reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

witam sie
my wczoraj bylsimy chwilke na sankach.
ale bez oparcia:zawstydzona/y: i musialam mloda podtrzymywac w sumie mozna by jakies wykombinowac do nich tylko z czego hmmm ale ja cos moze wymuysle bo ja jestem taki pomyslowy dobromir hehehe.

A u nas juz lepiej mloda dostala jakis silny antybiotyk nowej generacji co sie daje przez 4 dni *1. Ale juz widze ze buzia sie goi bo wczoraj nawet gume rozpuszczalan zjadla bulke, chlebek a dzis od rana pistacje wsowa :)
TYLKO JESZCZE MARUDNAi niegrzeczna JEST czasami straszliwie i sama juz nie wiem czy to przez ta chorobe czy to bunt ehhh mam nadzieje ze jej szybko minie bo szatan z niej straszny

reklama
Hej:-)
Witam się i ja:-) ponoworocznie. :sorry2: BB mi się nie włączało i gdyby nie nasza Ania vel Przyszlirodzice do dziś nie miałabym z Wami kontaktu
Przyszlirodzice śliczne dzięki jeszcze raz:tak::-)
Super że Amelce pomaga To musiało boleć a swoją drogąskąd takie dziadosrwo może sie przyplątać:confused:
Anna ajra GRATULACJE:-D:-D jak reszta czekam na zdjęcie Martynki:tak:
Patrysia teraz twoja kolej:tak:
Gosia 78 to można powiedzieć że dołączyłaś do grona słomianych wdów;-):tak:Tydzień zleci szybko sprytna babeczka jesteś dasz radę:tak:

U nas zaczął się bunt dwulatka NA CAŁEGO:baffled: Oliwka w jednej chwili może przeistoczyć się z aniołka w istnego szaleńca dosłownie coś się nie spodoba i zaczyna krzyczeć tupać rzucać się na podłogę rzucać zabawkami:szok: Masakra dosłownie.
Poza tym ic sięnie dzieje zasypało nas jek większą część zachodniej Europy Dziewczyny siedzą w domu
Moje starsze dziecko wkopało mie, na bal przebieraców mamy mają upiec ciasto i Julka powiedziała że ja upiekę:eek:przecież ja ciast nie piekę:dry:coś będę musiała wymyślić

Cloe hihihi to cię pociecha wrobiła, kup gotowca albo zrób murzynka - to zawsze wychodzi. Raz jeden mi nie do końca wyszło - nie zauważyłam, że blaszka krzywo stoi i ciasto było pochyłe. Mama na to tylko popatrzyła i powiedziała, zrób jeszcze krzyżyk z białego lukru i będzie piękna trumienka :-D:-D:-D faktycznie wyglądało jak trumienka, ale jakoś na imprezie nikomu nie przekszadzało i zjedli ze smakiem :tak:
Margaritka masz rację, ale wieczorem, jak udaję, że nie wiem, o co chodzi, to jest awanti o smoka :((((
Zyteczko ty i mamurzyca.... chyba w następnym wcieleniu :-D:-D ewentualnie polecam się na korepetycje w tym zakresie - daleko nie masz
Gosiaczku cześć :) trochę się zmywa, tak to jest z tymi rudymi :( możecie sobie gadać na Skype z podłączoną kamerką, to jest całkiem fajne, jak się ma dobre łącze
Przyszlirodzice u nas też od 2 dni sanki, Igi jest zachwycony, teraz już są 'gały' i 'sanki'
Patrysia co tam u was?
Myszaaa ty to przy rozdziale dzieciaków w niebie dostałaś chyba jakiegoś starszaka :))))) nie dość, że największy to najszybciej biegał i jeszcze teraz wygadany - szok! :D
UWAGA, UWAGA! w tamtym tygodniu kupiliśmy wreszcie dziecku kombinezon zimowy - ma się ten refleks, cooo??

Hej
A dziękuje Rekinasiu - za komplementy dla syna :-D Ta wygadana bestia ostatnio siedziała nad jakąś gazetkę - z reklamami DUPLO - siedział i mówił:
"mam Zoo duplo",
"kupie farmę duplo"
"kupie duze zoo duplo"
"mama ubieramy się , do sklepu, chce duplo" ( a to już po nas spapugował - jak walczyliśmy o ubranie się i spacerek do sklepu po obiadek - ale o duplo nic tam nie było :-D)
:-D Więc reklama już na niego działa :-D

Gosia - opcja ze skypem - świetna - u nas tak Mikołaj z dziadkami i babciami gada :-)

Cloe, Ania - mojemu też się włącza ten tryb :-) przycisku do wyłączenia jeszcze nie znalazłam - jak znajdę dam znać ;-D

Co do ciasta - to polecam to które Ania31 - kiedyś podawała :-) zrób bez budyniu - jest świetne, szybki i nie ma szans by się nie udało :-)

Pozdrawiam wszystkie
Margeritko :-D Ciebie najbardziej :-D Bo już nie pamiętam co pisałaś :-D

mysza, rekinasia- moja tez juz tak nadaje ze szok. Juz wszystko powtorzy a jak nieraz cos pwoei to sikamy ze smiechu:)

osoatnio do siostry mojego M mowi,
Amelka: chcesz herbatke?
Gosia: chce.
A: to ci zrobie ( no i zrobila, zabawkowa herbate )
A: czemu nie pijesz, przeciez chcialas
G: bo goraca
A to podmuchaj sobie
hahahahah

a ja zapomnialam sie pochwalic
tzn moje dziecie:
przez ta paskudna chorobe mamy wiele +
:- nie ciagnie dyda juz od tamtego poniedzialku i zasypia bez niego:)
- pije ze zwyklego kubka,
- nie pije kaszy z butelki ( choc dla mnei to minus bo tak to wiedzialam ze zawsze cos zjadla)
- zasypia tylko z pieluszka ( i ze mna :()
ale dzis zasnela tylkoze mna a potem ja zanioslam do lozeczka i przespala sama cala noc:tak::tak::tak:
- no i nawija jak szalona wszystko juz powtozy i zaczyna podejmowac decyzje np, nie chce tego ciasta tylko takie, nie chce tych skarpetek tylko te.....
- je na sniadanie chlebek, bulke i platki , parowke.....
- no i wola jak chce kupe to teraz jeszcze nad sikaniem w pieluchy trezba popracowac :)
- jednym slowem mam dosrosle dziecko jak to asia wczoraj powiedziala hehehe
tylko zeby jeszcze te napady zlosci (buntu) ustapily ( dzis darla sie mezowi przez pol godziny i ni mogl jej uspokoic bo mama poszla do pracy a miala nie isc bo tata pojdzie)

ehhh ale sie rozpisalam ;p;p

reklama
przyszli rodzice u mnie Igusia tez jest z tych "gadatliwych"
mówi ładnie pełnymi zdaniami, nawet czasami az sami ja przedrzezniamy :-)
ostanio przy zasypianiu, lezymy obok siebie i opowiadam jej bajeczki, potem, a brzmiało to mniej wiecej tak:
Iga: mamusiu jeszcze o królewnie snietce (Śnieżce)
Ja: juz wystarczy, spij juz
Iga: mamusiu jeszczeee
Ja: sama jestes jak królewna snietka :)
Iga: Igusia nie jest jak królewna snietka, Igusia nie ma zatrutego jabka:-)
no i szczeka mi opadła:-p
poza tym opowiada wieszyki, spiewa pioseneczki i lubi tańczyc:-)

Anna_anjra gratuluje! super!

Do góry