nas nic nowego. Staramy się poznać naszego skarba i cieszyć się nim, póki daje się jeszcze tulić.:happy:

przyszlirodzice - u nas też dzisiaj śnieg padał i jakoś zimno się zrobiło...:eek:
kropecka - dużo pijesz (np. wody)?:nerd: Doskonale Cię rozumiem, mojemu M też się skończył urlop i strasznie czas mnie się bez niego dłuży i tak w ogóle, to smutno i tęskno...:zawstydzona/y:
Paulineczka_ - jak minęły zakupy?:confused:
sana - masz takie same oznaki porodu, jak ja, czyli żadnych...:dry: ale głowa do góry, może na Ciebie podziała oxydocyna.;-)
MAGDALENA 27 - dobra oznaka, że masz wrażenie, że synek zaraz wypadnie. :yes:
Ania31 - uff... jak dobrze, że wszystko ok!:laugh2:
agawa1 - dobre to z tym brzuchem po pas...:-D Cierpliwości kochana... choć wiem, jakie to trudne.:wściekła/y: Jak na razie masz jeszcze tydzień do terminu, a ja byłam 6dni po.:sorry: Widzę, że Kamil urodził się o przyzwoitej wadze... zobaczymy, jak teraz będzie, a na pewno będzie dobrze!:wink:

Buziaki

reklama
Ja po zakupach w miare udanych melduje sie 2w1. M. siedzi w domku, ale ugotowal mi obaidek chociaz- strasznie mnie ogarnela ochota na tluste jedzenie i obzarlam sie smazonego miesa z cebula:szok::szok::szok: teraz na sama mysl mi niedobrze, ale nie moglam powstrzymac sie i nie wiem jak ja to teraz przetrawie :szok::szok::szok::szok:
Sana- ja juz Cie rozdwoilam, ale chyba sie nie gniewasz :eek::laugh2: jakto dwa lozeczka masz?? ja chyba nie w temacie?? A pozatym to moje tez jeszcze w kartonach:-pM. chyba rozlozy jak w szpitalu bede:-p
Magdalena27- na spacerki za dlugie tez juz mnie nie zmusi nic:-p tez bym chciala zeby moje rozstepy okazaly sie odcisniete od spodni:-p:laugh2:ale coz. czas wykorzystaj- to ostatni wolny chyba na nastepne kilkanascie lat.
Ania31- ale masz fajnie z tymi dzieciakami:laugh2: a snieg to ja tez chce:rofl2:
Przyszlirodzice- moja terapia rozstepowa wygladala tak: po kapieli nakladalam jeden krem , czekalam az sie wchlonie i nakladalam dugi (oba podobno na rozstepy:crazy:) i wyszly mimo to
:baffled:Teraz nakladam juz tylko jeden, ostatnio mi wyszly takie nie bordowe po bokach brzucha- mam nadzieje, ze juz nie wyjda wiecej:eek: A na marginesie to chyba jak maja wyjsc to wyjda i kremy nic do rzeczy nie maja. A co do M. to zastosuj zasade jak Kuba bogu tak...... aj bym tak zrobila, ahhhh te chlopy szkoda gadac.
Kropecka- czyli sytuacja opanowana;-) A pisz o bele czym nawet, bo Ciebie zabraknac nie moze:-p
Agawa1- nie mozesz miec dzis dola, nie dzis. Wszystkie takie zadowolone a ty co?? Ty juz masz jedna dzidzie, a my tu biedne czekamy na pierwsze i co ?? Glowa do gory, bo sie obraze:-p:-p:-p:-p
Anna Ajra- no juz nie przesadzaj,ze tak szybko mu sie tulenia odechce- chyba az tak zle nie jest??Kurcze dopiero zobaczylam...michalek ma juz 16 dni- az niewiarygodne jak ten czas leci

Dziewczyny tak mi się wydaje że już wszystko mam dla małego:-) ale zastanawiam się czy podkładac coś pod prześcieradło w łóżeczku ( jakąś ceratkę ) niby materac ma ściągany pokrowiec który nie przepuszcza wody ale nie uśmiecha mi się go ściągac za każdym razem gdy przesiąknie pieluszka:baffled::baffled:. Wiem że na początku będzie się to zdarzac np. z powodu złego założenia pieluchy bo nie mam w tym żadnej wprawy:szok:.
Podkładałyście wy coś:confused::confused::confused:.

W ogóle to zaczynam chyba się bac że nie dam sobie rady :sorry::dry::shocked2:najbardziej to przeraża mnie ubieranie dzidzi, będę się okropnie bała że zrobię mu krzywdę. Po prostu nie wyobrażam sobie tego:baffled::baffled::baffled: . Na początku chyba w ogóle nie będę spała z przerażenia że coś się w nocy mu stanie.

Już od godziny boli mnie brzusio jak na @ i nie wiem czy z przejedzenia czy z nerwów czy zaczne zaraz może rodzic:szok::szok::szok:.

zawsze musi odejśc czop przed porodem czy może dopiero w trakcie i jak myślicie albo jak było w waszych przypadkach, jest możliwe żeby go nie zauważyc??

Magdalena 27 - ty chyba juz za chwile, moment pojedziesz...chyba masz wlasnie syndrom wicia gniazda, takie problemy jak ty ja mam rowniez ale jeszcze nie panikuje;-) rowniez czekam na to co powiedza nasze doswiadczone kolezanki

paulineczka & przyszli rodzice - ja począwszy od czwartego miesiąca nie opuściłam ani jednego dnia ( rano smarowanie kremem i delikatne szczypanie skóry [do momentu gdy brzusio się nie zrobił mocno napięty] a wieczorem kąpiel i masaż brzusia szorstka rękawicą a potem znowu kremik) gdzieś czytałam że rozstępy mają częściej osoby o jasnej karnacji ciekawe czy to prawda:dry::confused:.

Paulineczka ja mam chyba syndrom tchórza :-D a może jedno i drugie.
przecież ja się dentysty boję a co dopiero poród:szok::szok::szok: w dodatku nigdy nie leżałam w szpitalu!!! jeszcze w obcym kraju!!!

Hej

Nuuuudzi mi się;-D to sobie do nas zaglądne :-) Agawuś jeszcze masz chwilę do terminu:-D i czekasz pewnie na mnie i na Ike :-D

U mnie dziś na maksa senny dzień - już mi się nic nie chce:-)

Magdalena - ja się cały czas tego ubierania, przebierania boję :-) kąpili i całej reszty też:-D kurcze mam nadzieje że młody szybko sam się nauczy to robić:-D ja mam ceratkę pod prześcieradło - kobiety w sklepie mi sprzedały :-)

i przyznaje się - okazało się że mam jeszcze do poprasowania parę pieluch tetrowych:-D

Paulineczka - hihi mój syndrom wicia gniazda gdzieś mi znikł :-D

Ale mam plan - może powinni wymyśleć takie plasterki:-D odliczające dni do porodu:-D i no jak się zrobi niebieski - to matka leć na porodówkę dziecko za chwilę z tobą będzie:-D że też nikt jeszcze na to nie wpadł:-D

Ania_ajra - w sumie nie strasz:-D ale pamietaj by nas 6 dni po terminie podtrzymywać na duchu:-D

Pozdrawiam Ula która sie już teraz tylko kula

:-):-):-):-)
witam!!!!!

Ja dzis cale rano mialam sny o dzidziusiu, ktorego wyraznie widzialam w lozeczku , w wozku wozilam, lezal w ubrankach ktore naszykowalam. I opowiadalam ze porod byl szybki i lekki i nic po mnie nie bolalo. Mam nadzieje ze tak bedzie:-):-):-)

Ania 31 zazdroszcze sniegu, moj syn tez chetnie by po sniegu poszalal.:tak:

Agawa - my tez juz takie odczucia mamy ze ja to chyba nie urodze,Moj m w zartach wszystkim mowi ze my to termin na marzec mamy przesuniety.Dowcipny.

anna ajra dlaczego "poki daje sie tulic " jeszcze duzo czasu na tulenie.:tak::-D:tak:

Magdalena 27 ten czop nie zawsze wczesniej odchodzi, moze dopiero na porodowce odejsc i nie zauwazysz. A czy mozna przeoczyc ?? Nie wiem, w pierwszej ciazy nie dalo sie u mnie go nie zauwazyc, bo byl dosyc charakterystyczny, podobny do korka. Ale nie wiem czy zawsze tak to wyglada.:-)
pozdrowienia dla was.:happy::happy::happy:

Magdalena27- no ja mam jasna karnacje, ale czy to ma jakis wplyw:baffled:moze i....a kuracje to ja tez mialam. Od rekawicy to az mi czasem ciarki przechodza. Syndrom tchorza dobry:laugh2:ja juz sie nieboje, choc w szpitalu nigdy nie bylam i chce jak najszybciej urodzic:-p:-p:-pZabkow tez nie leczylam, bo nie musialam:-D Na ostatniej kontroli bylam w pazdzierniku, dentysta chcial moje zeby w ramke wstawic, ale jak to bedzie po ciazy to zobaczymy. Szpital w obcym kraju, to jest najlepsze w tym wszystkim.No smiechu warte hihi
Mysza- chce Ci sie spac, no co ty:-p:laugh2::laugh2: Z plasterkami to byloby dobre.
Lileczka- mi tez juz sie ostatnio dzidzius sni, ostatnio lezal na brzuszku, ale jeszcze do mnie nie mowil:-D:-)

Żadnych dentystów:-D na moich ząbkach można by fortunę zbić lecząc je:-D

Spać - hmmm nee:-D chcieć się chce - ale nudzi mi się - a za sprzątanie nie chce mi się zabrać - bo M się nie chce dać namówić - wkurza się bo jak poodkurza - to mu pokazuje gdzie źle to zrobił:-D i jeszcze się tego nie oduczyłam:-D ale naprawdę próbuje:-)

Lileczka - a u ciebie jak tam brak pytanie kiedy się rozdwoisz ;-D

reklama
Do góry