reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Agawa1 powiedz mi o jakich skurczach mowa, bo ja jak narazie nie mam zadnych i nie wiem czy mam sie bac czy nie??
Kropecka jak poszedł egzamin??
Do pozostalych dziewczat... zauwazylam ze po informacji o biednej Mai
[*] zaczelyscie sie obawiac bardziej o dzidziusie wasze, wiem to przykre, bardzo przykre ale nie powinno byc u nas powodem do obaw o nasze dzidzie. Takze Myyszaaa glowa do gory, bedzie dobrze.
Dla mnie samej bylo to niesamowicie przykre, sama stracilam kiedyś dzidzie; ja mojej nawet nie poznalam- moze nie bylo to identyczne przezycie jak rodzicow Majki, ale jednak moge sobie wyobrazic co oni teraz przechodza. :-(

reklama
Ahhh no i ja wlasnie wrocilam sobie z zakupow :) mam juz prawie wszytko do ubrania :-)tylko pare spioszkow grubych musze kupic. I powiem wam, ze myslam ze wyjdzie za to strasznie duzo pieniedzy, a tu ku mojemu zdziwieniu okazuje sie ze duzo rzeczy jest nawet tanszych niz w polsce. No i jutro jade po lozeczko i wozek ...nareszcie...chyba nie bede mogla spac :-D

Paulineczka skurcze to jest taki ból może być trochę podobny do bólu menstruacyjnego. Strasznie boli bodbrzusze, a może być i taki ból prominiujący od krzyży w dół brzucha. Taki porządny skurcz przypomina trochę skurcz nogi tylko w podbrzuszu. Jeśli tak jest i jest to regularne to to są skurcze porodowe, jak nieregularne np do 10 w ciągu dnia to są to skurcze przepowiadające czyli przygotowujące organizm i dzidziola. NIc się nie bój !!!!

Myszmi się to już kilka dni utrzymuję.

maritka u nas w szpitalu to jest norma że wypisują od razu zwolnienie dla tatusia. I nie robi tego własny gin tylko z urzędu :-)Zresztą wszędzie wisza ogłoszenia ile l-4 przysługuję i jak je osiągnąć

Myszaaa, a ja z Potterem zrobiłam mega błąd i napisałam maila z prośbą o wycofanie aukcji. Bo zamówiłam w przedpremierze na allegro za 38 zł + 10 zł kosztów przesyłki, już wcześniej z tej firmy zamawiałam Pottera i zawsze było dużo taniej niż w sklepach ale dzisiaj byłam w Realu i patrzę a tam reklama że od 26 stycznia będzie w Realu do kupienia za 35 zł + dodatkowo bon na 10 zł :/ Czyli 13 zł w plecy przy zamówieniu przez allegro. Ta firma ma napisane że można się wycofać z aukcji więc mam nadzieję że mi uwzględnią moją prośbę.

Wiecie, ja czasami sobie wchodzę na stronę z forum o rodzicach którzy stracili swoje dzieci w różnych okolicznościach, w różnym wieku. Wtedy tak bardzo się cieszę że mam Wiktora, zaczynam bardziej go doceniać. A tragedie są przeróżne. Czytałam wpisy jednej kobiety, która w wypadku samochodowym straciła swoje dwie córeczki i męża. Normalnie byłam w szoku, bo ja po czymś takim chyba sama bym się zabiła, a ona się podniosła i nawet adoptowała dziewczynkę którą bardzo kocha.

Paulineczka, egzamin chyba poszedł OK. Jutro mam kolokwium i tu może być nieco gorzej bo przez ciążę właściwie nie byłam na zajęciach i nie wiem co się tam działo.

Agawa no ja mam takie bole podbrzusza, ostatnio mnie ciagle boli tak wlasnie na dole, ale to jest staly bol a nie przerywany (tak jak w moim mniemaniu jest przy skurczach). czy moze to co mam to sa skurcze??

Paulineczka Skurcz to skurcz, nie stały ból. To co masz to prawdopodobnie rozciąganie się mięśni i nietylko. Uwierz, choć wiem że przy pierwszym dziecku to człowiek się boi że przegapi i bedzie za późno, ale jak to będą porodowe bóle to napewno poczujesz. NIe jest to ból z którym tak spokojnie można chhodzić, powiedziałabym raczej prędzej ściany gryźć :tak:. Tak czy inaczej może być lżejszy ale skurcz - potrzyma, przestanie, znów potrzyma i znów przzestanie tylko trzymać będzie co raz dłużej i co raz cześciej. Jak są tak co 3,4 minuty to nasi lekarze radza jechać do szpitala. Mam nadzieję że chhoć troszkę Ci wytłumaczyłam. :tak:W razie pytań wal, tylko nie wiem czy od razu odpowiem :-):sorry2:

Hej dziewczyny, nie mam czasu was poczytac jestem też padnięta, maiłamciężki dzień.mam pytanko ile mogła przybrac dzidzia od poniedziałku, ważyła w 37tc 3110g?

agawa1 - czy Ty nadal masz oczyszczanie organizmu;-)? Bo wzięłam z Ciebie i Anny_ajry przykład , a nie uśmiecha mi się to :wściekła/y:.

reklama
Ulenka, tak to jest moja pierwsza ciąża, dlatego byłam taka zaskoczona tym obniżeniem macicy, poczytałam sobie później, że to 2 do 4 tygodni do porodu się obniża, więc jeszcze nie lada chwila :tak: mam przeczucie, że jeszcze minimum 2 tygodnie...
Paulineczka pytałam moją gin dokładnie o to samo - prawe biodro i kolano (??) tak mi się w nocy dają we znaki, że budzę się z bólu. Ona powiedziała, że nie wolno spać na wznak, bo wtedy dziecko uciska na główne naczynia zaopatrujące macicę - czyli to jest złe nie tylko dla mnie, ale i malucha. Poradziła, żebym sobie podkładała długą poduszkę pod kolano. Jak podłożyłam wysoką poduszkę pod kolano, to pomogło - nie wiem, może to efekt placebo? :-D
dzisiaj jeszcze dodatkowe zakupy zrobiłam - cały czas mi się wydaje, że mam za mało ciuszków dla synia a potem na pewno nie będę miała głowy do zakupów...

Do góry