reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

kasiu kochana trzymaj sie tam jakos:* tulam cie mocno a co do lekarzy to nie ma co im ufac lepiej samemu wszytsko sprawdzic i zapytac w aptece mi mlodejkiedys tez przepislama za mala dawke eurespalu i zeszlo jej na pluca;/ :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Witam
Maz na pogrzeb pojechal. Pozegna ode mnie tescia:-(
Z tata juz lepiej. Ale ten zakichany szpital, mnie wkurzyl. trzymali go do wieczora na izbie przyjec zbili cisnienie i kazali do rodzinnego isc!!:szok:Kurde jakby na badania nie mogli go przyjac bylabym spokojniejsza. Sek w tym ze ojciec juz dawno walczy z nadcisnieniem ale ostatnio ma duze skoki i strach zeby jakiegos udaru nie dostal:no::no:Dzis z samego rana kupilam mu porzadny cisniomierz, choc tyle moge zrobic:-(

Mati mja zapalenie oskrzeli, a co najgorsze w tym wszystkim to sie wkurzylam na lekarke. Dobrze ze lek sprawdzilam. Bo zapisala mu Klacid i kazala dawac po 1,5ml. A maz z nim byl u lekarza. Od razu dziwne mi bylo ze tylko tyle. Zadzwonilam do apteki i sie okazalo ze przepisala mu lek dla doroslych ktory tylko w tabletkach jest!!! W aptece sie kapneli i dali dobry ale jakbym takie dawkowanie stosowala to by sie na zapalenie pluc w szpitalu osadzil. I wez tu ufaj lekarzom!!
kaska przykro mi ze tak paskudnie potraktowali Twojego tate i jego nadcisnienie... to naprawde powazna sprawa i takie cos nie powinno miec miejsca :no:
A lekarze tak dawaja lekarstwa jezeli widza ze jakas powazniejsza infekcja to dawaja silniejszy srodek i w mniejszych dawkach...
ale dziwne ze ona przeopisala w ml jak lek jest w tabletkach :eek: u nas zawsze w aptece pytaja jaki lek jest dla dziecka a jaki dla doroslych :tak:

Cześć Dziewczyny!

Dzisiaj na 20 jedziemy do alergologa-pediatry z Marcelinką. poza wysypką,katarem i kaszlem jeszcze dziś ma biegunkę:-( Siła złego na jednego! Biedne to moje maleństwo kochane... Marudek jest taki,że aż mi jej żal:-( Co jakis czas sięga po kaloszki i mówi tapu tap,chciałaby bidula wyjść na dwór po kałużach pobiegać,a tu szlaban.:-(
Mam nadzieję,że po tej wizycie będę miała lepsze zdanie co do lekarzy niż Ania PR i Kasia;-)

Kasiu- dużo zdrówka dla Matusia! mam nadzieję,że z Twoim tatą będzie ok:tak:

Anna_ajra-nic Ci kochana nie umknęło bo ja dopiero wczoraj wspomniałam o tej pracy:-) Dzięki za wsparcie! Co do bucików,to Marcysia chodzi w rozm.23 i ma oczywiście w bucikach mały zapas. Jeszcze zaległa waga- całe 11 kg:-) Chociaż nie wiem,czy nie będzie mniej bo apetyt Ci u niej żaden teraz podczas choroby:-(

Patrysia,Rekinasia-:-):-)

Uciekam Dziewczyny,bo Marcelek się nudzi. Dam znać co po wizycie.
Buźki.

dołączyliśmy dzisiaj do zacnego grona a-gilerów, zaczęło się wczoraj wieczorem a teraz Igi ma chyba trochę temperatury, mierzyłam mu przed zaśnięciem i było ok, ale przed chwilą się budził i chyba ma jakieś 37, potem mu jeszcze zmierzę i zabiorę go na noc do łóżka
m chory i cherla, ledwo słyszę tv - człowiek orkiestra :-D u mnie objawy minęły

dzsiaj zaczęłam weekend, wzięłam jeden dzień urlopu :-D ale luksus :)
wychodzi na to, że Igi jest synkiem krasnoludków - waży 11 kg i buciki nosi 22 (bez zapasu), chyba jutro mu kupię czerwoną czapeczkę, żeby pasował do innych krasnoludków :)
zaraz się kładę, wczoraj w nocy oglądałam dokument, położyłam się o 00:00 - daaawno się tak późno nie kładłam i dzisiaj jestem nieprzytomna - Igi zrobił nam pobudkę 5:50, co prawda nie wyciągnął mnie z łóżka, ale mogłam zapomnieć o spaniu :eek:

kaskax- przykro mi z powodu teścia:-(, a z tatą Twoim postąpili nieciekawie:wściekła/y:, taka ta nasza służba zdrowia. A Wasza pediatra często takie przekręty robi?
Zytka- i co powiedział alergolog?
anna_ajra- mój mały jedną histerie mi już urządził i to po tym jak go na forum pochwaliłam:-D:-D:-D, chciał w mieście pchać swój wózek i nie pozwalał sobie pomóc, nieważne że w samochody wjeżdżał, pod tramwaj chciał się pchać:sorry:. No więc walnął się na ziemie i wrzeszczał ,a ja czekałam. Zrobiłam smutną mine i mały się uspokoił (po 5 minutach dopiero na to wpadłam:-)).
Patrysia- lepiej, wszyscy już właściwie zdrowi, Dominik jeszcze robi luźne kupki ale jest już ok.
Dzisiaj byłam z małym na angielskim,mój małżonek puka się w głowe ale Dominik te zajęcia uwielbia, później zawiozłam Piotrka na kung-fu. Moje starsze dziecie ma codziennie zajęcie sportowe: 2x w tyg. kung-fu,2x piłka nożna i 1x boks tajski. Może spożytkuje tą swoją energie:tak:
Znowu przez lato przytyłam:eek:, te wszystkie ciasta z owocami zaległy mi na biodrach więc od jutra zaczynam diete- trzymajcie za mnie kciuki.

zytka oj biedne to Twoje dziecie :-:)-:)-(
zdrowka zycze :tak::tak::tak:
no ale jak po wizycie ??

rekinasia zdrowka dla Igiego :tak::tak::tak::tak:
moj synek tez wazy ok 11 kg i ma buty na 22-23 :tak::tak::tak:
a czapeczki mozesz dwie zakupioc to i bedzie dla nas :-p:-p:-p:-p

kluska to dobrze ze u Was lepiej :tak:
fajnie jak starszak ma jakies zainteresowania :tak: super te zajecia :tak:
no i po co Ci kochana dietka :eek::eek:
a przestan no ale jak co to moge tzrymac kciuki :laugh2::laugh2::laugh2:;-);-)

No a co u nas ??
moj m chory my sie trzymamy ale to dlatego ze maly pije syrop z cebuli, i bierze wit C :tak::tak::tak::tak::tak:
my z m za niedlugo mamy rocznice slubu (przyszlirodzice tez) i nie wiem co m kupic :confused2::confused2::confused2::confused2::confused2: a chcialam zrobic jakas imprezke ale ma na nocke do roboty a to wtorek bedzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wiec chyba nici :sorry::sorry::sorry:
no chyba zeby se wolne wzial :rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:
pogoda u nas ladna - slonce wprawdzie nie swieci ale nic nie pada i jest sucho wiec pewnie z malym wyskoczymy na jakis spacer :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Rekinasia- jak Igi to krasnoludek to Amelka to Yeti:)
10,600 83 cm a rozmiar uwaga 24:)

Kluska- hmm takie przeczekanie to dobry sposob:) tez tak zaczelam robic i mala sie sama uspakaja:)

Patrysia- no wlasnie rocznica i co by tu wymyslic;p Moj ma 2 zmiane wiec moze cos na weekend wymyslimy.

Cześć dziewczyny!
Byłam dzisiaj na badaniach krwi i moczu. Dodatkowo miałam zrobić krzywe cukrową... bllleee:baffled:... po raz pierwszy piłam glukozę (50g). Wcześniej w ciąży z Michałkiem nie zdążyłam. Na szczęście wzięłam ze sobą sok z cytryny - bardzo pomogło.:sorry:
Dzisiaj wyniki... zobaczymy.
Wczoraj zaś pojechaliśmy z małym na godzinę na kulki - tz. bawialnia dla dzieci. Filmik umieszczę później na tajnym. Było super!:-D Mały się wyskakał, wyszalał i powygłupiał. Od razu lepszego apetytu dostał po powrocie:-). Zjadł kotleta z kurczaka, a nawet u dziadków piernika w czekoladzie!:shocked2:- po raz pierwszy, ja to u dziadków... rozpieszczają.:dry: Po całym dniu w domu (z powodu mocnego deszczu), to musiał spożytkować nadmiar energii.:-D
Adam został dziś z małym (urlop) bym mogła zrobić badania... no i kupił od razu klocki do zabawy, bo im się nudziło. I zostaw tu raz męża z dzieckiem w domu...:rolleyes2:
Zobaczę co nwego u Was.

reklama
anna ajra
wlasnie przypomnialas mi o badaniach :laugh2::laugh2::laugh2:
ja tez teraz pojde na krzywa cukrowa, morfologie i mocz :tak::tak::tak:
ale nie mam kiedy - chyba wybiore sie w poniedzialek :confused2:
fajnie ze Michas sie tak wybawil i apetyt dopisywal :tak:
hehe dobrze ze klocki bo u nas to mnostwo aut... nie ma gdzie ich klasc...
no ale tata wie jak sie dzieckiem zajac...
tylko zebys teraz spokoj miala :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Do góry