reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam!

Moje dziecko pospało dziś do 8 i nie wiem czy zechce zdrzemnąć się po południu. Przede mną więc być może długi dzień. Na szczęście jest jeszcze dziadzio więc jakoś przeżyjemy.

Ania 31 - doszłam do wniosku, że nie powinnam narzekać na swoją teściową. Wolę jeśli nic ją nie interesuje niż miałaby do wszystkiego się wtrącać.

Anna ajra - mam w swojej biblioteczce "W oczekiwaniu na dziecko", " Języka niemowląt" nie znam za to polecam książkę "Dziecko, pięlegnowanie i wychowanie" B.Spock, M.B. Rothenbers.

reklama
Hej dziewczeta :-)
Ja wlasnie po obiadku, juz pomylam naczynka i teraz sie nudze a z tego powodu ze fajnie slonce grzeje szlo by isc na spacer ale jak narazie nie ma chetnych :-(
potem pojde do kosciolka... no i znow nic-zadnych planow.

Gosia78 - no to jak Ci dzidzia nie zasnie popoludniu to troche przesrane. Ale nie ma to jak dziadek. Roznica pomiedzy babcia a dziadziem dla mnie byla zawsze ogromna ;-)tu zabawi, tu przytuli, tu pojdzie na spacer, kupi jakiegos smakolyka :laugh2:A co do tesciowej to moja przyszla to jakis diabel - wlasnie robi wszystko zeby "pomoc" ale ta jej pomoc to jest juz doprzesadna - nie robi tego umyslnie ale nie wie ze za bardzo stara sie swoja pomoc komus ofiarowac. Ale mam nadzieje ze jakos z nia przezyje wspolne pare miesiecy :dry:

pozdrawiam.

Dziendobry w ten piekny dzien.:-)
Udalo mi sie zaliczyc nawet krotki spacerek, u mnie piekne sloneczko .

Patrysia buty super a co do bukietu to ten z bialymi kwiatami bardzo mi sie podoba.

Pozdrowienia dla wszystkich mamus i milego dnia.

Hej!
Piotrusia udało mi się na godzinkę ululać więc w spokoju mogłam przygotować obiad. Teraz poszedł na spacerek z dziadziem więc mam chwilę spokoju....

Patrysia - wiesz, ja byłam wychowana w ciepłym, rodzinnym domu więc niektórych zachowań nie potrafię zrozumieć. Moja teściowa wiedząc, że spodziewamy się kolejnego dziecka nie pogratulowała nam, nie zapytała jak się czuję i w którym jestem miesiącu...choćby z czystej ciekawości...
Co do bukietów to mnie również bardziej podoba się ten z biały. Nie wiem tylko jak Ty kobietko wytrzymasz tyle godzin na takich wysokich obcasach z brzuszkiem?

Witam wieczorkiem :-) Dopiero teaz mam chwilkę by coś skrobnąć. Pogoda była rewelacyjna więc z dzieckiem cały dzień na dworze, aż mała mi padła bo niesety tak się składa że Julka już dawno nie chce sypiać w dzień. Jak dziecko mi zasnęło to skorzystałam z okazji i sama sie kimnęlam a potem jeszcze zrobiłam rundkę samochodem wokół miasta Ogólnie dzień był udany.
Gosia 78 my też mieszkamy z moim tatą i musze przyznać że wiele pomógł. Samo wyjśćie z dzieckiem na spacer kiedy już siły i cierpliwośći brak to dużo .Niesety tato ma taka pracę że częśto wyjeżdza więc zbyt często z jego pomocy korzystać nie mogę.
Co do teściowej to właściwie nie mam powodu do narzekań choć porafi posuć krew ale zbyt daleko mieszka ( cudowne 120 km od nas:-p) więc że tak powiem jej ingerencja nie mam wpływu na nasze życie. Jak dowiedziała sie że jestem z drugim w ciązy tez pierwsze co to zapytała czy się cieszę:baffled: Żadnych gratulacji ,nic:dry:Teraz juz chyba osowiła się z myślą że poraz drugu będzie z babcią .Zanim zaszłam poraz drugi w ciązę ciagle mówiła jak to fajnie gdy jest duża różnica wieku między dziećmi:baffled::dry:

Witam Was mamusie jako pierwsza :laugh2:
Niestety juz nie spie od 7 bo rodzenstwo do szkoly musialam wyprowadzic - ale juz nie moge narzekac na nude bo mam duzo roboty teraz wlasnie robie pranie :dry: bo bardzo ladna pogoda sie zapowiada :-D

Gosia78 - co do butow zmienne tenisoweczki sa juz naszykowane biale oczywiscie :-) a te tylko do kosciola i na zdjecia ;-)

pozdrawiam mamcie. milego dnia.

Hej

Wiatm po weekendzie :-)
Już mamy 3 przyszłe lutowe mamy które niedługo ślub biorą :-)

U mnie jak narazie cisza i spokój - ból gardła mija i wraca :-) I nie wiem czy się martwić czy olać.

Ania31 - podeślij info - czemu maluszek się urodził? ja to jeszcze żyje w przeświadczeniu że jak minął I trymestr to już potem jest z górki, aż do III gdzie jest pod górkę(brzusio wielki - to się trudniej chodzi :-))
Kropecka to jeszcze parę dni do tego wydarzenia - super - trzeba Cię nakręcić że to fajny moment :-) Bo jak człowiek na spokojnie do tego podchodzi - to później nie ma wspomnień (i nie ma też czego wypominać za parę lat (Co mi przypomina moją historię - ksiądz się zapytał czy przeczytamy czy będziemy powtarzać - stwierdziliśmy że przeczytamy - do teraz słyszę że M tylko cytował :-D )) :-)
Patrysia - fajne wiązanki - ale buty - weź jedne na zmianę :-) bo to zawsze jakby kręgosłup zaczął boleć możesz się zmienić na płaskie :-)
Gosia78,Cloe - ja mam blisko teściową - ale w sumie nie narzekam - na razie :-D jedyne co takiego śmiesznego powiedziała to to że mój brak mdłości to niesprawiedliwe :-D

Pozdrawiam Ula

Witam Was mamusie jako pierwsza :laugh2:
Niestety juz nie spie od 7 bo rodzenstwo do szkoly musialam wyprowadzic - ale juz nie moge narzekac na nude bo mam duzo roboty teraz wlasnie robie pranie :dry: bo bardzo ladna pogoda sie zapowiada :-D

Gosia78 - co do butow zmienne tenisoweczki sa juz naszykowane biale oczywiscie :-) a te tylko do kosciola i na zdjecia ;-)

pozdrawiam mamcie. milego dnia.
i:cool2: za długo swego posta pisałam i mnie wyprzedziłaś:laugh2:

hehehe myyszaaa nie martw sie nastepnym razem Ty bedziesz pierwsza ;-)
a ten bol gardla olej bo ja tez mialam niedawno zapalenie gardla to lekarz przepisal mi wziewy BIOPAROX no ale i tak mnie boli gardlo juz nie tak jak wtedy ale zawsze cos ale to bylo chyba miesiac temu... :-)
no a za niedlugo trzebabedzie umowic sie z ginkiem na wizyte a dzis po odbior wynikow na glukoze we krwi :dry:

mam szwagierke jest w 24 tc czyli 2 tyg dluzej ode mnie no i przytyla juz 7 kg, a ja jakos nie tyje - ale jeszcze wszystko przede mna choc moja waga z przed ciazy wynosila 55 kg to spadlam w I trymestrze na 53 a teraz waze 54 kg. wiec nie wiem czy mam sie przejmowac... :unsure:

reklama
hej dziewczyny:-) Piękny dzień Niedługo uciekamy na spacer:tak:
Patrysia wagą się nie przejmuj skoro drgnęla ( 1 kg więcej od I trymestru) to azawsze coś Nie będziesz grubaskiem w końcówce i tyle. Kuzynka mojego M przez całą ciążę przytyła tylko 9 kilo a dzidziuś był duży:eek::eek: Ja tyję w zsatraszającym tempie:szok: Założę się że na końiec będzie ok. 30 kilo:szok:

Do góry