reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

hejka, ja wróciłam z wakacji wcześniej. nie było sensu siedzieć tam w taką pogodę. ani jednego dnia ładnego nie mieliśmy dlatego jestem niezadowolona :/ to już 3 rok z rzędu trafiam na najgorszą pogodę z całego lata :/ za rok z dwójką dzieci to na pewno nigdzie nie pojadę. ogólnie mam dzisiaj doła.

przejrzałam pobieżnie cały wątek.
co do posiadania kotów w domu to ja w kawalerce mam 2 koty i psa. nie brałam pod uwagę ich oddania po urodzeniu dziecka. Wiktor był alergikiem, ale na pokarm. Na zwierzęta się nie uczulił, biega z nimi i się bardzo cieszy że je ma. Moje mieszkanie do sterylnych na pewno nie należy a Wiktor prawie nie choruje więc bez obaw :)

Co do własnego domu to my w następnym roku ruszamy z budową własnego. Jestem tym przerażona ale nie mamy wyjścia, bo w kawalerce w 4 osoby będzie zdecydowanie za ciasno, zresztą to nawet nie moje mieszkanie tylko brata i musimy się wynieść.

Coś jeszcze miałam napisać ale mi umknęło. Aha, przypomniałam sobie. A więc ja marzę o dziewczynce. Wtedy też marzyłam, przed poprzednią ciążą o chłopcu nawet słyszeć nie chciałam, ale jak zaszłam to wszystko się zmieniło. Zaczęłam oglądać chłopięce ciuszki, intuicyjnie wyczuwałam że będę miała synka. Zobaczymy co tym razem los mi przyniesie. Narazie mam największego skarba w swoim życiu, nie zamieniłabym go na żadną dziewczynkę :)

reklama
Kropecka szkoda że na urlopie pogoda nie dopisała:-(. W tym roku w lutym całą rodziną pojechaliśmy do Egiptu Wyjazdem jestem do dziś zachwycona. Pierwszy wielki plus to taki że wylatywaliśmy z Polski gdzie na dworze było szaro buro i ponuro a w Egipcie przywitało nas piękne słońce i towarzyszyło nam przez cały pobyt.No i oczywiście hotel pierwsza klasa. Dwa tygodnie w Egipcie nie wyszło nam wiele drożej niż w Polsce gdzie nie wiesz jaka będzie pogoda a i kwatera może być różna. Marzę że jak odchowam sobie drugiego brzdąca też gdzieś razem pojedziemy.

No i nie dokończyłam posta Za szybko dałam na odpowiedz.
Chciałam jeszcze napisać że Julcia miała być Julcią jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży:tak: Teraz nie mam pojęcia kogo urodzę . Do koncepcji pasowałaby mi dziewczynka bo po Julci mam mnostwo ślicznych sukienek bucików zabawek no i zaczynam powoli mieć koncepcję jak będzie wyglądała pokój dziewczynek. Mąż oczywiście chce syna twierdzi że z ubranek i zabawek się wyrasta a chłopak tańszy w utrzymaniu;-)

Witajcie:-)
anna_ajra - niektóre firmy budowlane w Katowicach i okolicach odpowiedają,że najbliższe wolne terminy mają na 2009 rok:szok:, tacy co sobie budowlanką tylko dorabiają na wrzesień, październik. TRAGEDIA!
cloe- mam synka Piotrusia, w listopadzie skończy 8 lat. Bardzo cieszy się na rodzeństwo:-D, jest grzecznym dzieckiem w domu i niegrzecznym w szkole:-(, nie wie co to nieśmiałość:-) mam nadzieję ,że będzie dobrym braciszkiem.
kropecka- przykro mi,że wakacje się nie udały, pogoda ostatnio faktycznie płata nam figle.
Jeśli chodzi o płeć dziecka chciałabym dziewczynkę, ale jak każda matka zależy mi żeby było zdrowe i szczęśliwe.

Cześć dziewczynki ,jestem w przelocie między W-wą,a Krakowem.Na szczęście do tego drugiego jedziemy dopiero jutro,więc od razu BB:-).
Czuję się dobrze.Nie krwawię już.Na wtorek mam lekarza.
Dziewczynki ,ja wyjeżdżam,a dostałam PW od Aletki,że PO WEEKENDZIE nasz dział zamknięty będzie wjuż czynny.Dostęp ma cała 10,którą wymieniłam w liście u nas.Jeżeli będziecie chciały kogoś dopisać,kto się udziela i w ogóle zasługuje na dostęp,to piszcie do mod.Aletki.
Moderatorka Aletka na pewno pomoże w razie czego,a ja zaraz wychodzę,wrócę późno,a jutro wyjazd.Plisss...:-D

Buziam Was wszystkie gorącooooo... ;-):tak:

Witajcie!
Dzisiaj to nie był dobry dzień, objawy jakby sie nasilają, więc:sick:, ale pocieszam się, że pewnie dobrze z dzidzią. Herbatka z imbirem na krótko pomaga na mdłości i teraz wieczorkiem w końcu lepiej.
Co do pogody to już podobno od jutra lepiej, a od niedzieli upał! Kropecko nie mogłaś zostać jeszcze troszkę?
Anna aira bardzo sie cieszę, że na usg wszysko OK i pięknego dzidziusia nam pokazałaś!:-)
Kiniusia to świetnie, że nie ma już krwawienia! Tylko teraz nie szalej na tych wyjazdach, tylko odpoczywaj dużo!!!
Aniu31 miłego wyjazdu!
Agawa jak tam dzisiaj?
Dobrej nocki!

miejsca były jedynie do jutra, czyli soboty :/ potem było już zajęte także mieliśmy pecha na maksa.

Witajcie dziewczynki!!!
Najka mogę uznać dzisiejszy dzień za udany pomimo faktu że to piątek 13. :-) KOńcza nam kopać ławy Kamilek był dziś grzeczniusi i mąż też hhihihhi.
Anna_Ajra nie miałam okazji pogratulować ślicznego dzidziola. Cieszę się naprawdę że wszystko jest w porządku. Czekaj tylko jak Ci dokopie. Ja miałam umowę z Miśkiem żę w brzuchu będzie robił co chce ale jak się urodzi to bedzie grzeczny i do roku mu się udawało teraz to już tej umowy chyba nie pamięta :-).
kiniusia Ciesze się kochana że wszystko jest już ok ale oszczędzaj się proszę.
kropecka współczuje pogody. Chyba bym się wściekła jakbym miała taką jaka była ostatnio. Ja w wakacje nasze (długo wcześniej planowane) zawsze miałam @ teraz to by mi raczej nie groziło ale nei mam wakacji tzn mam na budowie :-).
Ania31 baw się dobrze :-)

no moje następne wakacje to będą wakacje na budowie z dwójką malutkich dzieci. Oj nie będzie łatwo :/

reklama
Kropecka kiepsko ze Wam sie wyjazd nie udal :-(
Nasz moze wogole nie dojdzie do skutku. Mamy zarezerwowany pokoj nad morzem koniec sierpnia, wrzesien i nie wiem czy bede wstanie jechac :-( a przydaloby sie, bo zeszle wakacje mamy z dziecmi moga sie domyslac jakie byly i nastepne szykuja sie tez nie na ekstra wyjazdy. Dzidziola bedzie trzeba troche odchowac zeby na spokojnie gdzies dalej sie ruszyc.
Anna_ajra masz slicznego gospodarza brzuszka :-)
Kiniusia dbaj o siebie ! :tak:

Do góry