reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Dziewczyny ja byłam wczoraj u lekarza mam termin porodu na 18 luty, lekarz powiedział że mały waży 2900, mam nadzieje że przesadził bo przed nami jeszcze 5 tygodni.

"Masa ciała płodu
Masę ciała płodu ocenia się na podstawie takich parametrów, jak wymiar dwuciemieniowy, obwód głowy, obwód brzucha i długość kości udowej. Wyniki z różnych modeli predykcyjnych można porównywać z siatką centylową masy ciała płodu w publikowanych nomogramach.
Jeśli dostępne są wyniki uprzednio wykonanych badań, powinno się ocenić wzrost płodu na podstawie zmian w wartościach mierzonych parametrów. Badania w celu oceny wzrostu płodu przeprowadza się zwykle w odstępie co najmniej 3 tygodni. Jeśli wykonuje się je częściej, mogą powstawać wątpliwości, czy obserwowane zmiany naprawdę stanowią wynik wzrostu płodu, czy też są spowodowane techniką pomiaru.
Obecnie obliczanie masy ciała płodu nawet najlepszymi metodami jest obarczone błędem rzędu ±15%. Przyczynami tej zmienności mogą być takie czynniki, jak cechy danej populacji, liczba i rodzaj mierzonych parametrów anatomicznych, czynniki techniczne wpływające na rozdzielczość obrazów ultrasonograficznych i zakres badanej masy ciała."

Witam
Ja po wizycie u lekarza małe zdrowe szczęśliwe w brzuszku az p.doktor sie usmiała
u mnie tez wszystko ok. zamkniete na dole na 4 spusty:-Di ani mysli sie zmieniać (sama sie dziwie po kłótnich i awanturach jakie robie mojemu m ze wszystko na miejscu)
dzidzia główka w dół lezy sobie za dwa tygodnie kontrola tj.22.01 mam wtedy badanie ktg bez badania ginekologicznego juz powiedziała ze dobrze sobie radze i obeszło sie bez szpitala uff a ja miałam dzis takiego stracha ze po piatku cos mi jest i połozy mnie w szpitalu ale jest ok.
Co do m to nic sie nie zmieniło własnie obecnie wyparował do mamusi i na nic moje gadanie na dodatek zepsuła mi sie pralka nie warto jej naprawiac ale moj m stwierdził ze na razie nie kupimy wiec jestem ciekawa kto to bedzie prał:confused:bo ja na pewno nie:no:i tak wszystkie rzeczy maluszka prałam przez weekend ręcznie:wściekła/y:taka chodziłam dzis bylismy ogladac ale zadna mu nie wpadła w oko nie wiem co ma jedno do drugiego szkoda słów chyba dam sobie spokój bo musiałabym go chyba zamordowac tak działa mi na nerwy
Byłam dzis u taty jutro wychodzi ze szpitala wyglada dobrze jak na jego stan zdrowia na twazry bardzo ładnie tylko chudy i widac ze zmeczony juz tym wszystkim jest mówiłam ze troche tłuszczyku moge mu odstapic to sie smiał i z Kuba pogadał dzis troszke wiec jest ok.
A ja przez 2 tygodnie przytyłam 2,6kg czyli jestem juz na plusie 17,6 kg dzis miałam problem w co sie ubrac koszmar:-D
Pokarmu tez nie mam jeszcze a przynajmniej nic mi nie leci a nie naciskam zeby niepotrzebnie skurczy nie wywoływac.
Pozdrawiam

anna_ajra - to fajnie ja jeszcze na swojego musze troche poczekac :tak: ale wozeczek bardzo ladny
Ania31 - fajna nowinka ze u Was wszystko wporzadku :-) pranie reczne :oo: nie ladnie nie usmiecha mi sie to :no: dobrze ze tatko powrocil choc troche do lepszego stanu :-D
Paty36 - moze sie jeszcze obroci a jak nie to chyba lekarz moze obrocic go samemu - slyszlam ze to jest bolesne wiec nie chce Cie straszyc i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze - a ten lekarz to na serio jakis cwaniaczek

Moj M w pracy a mnie sie totalnie nudzi wlasnie robilam sobie zdjecie brzuszka w 36 tyg... ale nie mam kabelka zeby go zrzucic na kompa wiec jak byscie chcialy zobaczyc to bede musiala wtedy wyslac Wam na kom :tak::-) hihi
A tak poza tym poogladalam teraz jakas bajeczke i film i nudzi mi sie strasznie ale wiecie co wczoraj ogladalam bo moj M sciagnal film "Jestem legenda" polecam bardzo suuuuuper film :tak::-D

reklama
Do góry