reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

dawna cloe, moj gin powiedzial mi to samo. Mam obserwowac czy nie wystepuje plamienie albo krwawienie i wtedy do najblizszego szpitala mam sie udac. Mam nadzieje, ze czujesz się dobrze??
Całuski

reklama
Cześć dziewczyny!:-D
Brzusio coraz większy i robi się coraz ciężej... uff...:baffled:

kropecka,
lileczka, agawa1, cloe - :wink:
Najka - a, dziękuję dobrze!:happy2: A co u Ciebie nowego?:confused:
przyszlirodzice - GRATULUJĘ! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
Żabulina - WIATJ! Dużo zdrówka życzę!:-)
patrysia - super zdjęcia!:yes:
aggy - wydaje mnie się, że wyczuwalne ruchy w 23tc. to normalna kolej rzeczy...? Dlaczego się tym zmartwiłaś? :errr:
Co do łożyska przodującego, to mam nadzieję, że się odpowiednio podniesie i wszystko będzie ok, a jak na razie, to odpoczywaj!:tak:
Myyszaaa - co to za pozycja???:-p:confused:
Ani31 - jak samopoczucie i zdrowie taty?

Pozdrawiam Was serdecznie

Witajcie!
Dzień pochmurny, ale mi już trochę to leżenie doskwiera. Ale co robić. Za tydzien kolejna wizyta i zobaczymy co dalej, najważniejsze, że dzidziuś coraz aktywniejszy i chyba dobrze mu w brzuszku:).
Przyszlirodzice witaj ponownie. Wszystkiego najlepszego na małżeńskiej drodze!:biggrin2:
Żabulina witaj! Ja też muszę leżeć i mam skurcze, ale nie tak częste jak Ty. Wydaje mi sie, że jest lepiej. Biorę nospę i magnez na razie. Trzymam kciuki za Twoją wizytę!:)
Lileczko dzięki z info w sparaiwe fenoterolu.:)
Agawa mam nadzieję, że polegujesz grzecznie:) Dzięki za odpowiedź!:)
Aggy widzę, że dołączasz do nas leżących. Wiem, że trudno się nie martwić, ale poleżysz i może akurat za te 3 tygodnie łożysko sie podniesie! Jesteś pod kontrolą, słuchaj sie lekarza i będzie dobrze! Te komentarze niektórych osób są straszne i chyba jakoś sie na nie uodparniać trzeba. Mi ostatnio własna mama zaczęła mówić, czy to aby dobrze, że ja tyle tych nosp biorę, że trzeba zmniejszyć, że one może zaszkodzą dziecku itd. I mi sie bardzo źle zrobiło, bo sama się o to martwię, staram się ufać lekarzowi, a takie teksty tylko wzmagają niepokój. Też staram się uodparniać na to, a nie jest łatwo.
Myszaaa dzieki! A kiedy zwolnionko?
Dobrego dnia Wszystkim!:biggrin2:

Aggy w ciąży hormony buzują, czasami przychodzi właśnie taki beznadziejny dzień gdzie mamy wrażenie że wszystko jest nie tak. Na pewno nie masz co obwiniać siebie o to łożysko. Są pewne rzeczy na które po prostu nie mamy wpływu. Musisz odpoczywać i mniej się przejmować. Rzeczywiście żyjemy w czasach gdy kobieta w ciąży jest zalewana informacjami z każdej strony i straszona wszystkim czym popadnie. Mama Maćka jak z nią rozmawiałam to też powiedziała że miała łożysko przodujące ale ona się nie przejmowała bo wtedy ludzie się takimi rzeczami nie przejmowali. Urodziła zdrowe i inteligentne dziecko :) Jeśli chodzi o ciocię to oczywiście palnęła głupotę. Moja teściowa jak z Wiktorem chodziłam w ciąży i w 28 tygodniu miałam USG 3d gdzie buzię było idealnie widać, jak jej pokazałam zdjęcia to stwierdziła "no tak, jeszcze ma czas żeby się rozwinąć i wyglądać jak człowiek" :/ Mnie drażniły w tej ciąży współczujące teksty typu "no szkoda że synek a nie córeczka, nie oszukujmy się każda mama chciałaby córeczkę" itp. Trzeba to olać. Ja już pokochałam mojego synka, wynalazłam mnóstwo plusów z posiadania dwójki chłopców i nie mogę się doczekać na dwójkę biegających urwisów :)

Co do ustępowania miejsca to macie racje, koszmar totalny. Nikt nie ustępuje miejsc ciężarnym a nawet na bezczela się wpychają w kolejkę. Ostatnio jak poszłam sama sobie z rana do kina to trafiłam akurat na szkolną wycieczkę, z 50 osób. Chciałam sobie popcorn kupić i stanęłam w kolejce, przede mną z 10 nastolatków, nikt miejsca nie ustąpił a co więcej co chwilę nowi dochodzili i do swoich znajomych którzy stali przede mną w kolejce prosili aby im też coś dokupić. Stałam tam chyba z 30 minut :/

Ja wróciłam dzisiaj do pracy, popracuję jeszcze do końca listopada i na zwolnienie.

Ania31 - masz dziś chyba wizytę - daj znać co i jak:-)
Najka - u mnie słoneczko wyszło :-) i mi przez szyby przebija :-) i mam prośbę nie przejmuj się komentarzami - najważniejsze żebyś miała dobry humor - ja co jakiś czas słyszę że gniotę dziecko - bo źle siedzę :-) albo kurtkę mam nie tak zapiętą :-) więc spoko każda z nas teraz się nasłucha :-) pomyśl co będzie potem - mały za dużo zjadł - głodzicie go:-) ma katar - nie dopilnowałaś :-) złe kolorki go ubieracie - za ciepło za zimno :-) hihihihih teraz to dopiero przedsmak :-D
Ania_ajra - pozycja w której nie boli kręgosłup - na łóżku na plecach z odpowiednio ułożonymi poduszkami pod plecami :-D a już wogóle to najlepiej się siedzi na takim dziwnym fotelu ECOPUF - to jest taka wielka poducha z granulkami :-D i jak tam się ułożysz - to jest superancko:-D bo grzeje w plecy :-) i jak chcesz coś zmienić to wystarczy granulki przepchać :-)

Kropecka - do końca listpada - czy października?
Pozdrawiam :-)

Myszaaa trafiłas w dziesiątkę:-D:-D Przygotujcie się kobietki bo tak właśnie bedzie. Każdy , ale to dosłownie każdy będzie wiedział lepiej co trzeba waszemu dziecku:tak: Począwszy od teściowych , które mogą w pewnym momencie mogą zacząć zachowywać się tak jakby miały dostać mleka w piersiach ;-) skończywszy na obcych babach, nie zawsze starych, które zawsze skomentują albo brak czapeczki , albo właśnie czapeczkę na główce. Jak na początku , zdezoreintowana młoda mama chłonełam każde pouczenie , tak potem wypiełam sie na każdą radę o którą nie prosiłam. Teściowa na przykład do dziś uważa że byłaby lepsza mamą dla Julki:dry:( akurat!)

Cloe - ja się tak zastanawiałam - i mi się skojarzyło - że ja pewnie swojemu dziecku jak już będzie miało dziecko będę tak gadać:-D i oczywiście utrzymywać że ciążę przeszłam śpiewająco :-D i utrudniać życie synowej bądź córce :-D choć mi nikt nie marudzi ale co tam :-D
A dziś poznaje nowe stadia bólu kręgosłupa :-D dziś ból zawędrował odrobinę wyżej :-D i teraz już wiem że ten na dole to pikuś przy tym wyżej - jak się zaczynają problemy z oddychaniem :-D

Cześć dziewczyny!:-D

Najka - cieszę się, że dzidzia coraz bardziej aktywna.:-) Niestety na leżenie nic nie poradzimy...;-) Masz teraz dużo czasu na czytanie i TV.:happy:
kropecka - ja też nie miałabym nic przeciwko, gdybym urodziła w przyszłości drugiego synka. Najważniejsze by było zdrowe.:yes: Szkoda nerwów. :wink:
Dasz radę do końca listopada?:confused:
Myyszaaa - nic, jak tylko pozazdrościć takiego fotela!:rolleyes: Czasami też jest mi trudno złapać oddech.
cloe - zastanawiam się, czy moja teściowa będzie wystawiać moją cierpliwość na próbę.:rolleyes2: Chyba skończą się wówczas nasze dobre relacje. :errr:
Ika_s, kasia_k-ce, Asia__, midey, apina, mika12, sana - gdzie Wy dziewczyny się podziewacie?:confused::confused::confused:

Buziaki

Witam
Najpierw poczytałam zaległości ale piszecie mmm fajnie poczytac:-)
to po kolei:-)
wizyta u giny za kolejne 10 dni
niby nic sie nie dzieje ale chce to jeszcze sprawdzić raz
zaleconko lezec lezec lezec i nic nie robic
broń boze wybrac sie na cmentarz wiec lezonko w domku zostaje dzis troszke pochodziłam i czuje jakby brzuszek spadł nisko czyli lezenie dobre bo czuje sie lepiej
lekarstwa te same czyli magnez i witaminy
anna_ajra mój tata kiepsko źle wyglada jedni lekarze mówia ze powinien sie połozyc do szpitala drugi och jak pan swietnie wyglada i wycentruj i wiedz co dobre bo moja mama ma dosc mówi ze z tata gorzej jak jajkiem ale co zrobic
Najka tez w 1 cizy brałam fenoterol i isoptim(chyba tak sie pisze) bo mnie trzesło strasznie po nim najpierw w domku a potem juz do konca w szpitalu
dawna cloe
jak sobie daje rade kłade sie i juz mały przychodzi do mnie i lezymy opowiadam mu i tak jakos leci nam czas
wiecie co zrobił w piatek wział mopa i pomył mi podłogi w kuchni i jadalni fakt ze scierałam bo moglismy sie kapac ale spytał sie czy ładnie śmiałam sie i co powiedziałam ze ślicznie mi pomaga był dumny jak nic a w sobote okna mi mył wział płyn i dawaj na szyby:rofl2:musiałam wytrzec i prosiłam ze jak bedzie chciał mi pomóc to ma sie zapytac co moze zrobic:-Dmój pomocnik ale śmiechu było nie ma co.
No to sie napisałam chyba teskniłam:rofl2::-):tak:
Witam nowa mamusie
Pozdrawiam

reklama
Do góry