reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam się i ja po weekendzie.

U mnie narazie wszystko po staremu- dziś znowu dzielnie przybyłam do pracy i będę próbować coś robić. Zrobiłam też dziś kolejne kłucie na hormonki i jutro wizyta u endokrynologa i wyniki. Co z nowości? Doszły mi okropne bóle głowy. Nigdy czegoś takiego nie miałam i już się nawet nad neurologiem zastanawim. Nic nie pomaga. Może miałyście coś takiego i macie jakieś bezpieczne sposoby?

Anna _ajra- co do dzidziusiowych lektur, to ja mam narazie: "W oczekiwaniu na dziecko", "Pierwszy rok życia dziecka" i od Mysi dostałam elektroniczną wersję: - "Języka niemowląt" (jeszcze nie czytałam niestety).

Patrysia- wiązanki też mi się podobają. Butki oczywiście prześliczne, a co do obcasu, to nie ma wyjścia tylko trzeba te tenisówki koniecznie pakować. Ja nawet bez ciąży nie wytrzymałam na swoim ślubie na obcasach do połowy nocki.

Aha - i już też kilka razy udało mi się wyczuć skrabania mojej Małej.

Pozdrawiam cieplutko, miłego dnia!!!

reklama
hej hej to znowu ja ;-)
dawna_cloe - nie przejmuj sie i tak kazda kobietka w ciazy jest najpiekniejsza wiec waga to male piwko ;-) i napewno nie zgrubniesz az tyle :tak:
ika_s - hmm co do bolow glowki nie mam zadnych pomyslow na jej usmiezenie.... ale jak cos znajde to dam znac :-)
i wiecej skobanek Twojej malej... moj synus to juz niezle szaleje tym bardziej go widac jak koziolkuje - mojemu przyszlemu mezusiowi sie odoba - lubi patzrec jak brzuch sie podnosi na kazda strone hihih :-p

pozdrawiam

Ja juz po wynikach - ale zbytnio sie w nich nie orientuje :dry:

robilam na glukoze we krwi i pisze mi ze na czczo mam 2.45 mmol/l natomiast po 60 min jest 7.08 mmol/l
ale co to jest te mmol/l :baffled: przeciez powinno pisac chyba mg% :unsure: chyba ze to sie jakos oblicza. Nie wiem. Jak wiecie o co chodzi to moze Wy postaracie sie mnie jakos uspokoic :-p

Hej dziewczyny!

U nas też piękny dzionek. Rano byliśmy na grzybkach - czasem widzę pozytwne strony mieszkania na osiedlu wojskowym położonym w środku lasu.Trochę znaleźliśmy ale lepiej chodzić pod koniec tyg bo po weeekendzie wszystko wyzbierane.

Cloe - mój tata przyjechał do nas tylko na kilka dni. Zarówno rodzice jak i teściowie mieszkają ponad 600 km od nas. My w zach -pom oni w lubelskim województwie. Zwykle więc nie mogę liczyć na czyjąś pomoc.

A wracając do teściowej - nie wydaje wam się to trochę dziwne jeśli po kilkunastu tyd przyjeżdżamy a raczej "wpadamy" na chwilę w odwiedziny i teściowa nie pyta nas co u nas słychać, nie częstuje choćby herbatą i nie przerywa oglądnia jakiegoś serialu? Ja nie potrafię tego zrozumieć.

Witanko :-)
Gosia78 - co do Twojego szkraba to przystojniak z niego :-p heh i slicznie wyglada z tymi kwiatuszkami za uszkiem.
a co do tesciowej to naprawde dziwne - chyba nie okazuje zainteresowania przyjazdem a raczej "wpadaniem" pewnie wolala by poklachac z jakas babeczka ;-)

ja zmykam na spacerek bo cieplutko
pozdrawiam papa

ja ten tydzień zaczełam niestety od choroby i L4:-(
i tez zmagam sie z ogromnym bolem głowy:dry: normalnie nigdy nie miałam takich boli, jakby mi ktos ścskal głowe imadłem:eek:
n=raz tylko wzięlam apap, ale po kilku godzinach bol powrcił, czytalam ze pomaga spacer, ale to odpada bo łamie mnie w kościach...pzoostaje chyba tylko wyleżec sie w łóżku i przeczekać:-(
na szczescie dzidzia jet bardzo ruchliwa, co mnie
troszke uspokaja, ze wszystko ok:tak:
wczoraj to był prawdziwy show, kilkanaście minut ciągłego, głosnego bulgotania, nagralismy to na dyktafon i teraz mamy niezły ubaw:-)

Hej
Ja też l4 :-( jednak nie dało się inaczej :-( pani doktor była najlepsza:tak: jak stwierdziła że najbardziej nie lubi leczyć kobiet w ciąży:sorry2: a potem poprosiła o numer do mojej Gin - bo próbuje sie do niej zarejestrować i się jej nie udaje:-D
A więc wracam leżeć i odpoczywać:-D
Zapomniałabym - mała vel mały -> mnie kopie hihihihihi raz czy dwa razy mocno a reszta to takie delikatne szturchnięcia :-)

Witajcie!

Patrysia - mmole/l to inne jednostki, którymi mozna wyrażac stężenia, m.in. glukozy, bo zazwyczaj laboratoria podają w mg/dl. Norma glu na czczo to< 5,8 mmola/l (105 mg/dl), a po obciążeniu 50 g glu po 1 h:< 7,8 mmol/l (tj 140 mg/dl). Cukrzyca Ci nie grozi:-), ale po przeliczeniu cukier na czczo masz 44 mg/dl - to troche niska wartośc! a jaka miałaś wcześniej glukozę?
Co do bucików i bukietu - to są b.ładne:-), ja również miałam wiązankę wiszacą.

Gosia78 - pozazdrościc mozna bliskości lasu :tak:. A Teściową masz faktycznie dziwną, trudno zrozumiec tą kobietę, przecież jej reakcja powinna byc zupełnie odwrotna!!! Od początku małżeństwa była tak do Was nastawionaA co Twój mąż mówi na zachowanie swojej Mamy?

Ika_s, ladna.ex.panna - na ból głowy spróbujcie może amol wcierac w skronie albo zastosujcie coś z masażu?
ladna.ex.panna - alez Twoja dzidzia buszuje w brzuszku:-).

I u mnie Maluszki daja o sobie znac, a wiercily sie juz wczesniej, choc z mniejsza częstotliwoscia i nie bylam pewna, czy to wlasnie TO.:happy2::happy2:
Anna_ajra - ja z kolei mam książkę: "Moje dziecko - poradnik dla rodziców: od ciąży do 3 roku życia".

reklama
Ja też melduję się po weekendzie. Ależ był cudowny taki słoneczny, ze mojemu dziecku odechciało się nawet w dzień spać więc wędrował spać juz o 19 słodko spał. :-)
Patrysia nie przejmuj się krzywą - lekarz Ci wszystko wytłumaczy :-), a co do bucików i wiązanek - sliczne. Też miałam na swoim ślubie takie obcasy i wytrzymałam w nich do 11 w nocy potem do domku uciekłam i przebrałam sobie wygodne na płaskim obcasie :-).
Ja powiem wam że jak mnie naprawde boli łeb tak że wytrzymac nie mogę to biorę pyralginę. Podają ją przeciwbólowo w szpitalu ale staram się nie brać wogóle - z tym że czasami wytrzymać się nie da. :no::wściekła/y:

Do góry