reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Dziś mam termin porodu według USG, i co?
I, że tak powiem, nie zapowiada się...
cóż czekam na niedzielę, to kolejny termin...
Idę dziś na długi spacer i w nagrodę kupię sobie pysznewgo pączusia z konfiturką z dzikiej róży.

reklama
Witajcie!
Paty nie ma to jak znaleźć dobre strony sytuacji:-), pewnie dla maluszka też lepiej, że posiedzi:) a do wtorku już niedaleko!
Agawa skoro tak, to rzeczywiście nie ma co do lekarza, myślałam, że ten ból brzucha był bardzo silny i zaniepokoił Cię. Ale Ty już doświadczoną mamą jesteś:) No, ale pakuj sie, pakuj, co za obijanie się?!;-)
Kropecko szkoda, że lekarz Cie rozczarował, czyli on twierdzi, żeby czekać aż coś sie zacznie dziać?! Może faktycznie jak Agawa radzi innego, np. ordynatora się poradzić?
Gosia78 już niedługo Jasiek wyruszy w tą podróż!:tak:
Rekinasia nie wiem, czy dużo kobiet rodzi w Lublinie. Ale sytuacja nienajlepsza ze względu na to, że szpital na Jaczewskiego jest wyłączony ze względu na ten remont na położnictwie. Tam dużo kobiet sie decyduje, więc teraz w innych jest prawdopodobnie przepełnienie:-(. Chyba że w końcu ten remont kończą, ostatnie info mam z przed kilku dni. W pierwszej wersji miało byc do końca stycznia, ale wiadomo jak jest z remontami. A ja mam tam lekarza.
Ja też rodowita lublinianka:-)
Myszaaa jak pilnie studiowałaś to i egzamin zdasz śpiewająco:-DSuper, ze Patrysia wychodzi ze szpitala:)
Miłego Tłustego Czwartku!

Paty prawda ze są plusy kazdej sytuacji ?:tak:
ja dzisiaj postanowiłam zjesc max ilosc pączków, ile sie zmiesci hehe a co kiedy jak nie teraz:-D
jutro na wizyte do gina, ale nie nastawiam sie na cuda, ze mi powie oooho rodzimy:zawstydzona/y: szkoda, bo wg daty począcia teraz mam 39 tydz.!
dlatego kino w sobote jest jak najbardziej wskazane, wybieamy sie na Lejdis, a wy?

Hej dziewczyny. Ja znowu zdechła i baz chęci do niczego. Nudności mi przeszły a zaczęła bolec główka:-(. Dzisiaj robię gołąbki i nic mnie przed tym nie powstrzyma, no chyba że zacznę rodzic;-).

Dziewczyny mogły byście napisac czy niemowlęta mogą spac w całkowitych ciemnościach czy powinno się przez całą noc świecic małe światełko, bo nie wiem czy kupowac jakąś lampkę czy nie????

Ja chcę Polskiego pączka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Hej
A już miałam napisać że cisza:-)

U mnie na weekend - mamy zaplanowane oglądanie filmów na DVD :-) aktualnie jest - dziękujemy za palenie i Hot Fuzz :-D

Najka pewnie masz rację :-D

Magdalena 27 - u nas położna mówiła że lampka się przyda do nocnego karmienia - a małe musi spać w ciemnościach :-) ale sama zobaczysz że będziesz chciała sprawdzać czy oddycha malec - i przewijanie w całkowitych ciemnościach też nie należy do najłatwiejszych:-)

A i proszę

Pączek dla Ciebie!

Pozdrawiam

Postraszyli że oczka się źle ukształtują - ale ja w sumie sama nie wiem jak to będzie:-) Moje koleżanki usypiały przy światełku - żeby widzieć czy oddycha i jak leży maluch :-)

A dlaczego by miało nie oddychac:szok::szok::szok: teraz to przez całą noc nie będę spała tylko sprawdzała czy dzidzia oddycha:szok::szok::szok:, a lampkę kupuje na bank!!!!!!!
A dzięki za pączusia pychaaaaaaaaaaa!!!

reklama
Magdalena ja też bankowo kupuję lampkę, widziałam fajne duszki w IKEA, cały z silikonu, można pod podładować i potem jest bezprzewodowy, włącza się przez przycisk na głowie ducha. Znajoma rodziła w październiku i mówiła, że ona cały czas śpi przy zapalonej lampce a przyczyna jest bardzo prozaiczna: okropnie znosi przyzwyczajanie wzroku do lampki, a jak jest cały czas włączona to jakoś szok jest mniejszy.... a lampka jest potrzebna właśnie do przewijania i karmienia

Do góry