reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

puk puk :) czy można ??????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
jeju jak ja dawno do Was nie zaglądałam, co mam na swoje usprawiedliwieni- no cóz tylko to że koniec roku szkolnego był u nas pokręcony, egzaminy dzieci , składanie dokumentów do gimnazjum Michała, aż z tego wszystkiego spakowałam sie i wyjechałam do siostry do Zabrza na 10 dni :) odpoczełysmy sobie z Gabrysią od całego tego zgiełku :)
w pospiechu poczytałam zaległe posty i oczywiscie gratulacje dla kolejnych cieżarnych kobietek :) zdróweczka dla wszystkich dzieciaczków i brawa ogromne dla dzieci za nowe osiągniecia w mowie, jedzeniu i korzystaniu z nocniczków oczywiscie ;)
ja nadal karmie piersią ale nosze się z zamiarem zakończenia laktacyjnej przygody , tylko jeszcze nie zdecydowałam jak i kiedy to zrobic ;(
co do planów wakacyjnych to własciwie już jestem po, wyjazd do siostrzyczki był jedyną atrakcja, teraz juz spedzę czas w domku, może jakas wycieczka do Płocka i do Ciechocinka, ale czekamy na pogodę , bo deszczowo i nic zaplanowac nie można
Gbai zdrowiutka, ostanio miała tylko wysypke po nowym płynie do kapieli Johnsona z seri na dobry sen, dziwiło mnie to baardzo bo oliwke z tej serii uzywała i nic jej nie było , no ale nie będę dociekac czemu tak sie stało, wróciłyśmy do Nivea i wysypka ustąpiła ;) z apetytem u nas różnie, są dni że nic poza cycem Gabrysi nie interesuje a są też takie że jak tylko zobaczy ze ktos coś je to od razu i ona sie domaga jedzenia, myśle ze tu duzy wpływ ma temperatura bo jednak w upały apetyt zdecydowanie ma mniejszy ;) jak większosc z nas pewnie a gdy tylko się ochładza to moje dziecię czesto woła " am-am"

reklama
Cześć Maminki!

Ja tylko na chwilę,żeby Wam powiedzieć pa,pa:-) Dziś w nocy jedziemy na wakacje,tylko tydzień ale zawsze to coś:tak: Samochodzik już zapakowany,Marcysia jak na złość nie mogła się zdecydować na spanie-buszowała do 22:30:szok:Ja teraz jeszcze muszę ogarnąć chałupkę i siebie i paść na krótką drzemkę;-)Cała jestem przerażona tym, jak ja to moje szczęście o 4 w nocy będę musiała przetransportować do samochodu:szok:Mam nadzieję,że nie rozbudzę jej za bardzo...
Zatem Dziewczynki życzcie nam pogody i dobrego humoru czego i Wam ja oczywiście życzę:-)

Rekinasia-kaloszki kupiłam w Dino,ale widziałam też w Bartku i Cocodrillo:tak:Naprawdę to świetny zakup-Marcysia nawet w domu chętnie by w nich hasała:-D

Uleńka- wygrałaś zawody na najdłuższe cycolkowanie:-)Jak już się zdecydujesz na odstawianie to będzie Cię wspierać duchowo:tak: Jutro o Tobie pomyślę przejeżdżając przez Włocławek;-)

Dobrej nocki Wam wszystkim moje drogie!

i pojechała... a chciałam jeszcze zapytać o bolesną pierś... ale pewnie przeszło, bo nic nie wspominasz Zytka - bawcie się dobrze!!:-D:-D:-D
Ulenka wieki całe!!! :-D chyba nie znam drugiej mamy, która by tyle karmiła :szok:
Margaritka daj znać czy spokojnie minął 11 lipca - Irole się odgrażali - mam nadzieję, że jesteście bezpieczni..... no i już niedługo wyjazd do Polski? za kilka dni :)
Patrysia współczuję bólu brzucha :( uważaj na jedzenie
jutro mam egzamin i już dawno powinnam spać, ale jakoś mi się nie chce :)
Ania_ajra tego mi właśnie tutaj brakuje - koleżanek z dziećmi w podobnym wieku, Igi nie ma rodzeństwa, chciałabym, żeby chociaż miał jakieś towarzystwo
buziaki

Zytko mam nadzieję ze podróż minęła szybko i spokojnie, udanego urlopu !!!!!!!!!!!!
Rekinasiu no i jak egzamin???? Gabi ma tez sporo dzieci do towarzystwa wśród znajomych , właściwie gdzie nie pójdziemy to jest dziecko w wieku od lat 1 do 5 ;) taki "późny " wysyp ;) poszło lawinowo, jedna rodziła to kolejna już zachodziła w ciaże ;-) a oprócz tego chodze z Gabi na zajecia dla dzieci raz w tygodniu, takie mini przedszkole, co prawda to tylko godzina zabawy ale sporo znajomosci nawiązałam i zawsze jakies wspólne spacerki na placu zabaw i dzieci mają frajde i mamusie sie nie nudza ;) moze poszperaj i poszukaj w swojej okolicy tego typu klubu :)
e823cc7babc2344dmed.jpg

Cześć dziewczyny!:-D
Jutro rano o 5 wyjedżamy nad morzę (Trójmiasto), więc chciałam się z Wami pożegnać. "Na szczęście" nie na długo, bo jednynie na 10 dni.:wink: Życzcie nam dobrej pogody i udanego wypoczynku.:-p
Ściaskam Was mocno - buziaczki dla Was kochane!

Cześć Dziewczyny!
Od soboty jestem z moimi łobuziakami u moich rodziców. Chłopaki nie odstępuję dziadka na krok:-). W sobotę pierwszy raz zostawiliśmy Jasia na 2 godz tylko z dziadkami i Piotrusiem i wbrew moim obawom było ok:tak:.
Zytka, Anna ajra - dużo słoneczka dla Was i cieplutkiej wody w Bałtyku:tak:
Pozdrawiam cieplutko.

i ja i ja :-D laseczki moje drogie.Wpadlam sie pozegnac na jakies 2 tygodnie;-) Raniutko jutro lecimy w koncu do PL - jupiii :biggrin2: A tam neta w domku nie mam:sorry2: Od srody w PL maja byc cieple dni na co licze baaaardzo:-D udanych dni dla Was wszytskich.

Rekinasia po 11 lipca jeszce zyje;-):-D A tak powazniej to te "pogrozki" w północnej Irlandii wiec daleko ode mnie.Niemniej jednak... niesmaczne :dry: W kazdym razie nic zlego sie nie wydarzyło- zadnych ofiar a i bez pogrózek roznie to tu bywa.Najgorsze to to "nakerstwo" znaczy wiesz, malolaci bez pracy szwedajacy sie po ulicach i udajacy wielkich iroli własnie;-) Zostawiam to wszytsko na cale 2 tyg:cool2:

Buzka

wakacje11.jpg

Ulenka egzamin do przodu, ale na wyniki poczekam ok. 6 tygodni!! :-) w następny weekend mam naprawdę trudny egzamin, na dodatek w tym tygodniu 2 dni wyłączone od rana do nocy przez pracę :( pouczę się dopiero w piątek i sobotę a w niedzielę egzamin... poszukam czegoś, jak nareszcie będę miała wakacje od szkoły
Margaritka POLSKA WITA!!! :-D:-D
Gosia my też testujemy drugich dziadków, bo moi rodzice wjechali na 2 tygodnie - Igi jest zachwycony :)

reklama
Rekiniasia - Jaś jak wjeżdżamy na podwórko do teściów to zaczyna kręcić główką i protestuje przy wypinaniu z fotelika. Takie małe a już ma swoje zdanie!:-D W niedzielę wpadliśmy po 13 - akurat drugi wnuś zajadał rosołek a moim chłopakom babcia nawet nie zaproponowała:wściekła/y:. Myślałam, że już niczym specjalnym mnie nie zaskoczy a tu taka niespodzianka i to w niedzielę:shocked2:. Tak trochę się naśmiewam ale szczerze mówiąc było mi przykro.
Margaritta - w końcu się doczekałaś przyjazdu do kraju! Udanego wypoczynku i nacieszcie się wszyscy sobą na kolejny długi rok:tak:.
Pozdrawiam

Do góry