reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:-D
Ale mam humory... ze skrajności w skrajność.:baffled: Też tak macie?:confused:
Jeśli chodzi o kosmetyki, to myślałam o Oilatum i Nivea, no i sudocerm.

kropecka - jak tam Twoje spojenie i tak w ogóle zdrowie? Byłaś u ortopedy?:confused:
agawa1 - zastanawiam się, jak ja mam wytrzymać jeszcze 6 tygodni...:dry: uff... Widzę, że jesteś urodzona by rodzić...:happy2: też bym tak chciała...:tak:
cloe - jak długo rodziłaś Julkę?:confused: A co do prezentów, to też jeszcze nie wiem, co kupić teściom.:dry:
Myyszaaa - masz racje... super prezent,:-) ale dla dziewczynki kolejka???:-p
Ania31 - jak fajnie, że zaglądasz do nas!:-D Mam nadzieję, że czujecie się dobrze i dzidzia nie pośpieszy się na świat!:tak: Ściskam Cię mocno!:happy2:
Paty36 - jaki planujesz poród?:confused:

Pozdrawiam Was gorąco!

reklama
Hej
A więc - ja się cieszyłam z samochodzików bardziej niż z lalek:-D i mała uwielbia Tomka :-D my za jakiś czas będziemy wiedzieć za jakimi bajkami nasze dzieci przepadają:-D
Ania31 - trzymam kciuki za twojego tatę, i żeby twoja mama miała święta spokojne :-)
Paty36 - u mnie w szpitalu nie stosują znieczulenia :-)

Cloe - mi też się podobają takie zestawy :-)

Anna ajra z moim pierwszym porodem było tak.Juz rano zaczęły się bole krzyża i tylko krzyża Myślałam że mnie zawiało ale kiedy do wieczora się nasiliły i brzuch mi twardniał pojechaliśmyy do szpitala tam miałam RTG , USG badanie - rozwarcie tylkona 1,5 palca. Lekarz orzekł że to bóle przepowiadające główka lawiruje jeszcze tak tydzień to potrwa...:baffled: a mnie juz wtedy brao i to fest... Wróciliśmy do domu Bóle trwały juz typowo porodowe ok 24.00 stwierdziłam że mam w nosie jedziemy niech przynajmniej mi coś dadzą Okazało sie że już rozwarcie na 4,5 palca aa bóle co kilka minut których nie czułam :szok: To znaczy czułam ale nie tak często jak wykazało RTG Zaraz na sali porodowej przebili mi pęcherz zaczęły się bóle parte a o 1, 25 Julka juz była z nami:tak:
Paty 36 ja zwali tak zwali;-) grunt by przy porodzie nie stał żaden konował który np uprze się na naturalny i wyjda same hocki klocki :baffled:
Jeśłi chodzi o prezenty za rok rzucam hasło że każdy robi w swoim gronie Przeciez tyle kasy na to idzie że szok a i tak nie masz pewności czy zadowolisz pozostałych:baffled:

zagladam do was czasami jak mnie boli juz pupa od lezenia troszke pochodze na razie jest ok
Paty36 prawdopodobnie 4 chłopak ale lekarz nie wiedział na pewno 80% dawał

Po cc pokazuja dzidzie i ida myc wazyc mierzyć i kiedy lezysz na sali po cc dostajesz maluszka do karmienia przywożą na każde żądanie maluszka a kiedy juz po dobie trzeba wstawac i chodzic dostaje sie maleństwo na stałe do pokoju. Ja to weteranka w cc:-D:-D
Rozmawiałam na pewien temat z pediatra ale to napisze na tajnym
Pozdrawiam

Witajcie!
Chłodno dziś i śnieg zapowiadali. Jest szansa na białe Święta:)
Ania31 miałaś znieczulenie miejscowe? Ciekawe jakie mi lekarz zaproponuje...też mam jeszcze mieszane uczucia co do cesarki, ale już powoli się godzę z tym, że tak ma być.
Cloe to szybko Julcia się urodziła!
Właśnie, prezenty, w tym roku nie będzie łatwo, ale raczej będą to drobiazgi.
Miłego dnia!

Hej znów zaczęłam temat a tylko o prezencie napisałam :-) jak co roku z M kupimy sobie coś do domku:-) w tym roku to będzie choinka - taka śliczna sztuczna:-D Bratu jednemu już grę kupiliśmy - sam sobie wybrał:-) drugiemu nie wiemy co jeszcze:-) rodzicom zrobimy jakieś wspólne prezenty:-) choć pewnie skończy się na książce - każdy tata lubi czytać - tylko różne rzeczy:-) Teściowej chciałam kupić jakieś kosmetyki - ale tu mam problem więc chyba zostawię to M - mojej mamie - zestaw kosmetyków:-D bezproblemowo - bo ona lubi takie rzeczy dostawać:-D

Cloe - ja rok temu chciałam śnieg - miałam brać ślub i tak mi się śnieg marzył:-) żeby tak biało i cudownie było:-) a tu nici:-D

Pozdrawiam Ula - u której za oknem szaroburo smutnie :-(

Ania to ty przyczynisz się do przetrwania naszego plemienia, bo ponoć jest coraz mniej mężczyzn na świecie:-) a porodu to tez sie boję w sensie aby nic sie nie wydarzyło ,bo ból jest do zniesienia a róznica między moimi chłopcami:-) była 2 lata i rodziło się znośnie , za to teraz róznica jest 8 lat!A gdybyś jescze chciała dzidzię i zaplanowac płeć to są pewne sposoby dr Wójcika :szok: polecam ; nam się chyba udało, ma być dziewczynka wedłu 3 krotnego usg .No i jest to trzecie dzieciątko, myślę,że ostatnie,bo nie jestem taka młoda :tak: pokolenie lat 70 tych
Ajra chcę rodzić naturalnie ,ale ze znieczuleniem, u nas dają za darmo i chyba skorzystam jeśli czuć bóle parte to czemu nie.
Cloe racja zależy od dyżurnego lekarza,żeby pomógł i w porę reagował jeśli cos pójdzie nie tak

Najka miałam blokade w kregosłup to fachowo sie chyba nazywa zewnątrzoponowe prawda :confused:byłam świadoma tylko brak czucia od pasa w dół od razu dali mi Kube do pocałowania musiałam powiedziec co widze miedzy nóżkami :-Di poszedł sie myc
Przy ostatniej cc to kuzynka mi asystowała i smiała sie ze zbedne tłuszczyki mi wycinaja:-Dgoiło sie bardzo szybko i po 3 dobach mogłam wyjsc do domku ale Kubuś dostał żółtaczki wiec musielismy poleżec dłuzej
Dziś juz uciekam lezec i sie objadać dalej nie moge doczekac sie świat tylko kto to porobi ale ślinka mi leci na jedzonko jestem z waga 15na +
Pozdrawiam

Cześć dziewczyny!:-D
Idziemy dzisiaj na basen...:happy2:
Mój mąż dostał zaległy urlop, czyli do końca roku siedzi już w domu!:szok: Jutro ostatni dzień do pracy w starym roku!:-) Cieszę się, że będę miała go trochę w domu. Jestem ciekawa, kiedy kupię mu teraz prezent...:dry:

Myyszaaa - mała chłopczyca z Ciebie była... :-p:-D
cloe - no to ładnie... wysłali Cię do domu, żebyś chyba sama tam urodziła!:no: Normalnie przegięcie!:wściekła/y: nie chciałabym tak długo rodzić.
Ania31 - z tego co słyszałam, to 3 cesarskie cięcia i nie powinno się już mieć więcej cesarek/dzieci. Czy po dwóch cesarkach czuje się różnice, bolą szwy?:confused: Ja jeżeli miałabym mieć cc, to też bym chciała znieczulenie zewnątrz-oponowe.:tak:
Sama robisz święta, czy idziecie gdzieś?:confused:
Najka - też liczę na białe święta.:wink:
Paty36 - jakie można dostać znieczulenia, gdy się rodzi siłami natury?:confused:

Pozdrawiam!

reklama
Do góry