reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:-)
Suwaczek mi zlikwidowali... buuu...:confused2:
A ten nie chce mi wyświetlić zdjęcia Michałka :wściekła/y:
Moja koleżanka z pracy też (patrysu) urodziła (09.10), ale o 2miesiące za szybko. Jest w klinice we Wrocławiu.:-(
Za to wczoraj urodziłam moja sąsiadka i koleżanka z piaskownicy zdrowego synka.:-)

Dzisiaj mam imprezę organizowaną przez zakład pracy.:-D:-D:-D Z okazji dnia nauczyciele będziemy się bawić w lokalu przy muzyce i pysznym jedzonku:-D:-D:-D - za nasze socjalne $. Ale każde pieniążki są tego wart!;-)

kaskax25 - jak się wali, to z każdej strony...:no: współczuję! Życzę dużo zdrówka dla taty i Mateuszka! A co do leku, to w głowie się nie mieści... brak słów!:wściekła/y:
patrysia - i Sewcio się doczeka takiej dzidzi;-) - oby te zauroczenie długo trzymało!:-D Zdrówka dla męża! A album bardzo oryginalny!:tak:
Samochodzików u nas też pod dostatkiem, jakie tylko chcesz... a klocki to zawsze coś nowego i innego.
Zytka - och jej... co za chol... się Was czepiło...?:-( Współczuję. Daj znać, co lekarz na to! A ja życzę Wam dużo zdrówka!
Rekinasia - najlepsze życzenia zdrowia dla Was wszystkich!
Dobre z tymi krasnoludkami!:-)
Kluska79 - mój Michaś uparł się wczoraj, że będzie spał w sandałach i nie szło mu tego wybić z głowy.:dry:
Bardzo popieram aktywność sprtową Twojego Piotrka - na pewno wyjdzie mu to na dobre!:tak:
No i trzymam kciuki za dietę - zaczęłaś już?

Pozdrawiam!

reklama
Patrysia przerabiaj, przerabiaj, tylko twarze żony i męża, żeby się zgadzały :-D:-D:-D fajny pomysł, prezent jedyny w swoim rodzaju
czapki dla krasnoludków kupię sztuk dwie i poproszę o dorzucenie gratis szczotki do dbania o włosie yeti :-D:rofl2::-D
Ania_ajra w sandałach :szok: super pomysł, Igor uwielbia się bawić maską do nurkowania, ale jeszcze nie wpadł na to, żeby w niej spać :))) co do Adama - nadaje się super na opiekunkę, ale głównie jak masz spore nadwyżki gotówki hihihih
Zytka masz jakieś pomysły, co mogłoby uczulać Marcelinkę? co alergolog powiedział???
dzisiaj katarek trochę mniejszy, Igi spokojnie śpi, ale poprzednia noc była beznadziejna

Witam sie
dzisiaj pobudka o 7 :dry::dry:
szkoda ze nie pozniej bo jestem nie wyspana...
wczoraj jeszcze ogladalam sobie w drugim pokoju przepisy na Wigilie :baffled: hehe ale mnie natchnelo :sorry2::sorry2:
Mialam jechac dzisiaj do znajomej z BB ktora urodzila ale nie jedziemy bo napisala mi zebysmy przyjechali wtedy kiedy bedzie umiala siadac :happy2:

No poza tym to ja obiadek mam juz gotowy - golabki zrobione ziemniaczki sie gotuja
maly spi....
a dzisiaj mamy zaproszenie (jak maly usnie) do znajomych :tak:
trzeba jakis prezent kupic bo to ich nowe mieszkanko :tak:

rekinasia hehe tys je udano dziolszka :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
przyszlirodzice i co wymyslilas juz cosik ??

ja juz zdjecia przerobilam ale za cholere nie chcialo mi ich wgrac na plyte a na dyskietce miescilo sie tylko jedno :confused2::confused2::confused2::confused2:

Witam się sobotnio, pogoda do d..., ale humor dopisuje:-)
Ja jak Patrysia pobudka o 7:sorry:, o 8.30 wstał Piotrek i porwał Dominika do siebie więc ja jeszcze na pół godzinki się położyłam . Teraz też chłopcy się bawią klockami a ja kawka i komputer. Wieczorem mieliśmy iść z mężem do indyjskiej restauracji na romantyczną kolacyjke ale opiekunka nawaliła i idziemy na rodzinną kolacje:-D- też dobrze.
Patrysia- ja przepisy wigilijne przeglądałam jakiś tydzień temu. Gołąbki robie jutro, mniam,mniam za to dzisiaj miałam zupke krewetkową.
anna_ajra- i jak impreza:-), fajnie mały bawił się na kulkach, mój też je uwielbia.

Mój Dominik waży 12,5 kg, buty 23, a co do wzrostu to nie wiem ale wysoki jest .

Cześć Dziewczyny!

Moje dziecko to ma dopiero bunt:szok:Odcinki z super nianią to pikuś... Wczoraj poszła spać-uwaga o 24:50!!! Ja myslałam,że zwariuję. Aż sama się poryczałam,że ja chyba nie potrafię z nia postępować-ona robi ze mną co chce:zawstydzona/y:Teraz juz śpiocha,ale po 30 min. histerii i udowadniania nam kto w tym domu rządzi:-(Rano tez była histeria o ubieranie się...Atmosfera między mną a M też dzięki tym napadom naszej kochanej, bądź co bądź córeczki jest napięta:-( Ja se chyba w łeb strzelę....

A alergolog dał maści i pobrał krew na alergeny. Czekamy do środy na wyniki. Ja nie mam juz Rekinasiu żadnego pomysłu co ją może uczulać. Stawiałam na kakao,ale przecież tyle czasu juz go nie pije a wysypka sie nasilała. Bo mam wrażenie,że te maści i zalecona kąpiel w nadmanganianie jakby pomagają.
Infekcja tez nam pomału mija,nawet dziś wzięłam ja na spacer w wózku co by się świeżego powietrza nawdychała:-) Mam nadzieję,że będzie dobrze-musi być!

Anna_ajra-dobre z sandałkami Michasia-tęskni mu się do lata,ja go rozumiem:-) Moja Marcyska tez ma takie szalone pomysły-dziś zasnęła w końcu z telefonem skarbomką:-),a wczoraj cała awantura o drewnianego pajacyka,do którego przecież nie da się przytulić-a ta się uparła:tak: Jak tam po imprezce?

Patrysia-fajny ten album:tak:

Kluska- wyjśc z mężem na romantyczną kolację-marzenie... :-)Fajnie,że masz opiekunkę do chłopaków i Wam się udaje czasem:tak:

Margarita- odezwij się!:tak:

Spokojnej nocki Mamcie,ja idę odsypiać wczorajszą... Buźki!

My już po rodzinnej kolacji:-), było super i stwierdzam,że mam faze na owoce morza:laugh2:. Dominik w restauracji miał koleżanke w swoim wieku, oczywiście krążyli koło siebie, czarował kelnerki, za to Piotruś z mężem rozmawiali o boksie tajskim który razem trenują:cool2:.
przyszlirodzice- my żyjem w zgodzie ... przeważnie:-D. Za słodko też nie może być.
Zytka- o kurcze...:eek: to masz przeboje ale może to alergia tak na nią wpływa?

Mam problem z nauczeniem Dominika załatwiania się na nocnik.
Mały siada na niego na sekunde! Jeszcze ani razu nie zrobił nic do nocnika:( Gdy widze,że zaczyna stękać staram się go posadzić czasami ale on sztywnieje i robi do pieluchy na stojąco. Może macie jakieś propozycje jak to dalej poprowadzić?
Z Piotrkiem nie miałam takich problemów , w wieku 18 miesięcy już ładnie wołał.

Ostatnia edycja:
Patrysia szczęściaro, że niby 7ma rano to wcześnie?!?!!? 7:30 to szczyt marzeń dla nas :-D i dzisiaj mieliśmy to wielkie szczęście :))))
Zyteczka trudny okres, strzel sobie, ale jakiś extra weekend bez Marcelka, ona chyba wyczuwa, że kiepsko znosisz jej płacz. jak Igi wstawał o 5-tej, to zaczęliśmy go kłaść..... godzinę wcześniej i pomogło, może ze zmęcznia nie może zasnąć?? co do pielęgnacji skóry alergika jestem ekspertem - pytaj dziewczyno, a nie pobłądzisz :)))))) :-p:-p buziaczki i nie poddawaj się
Przyszlirodzcie niezły finał :( przynajmniej winko dobre??
Kluska pycha, my mamy ostatnio fazę na tajskie jedzenie i na sushi, przypomniałaś mi, że na jutro jeszcze nic nie zaplanowaliśmy - u nas tylko rodzinne wypady :-D bo rodzice stanowczo odmawiają weekendowej i wieczorowej opieki :)

reklama
Rekinasia- sushi sama nauczyłam się robić po tym jak uzależniliśmy się od tego jedzenia:) Raz w tygodniu zawsze maki są na stole. Opiekunke mamy fajną,ale dzisiaj imprezowała, moi rodzice 400 km ode mnie a teściowa 20 ale ona ma problemy z psychiką:(

Ostatnia edycja:
Do góry