reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześc dziewczyny. Ja dzisiaj bez humorku. Zdecydowanie za długo spałam. :-(mam dzisiaj lekko spuchnięte nóżki i palce u rąk :-( pozatym dopadł mnie duży śmierdzący leń.
Już się nie mogę doczekac niedzieli (wreszcie będziemy skręcac łóżeczko.
Myszaa- moje maleństwo też cały czas ma czkawkę i tak śmiesznie brzuch mi przy tym podskakuje:-)
Paulineczka- moja dzidzia też taka duża...a będziesz miała chłopczyka czy dziewczynkę.

Ultraschall: Messdaten - Sonodaten - 9monate tu znajduje się link, gdzie można odczytać normy
Gewicht (gm)-długość
BPD-wielkość główki
FE (u nas FL)-długość nóżki
AU (u nas AC)-obwód brzuszka

SSW-tydzień
Durch-schnitt*-wielkość uśredniona
10%**-dolna granica
90%***-górna granica
poszczególne wielkości dla danego tygodnia ciąży.

reklama
Gosia78 Ja ci powiem tak!! Jak poszłam na sale porodową to wzieli mi karte ciąży. W karcie miałam napisane że mam cukrzyce ale po porodzie jakoś o tym zapomnieli. U mnie w szpitalu jak kobieta miała cukrzycę to sprawdzają poziomy cukrów bo jest to niebezpieczne gdyż może się zdażyć iż trzeba wstrzykiwać insulinę albo podawać cukier( duży wysiłek fizyczny - nagły spadek poziomu cukru) No i dodatkowe leki zwiększające krzepliwość bo jak jest wysoki poziom cukru to wolniej krzepnie krew i można się wykrwawić. A po porodzie u nas nie dają już diety ale każą sprawdzać po godzinie w pierwszej dobie cukier po posiłkach. Jak wszystko jest ok to mówią by o cukrzycy ciążowej już zapomnieć. U mnie wcześniej zapomnieli na szczęśćie ale weź na wszelki wielki wszystko ze sobą.

Mysz o kurcze to przez net też można zajść???:szok:
a co do sensacji żołądkowych dzis to samo co wczoraj. Zjadłam śniadanie : kroma chleba, zielona sałatka, rzodkiewka i wszystko wylądowało w kiblu. Miśka nawet karmić nie mogłm bo jak popatrzyłam na rosołek z lanym ciastem którego mi się wcześniej chhciało to mi się niedobrze zrobiło. Na drugie mam rybkę i już na samą myśl że mam ją zjeść jest mi niedobrze. Organizm mi chhyba mówi - schudnij!!! tylko dlaczego teraz???

Ania _ajra nie bój nic będziesz przede mną :-)

Co do pokarmu. Będąć z MIśkiem miałam już od 7 miesiąca a teraz nic. I kurcze też sie boję. Bo to wiadomo że chciałoby się od razu dziecię nakarmić jak już z brzucha wyjdzie!!!.

I też mi się chce pić ale to chyba normalne - musimy oczyścic organizmy i potem tylko produkowac jedzenie i produkować :-)

Kropecko wada duża -10, nie odczuwam jej dzięki soczewkom, ale jest. Siatkówka podobno jak na tą wadę nie jest bardzo zła, ale... to nie przekonuje lakarza.
Gosia78 fajnie, że takie dobre wrażenie na Tobie porodówka zrobiła, no i to że się nie leży w końcówce to chyba jeszcze u nas nieczęsto sie zdarza? A co do bakterii w moczu mam pobrać kilka dni Urosept i tyle. Ciekawe czemu Tobie dał antybiotyk, a mi kazał się nie przejmować?
A ja właśnie zjadłam całą duża pomaranćzę, strasznie miałam ochotę!:biggrin2:

Agawa to Twój organizm się coś oczyszcza intensywnie:no:, a to nie jakaś grypa żołądkowa?
Ania ajra napisz jak na ktg!

Witam Was dziewczyny :-)
I znow jestem :-D wczoraj dostalismy te posciel z allegro co Wam pokazywalam i materacyk, teraz czekamy na lozeczko - moze dzisiaj przyjdzie :confused: no a przedwczoraj dostalismy od znajomej fotelik samochodowy :happy2:
Ale wiecie co nie wie dlaczego ale ostatnio moze 3 dni temu dostalam takiej wysypki na brzuchu ze masakra - dodatkowo juz chyba od 1,5 tygodnia tak mi nos spuchl ze nie podoba mi sie to wcale :no::wściekła/y: ale trudno :baffled:
anna_ajra - wiesz ja nie wiedzialam ze tak wolno ale zadzwonilam do mojego lekarza i powiedzialam ze jest taka sytuacja ze sie boje bo maz nie moze wyjechac z dolu jak jest w pracy a nie ma mnie kto zawiezc i powiedzial ze maz ma jutro rano przyjechac i zwrocic sie do poloznej o opieke na mnie :cool2: mnie to pasuje :tak:
dawna_cloe - jak narazie nie ma wiec korzystam :happy2: no potem M to bedziesz go miala na codzien - fajnie bedzie ;-)
Ika_s - kochana ja dostalam ale nie wiem jak to jest z tym zreszta ja mam bardzo fajnego lekarza wiec sie zgodzil na to :-) ale powiedzialam mu ze mam taka a nie inna sytuacje ze moj M chodzi do pracy na kopalni a nie moze wyjsc normalnie tylko musi czekac az mu sie szychta skonczy a poza tym to nie ma mnie kto zawiezc do szpitala
Ania31 - jestes dzielna wytrzymalas tyle to i wytrzymasz jeszcze wiecej mnostwo buziaczkow dla Ciebie :happy2:
Paulineczka_ - witam Cie :-)
kwiatuszek.pregnet - witaj :-)
No a tak poza tym to jeszcze jestem w 2packu :-D pozdrawiam Was goraco i wiecie co bardzo sie za Wami stesknilam fajnie ze jestem znow na chwilke :-D:tak:

Najka w ciaży mój organizm coś bardzo się oczyszcza. grypa to to nie jest. Po pierwsze nie miałam gdzie ją załapać a po drugie to jak leże to mi lepiej i tak oszukuję mój organizm by coś zjeść. Do tego jeszcze mnie czyści ale u mnie przez pierwsze 3 miechy ciąży to był koszmar - 5, 6 razy na dzień to była norma i teraz znów wracamy do stanu wyjścia. :-(

Gosia 78 tu gdzie ja będę rodzic też się nie praktykuje porodu na leżąco i jestem bardzo z tego zadowolona ponieważ rodzenie w pionie( na stojąc , w kucki, na kolanach)jest najbardziej naturalne i najkorzystniejsze dla kobiet. Poza tym poród postępuj szybciej:-) i kośc guziczna odchyla się do tyłu główka dzidzi ma więc więcej miejsca:-) no i łatwiejsze parcie bo nie trzeba dzidzi pod górkę wypychac:-) i dużo innych zalet.Zdecydowałaś cię już na jakąś konkretną pozycję do porodu?

Witaj Patrysia ! Świetnie, że Twój mąż dostanie wolne!:) będziesz spokojniejsza!
A jak tam sytuacja w domu? Dzidziuś dużo płacze?

reklama
Hej,

anna_ajra - po co czekać do przyszłego tygodnia. Może akurat w weekend Michaś już będzie????

Ja dziś czuję się nawet nawet, ale trochę brzuch mnie boli jak na @ i nie wiem czy to dobrze czy nie. W sumie jak poleżę, to potem się uspokaja.
Trochę chyba się denerwuję, bo nie mam jeszcze tylu rzeczy i jeszcze tylu rzeczy nie zrobiłam. A są zaplanowane przed porodem.
Torba nawet jeszcze nie kupiona, bo w żadną z posiadanych się nie mieszczę z tym, co już mam. A wolałabym nie jechać do szpitala z reklamówkami. No i ten mój lekarz wróci dopiero za 3 tyg., a to też mnie stresuje dodatkowo.
Na usg umawiam się i umówić się nie mogę, ale w przyszłą sobotę może by się udało oszacować wagę mojej Maluszki.
Jeszcze się łudzę, że jednak cesarka, choć chyba w moim przypadku nie ma już złudzeń i czekają mnie siły natury.
Ja też piję mineralną butelkami i wstaję w nocy, ale już nie tak często jak kiedyś. No i jakiś apetyt też mnie dopadł- znowu chyba utyłam.

Wszystko mnie już męczy i właśnie sobie uświadomiłam, że 13 stycznia minął już rok jak chodzę w ciąży. Była w sumie u mnie tylko 7-8 tyg. przerwa. Czas już najwyższy urodzić, co???

Pozdrawiam z szaroburej, depresyjnej dziś Wa-wy.

Do góry