reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam!
dzięki za słowa otuchy i trzymanie kciuków :-) ja idę leżeć bo znów mnie boli ... :-(
Pozdrawiam Was wszystkie... buzki :*

reklama
Hejka!

kropecka rany świata!!!! Kurcze to nie przelewki. Ale ja bym jeszcze do innego lekarza poszła sprawdzić. 2 lekarzy 2 diagnozy to coś nie tak.
ania ajra fajnie że już pokoik przypomina dziecięcy raj - może jakieś fotki ??
co do położnych ja dałam 2 zaklejone koperty przed porodem w każdej było 50 zł a nie mogę nic złego na nie powiedzieć były dla mnie baaaaaaaardzo miłe.
myyszkaa mam nadzieję że szybciutko autko naprawicie!!!
co do ubranek to jeszcze nie wyprasowałam wszystkiego a to co już to 100 rzeczy. Nie licząc czapeczek i skarpetek. Teściowa jeszcze wysłała mi jakieś 15 szt body i coś tam jeszcze a do tego mam jeszcze ciemne rzeczy bo te to tylko jasne. Pocieszające jest to że jak to upchnę później na allegro to coś kasy bedzie :-)
patrysia trzymaj się!!1
A tak poza tym to dziś czuje się dobrze jutro gin. Mam nadzieje że będzie ok. Ale się boję:confused::-(
Całuję i miłej nocki bo znając życie nikogo po mnie nie bedzie.

Hej!
Wczoraj wybraliśmy się na zakupy do Szczecina. W sklepach jeden wielki koszmar, tłumy ludzi ....Myślałam, że po Mikołajkach będzie lepiej ale to już chyba zaczął się szał przedświąteczny. Udało mi się kupić przewijak, rożek, bieliznę dla Piotrusia i większość prezentów pod choinkę. Byłam jednak po tej wyprawie okropnie zmęczona:-(.Dziś ubraliśmy Piotrusiowi choinkę, a resztę dnia przeznaczyliśmy na niedzielne leniuchowanie...
Agawa - widzę, że już lepiej się czujesz ale nie przesadzaj z tym sprzątaniem, 3 okna za jednym podejściem ja chyba nie dałabym rady...
Patrysia, Najka - trzymajcie się !
Kropecka - to Cię nastraszył lekarz:wściekła/y: współczuję, mam nadzieję, że ortopeda Ci pomoże, zakłada się chyba jakieś specjalne pasty w takich przypadkach.

Muszę kończyć, bo moje dziecko co chwilę wzywa mamusię, strasznie niespokojnie śpi na tapczaniku, mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej, wczoraj w nocy np przesiedziałam 1,20 h zanim znów zasnął, na szczęście tylko raz się obudził...

Dobrej nocki!

Hej
Patrysia - dopiero teraz doczytałamco tam u ciebie - do łóżka i nie szaleć - małe musi jeszcze trochę z tobą zostać :-)
Kropecka - zgadzam się z Agawą - za dużo tych opinii - może idź do trzeciego - to on choć jedną z nich potwierdzi...
Gosia 78- super z choinką - my na razie nie zakupiliśmy nawet jeszcze choinki... ale mam nadzieje że w tym to nam się uda :-)

Pozdrawiam Ula - która szkołę rodzenia zaczyna 17 grudnia :-D

Hej.
Kropecka to miałaś przejścia Nie zazdroszczę Też ze stracherm myślę co by było gdybym musiała iść wcześniej do szpitala Co z Julką? Dobrze że poki co to mi nie grozi.
Wigilia już zaplanowana Jedziemy do teściów choć nawet miałam ochotę spędzić ję w domu ale wtedy na mojej głowie byłoby przygotowanie wszystkiego a z brzuchem to nie takie już proste. Teraz trzeba zająć się prezentami dla reszty i nie mam pojęcia co by tu kupić a największy problem jest z teściową :crazy:
Moje dziecko wkońcu nie ma kataru więc dziś jedziemy porobić część zakupów i koniecznie kartki świąteczne Ale jak pomyśle że czeka mnie stanie w kolejkach to mi się wszystkiego odechciewa:crazy:

Witam
Ja jutro jede do lekarza jakies bakterie w moczu wiec przyspieszyłam wizyte biore urosept ale kazała i tak przyjechac wiec wole dmuchac na izmne mam nadzieje ze furagin wystarczy i bede w domku
kropecka nie za ciekawie wiem co czujesz mam to samo isc do szpitala brrrr z konsultuj sie jeszcze z innym lekarzem trzymam kciuki
Pozdrawiam Was wszystkie ide lezec dalej

Wróciłam od ginki.:-)Jest ok, szyjka zamknięta nic się nie dzieje a ból pachwin i spojenia to ...nic nie da się zrobić , można sie tylko ..pomęczyć :baffled:Dla mnie najważniejsze ,że z dzieckiem jest dobrze resztę wytrzymam! Nie takie rzeczy trzeba było przeżyć!
Następna wizyta dopiero 4.01 rany!Mam nadzieję,że do tego czasu nic się nie wydarzy! Potem to juz prawie z górki. :tak:

Paty, twoja lekarka nie do konca ma rację. Oczywiście ból spojenia może nie oznaczać nic złego ale czasami dochodzi do rozejścia spojenia łonowego i jeśli to rozejście przekroczy normę to wtedy wykonuje się cc. Ja muszę iść do ortopedy który orzeknie czy właśnie nie mam rozejścia spojenia.

Hej,

kropecka - coś nieciekawie to u Ciebie wygląda. Oszczędzaj się mocno, to może nic się nie wydarzy za wcześnie. Ja na zjazd i seminarium też nie jadę i podaruję sobie pewnie też dwa następne (w styczniu i w lutym). Wydaje mi się, że nie dam rady patrząc na siebie. Wszystko mnie już boli, toczę się jak kaczka z boku na bok, a tu jeszcze wszędzie tłok i nawet miejsca nie ustąpią. Mam nadzieję, że uda mi się zaliczyć ten rok, choć mam też przekręty z jedną babą jak u Ciebie. Doradza mi dziekankę jak nie daję rady, albo konsultacje, a jak idę na konsultacje... to każe mi chodzić na wykłady. Tylko jak ona sobie wyobraża 1,5 godziny zajęć co tydzień z Wa-wy do Lublina w 8-9 miesiącu ciąży? Błędne koło.

anna_ajra- zakupy wreszcie się udały. Po 3 dniach weekendowych poszukiwań mam kurtkę zmową. Może nie jest to mój wymarzony fason, ale choć się w nią mieszczę i nie jest ze sklepu dla puszystych, co bardzo mnie pociesza. Zobaczyłabym z przyjemnością fotki pokoiku Michasia. Pochwalisz się?

agawa1 - wow, ile masz już tych ciuszków. Przyznaję, ja też sporą kolekcję zebrałam dla Małej, ale do 50 to jeszcze mam daleko. No i w sumie ta rozmiarówka jest taka różna, że nie wiem jak to posegregować. Podają 0-3, a jedne są na 4,5 kg, inne- 6kg, a jeszcze inne 8kg. Chyba najpierw trzeba się zabrać za kompletowanie tych najmniejszych.

W tym tygodniu w piątek mam wizytę, to może się czegoś nowego dowiem o sobie i chyba przedłużę zwolnienie, bo jakoś nie wyobrażam sobie siebie w pracy, a szczególnie dowleczenia się do niej. A i zastanawia mnie jedno (pewnie głupie, ale...) jak ten ortopeda ocenia stan rozejścia spojenia? Przecież ma jakby gabinet przystosowany do innych celów.

Pozdrowionka dla Wszystkich.

reklama
no robi sie RTG albo USG (w ciąży raczej USG, tak mi sie wydaje). No mi tez glupio do ortopedy isc bo tez mi sie wydaje ze taki lekarz jest nie w temacie i ze to ginekolog powinien byc w stanie ocenic na USG takie rzeczy.

Do góry