reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
patrysia, z tym obracaniem to ja bym się na to nie zgodziła. to musi być bardzo doświadczony lekarz, bałabym się że dziecko mi się owinie pępowiną albo coś złego się stanie.

kropecka- ja tez bym sie na to nie zgodzila ale tak slyszalam :tak: nie ufam lekarzom az tak bardzo a zreszta nie wiem tez czy na to nie jest juz za pozno czy to sie robi troche wczesniej :confused:

No to na początek!!!!
Zostałam moderatorem a raczej współmoderatorem z kropecką :-)W razie jakby co no wiecie.:-)
A teraz do rzeczy:

Co do obracania dzieckiem w brzuchu- doświadczenie musi być tzn nie dałabym dotknąć dzidzi nieudolnemu niedoświadczonemu lekarzowi ale, jeśli nie otwiera się wam ujście i wszystko macie pozamykane na 4 spusty to: masujcie ruchem okrężnym brzuch- pomaga dziecko może się obrócić. JAk nie to zostaje cc. I nie radziłabym ryzykować sn. Zaufałabym tylko jednemu - mojemu ginowi - kurcze a swoją droga co ja tak mu ufam chyba to troszkę podejrzane jest. ;-)Ale on taaaaki fajny i przystojny :-):tak::-D

Ania_ajra wózek śliczny. Co do pokarmu tez pisałam że nie mam. JAk z Miśkiem byłam to o tej porze coś tam mi plamiło a teraz nic. Nawału pokarmu nie miałam wręcz przeciwnie miałam mało. I teraz się boję. Myślę już zacząć pić herbatki na pokarm. Ale zobacze jeszcze do następnej wizyty i zapytam gina czy mogę.Co do odwagi - wiesz zawsze wiedziałam ze silna jestem i sobie poradzę więc z facetem czy nie, jeśli tylko taki jest jego wybór......

Ania31 bardzo się ciesze że z tatą ok. I z dzidzią - pogłaskaj ode mnie :-)Co do męża - kurcze babo zgwałć go albo co jak ty będziesz prała pieluchy. Powiedz mu że przeciesz gotować trzeba te pieluchhy jak dzidz jest mały a na to pójdzie więcej wody i gazu i proszku do prania niż na pralke więc nie zaoszczedzi ale to jego wybór. Niechh poczuje się ważny a zarazem niech wie co to znaczy. Dodaj że przykro ci ale niestety z małego i chhłopców będzie tyle prania że będzie musiał sam swoje rzeczy prać bo ty siły miec nie będziesz. Ale że pewnie sobie poradzi bo przeciesz to silny mężczyzna. Kity ciśnij normalnie babo !!!!!Znam ten tym facetów mój tato taki jest i zawsze jak coś trzeba było kupić to z kilka dni gadania i wjeżdżanie na ambicje :-)Co do twojej wagi - chudzino zrzucisz to chwila moment - ja z chęcią do zrzutu dałabym i moje dodatkowe kilosy!!!!

Magdalena27 Witaj słońce :-) Duże to twoje dzidzi ale nie przejmuj sie moje tez małe nei jest a błąd zawsze może wystąpić.

Nie napisałam wam ze mam lenia!!!Poprane mam ale do prasowania jakoś nie mogę się zmusić!!! Ania ajraty masz już chyba wszystko gotowe - przyjedź i pomóż koleżance co??:tak:

Mysz mam pomysł umówmy się tzn baby z leniem na prasowanie w przyszłym roku o tej porze może zdążymy :tak::blink::-)
Dopisałaś to i ja mam bliżej jędzo jak już pisałam :-) Co do odległości - co za problem samoloty sa nawet w naszym kraju!!!! Anna ajra odpocznie u mnie w górach a potem w drodze powrotnej do domu skoczy do Ciebie i poprasuje :-)

jutro nam się od Ani oberwie:-D oki może umówmy się w jednym miejscu:-D to może wspólnie wpadniemy na to kto nam będzie prasował - aaaa i prał:-D bo ja jeszcze nie zaczęłam :-) A w kuchni góra naczyń czeka:-( śmieje się że brzuch mam za duży żeby się mieścić koło zlewozmywaka:-D ja chcę zmywarkę :-D

reklama
Mysz myślisz że Ania nas zleje ??? :szok:
NO to w czym problem?? kup zmywarę i po bólu. Albo zapłać mężowi :-) Pieniążki wydrukować na dobrej drukarce można -(żeby mi tego na serio nie brać!!!!) Wiadomo kto to forum czyta?? A potem powiedzą że nauczyciele zamiast wychowywać to demoralizują!!!:no::wściekła/y:

Do góry