reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:-D
Robię dzisiaj leczo... przez te moje zachciewajki, ciężko jest mi ugotować coś sensownego:dry:. Wyobraźcie sobie, że jeszcze nic nie przytyłam!:huh: W ciąży z Michasiem miałam już 10kg na plusie, a teraz nic. Choć nie udało mnie się wrócić do wagi z przed ciąży. Czyli ważę tyle samo w 4m, co w poprzedniej ciąży.
U nas dziś pogoda zdradliwa... wieje jakby na deszcz, potem znów słońce i gorąco, wręcz upanie, a za chwilę zimno... brryy:baffled:

Coś nie umiem ustawić czcionki i muszę się chyba przerzucić na inną...:eek:
Muszę zajrzeć w wolnej chwili na tajny!

przyszliodzice - na L-4 pójdę od września, gdy zacznie się rok szkolny. Teraz mam wakacje, więc nie muszę. A czuć się czuję różnie... wiecznie zmęczona. Na szczęście nudności już ustąpiły, a głowa mnie dziś nie boli - dziękuję!:happy2:
Syneczki2 - na jak długo dzieci pojechały z dziadkami nad morze?
Jak by nie było... prawie jak budowa, bo remont, to za mało powiedziane...?:-p
Ania31 - chyba za mało się staram... też bym tak chciała by Michaś tak pięknie jadł, ale on nie bardzo chce... może potrzebuje jeszcze trochę czasu...? Czekam zatem na filmik! :tak:
I jak się Tobie prowadzi samochód?
patrysia - myślisz by urodzić wcześniej, czyli kiedy?
Ja bardzo chciałabym dotrwać do stycznia.:hmm:
Co do brzusia, to niewiele widać, więc na razie nic nie wstawiam. Ale widziałam Twój i jestem pod wrażeniem! Piękny!:-D

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki:-D
Maz pojechal w sobote wraca za jakies 2 miesiace, chyba:baffled::baffled:Napewno przy porodzie go niebedzie:-(
Ja sie czuje dosc dobrze ale brzuszek juz bardzo przeszkadza. A Mati codziennie urzadza mi maratony biegania, bo on nie chodzi na spacery on na nie biegnie:baffled:
Kurcze martwia mnie jego zabki bo jak to zeby mial 16miesiecy i mial 5 zabkow:confused:A lewa dwojka wyzyna sie od 2 miesiecy i nic:baffled:
I wiecie co na sierpniu 2009 zaczelo sie rozpakowywanie juz dwie dziewczyny urodzily i ustawia sie spora kolejka:-D
Jeszcze troche i sie zacznie wielkie rozpakowanie:-)
Lece na tajny wstawie kilka fotek, tylko prosze sie nie strachac bo pokaze moj brzus:dry::dry:
Caluski dla wszystkich:-)

hej witajcie dzisiaj....
ja wstawilam juz obaidek :-)

anna ajra no tak jak Sewka czyli max 2 tyg wczesniej :sorry2::zawstydzona/y: no a moj brzusio rosnie moze dlatego ze ja schudlam 8 kg po porodzie tzn. przed ciaza mialam 55 kg potem w trakcie ciazy schudlam do 50 kg i pod koniec - przed porodem wazylam 60 kg, potem jak urodzilam Sewka to po jakims czasie wazylam 47 kg :sorry2:
a co do zachciewajek ja sama nie wiem na co mam ochote :baffled::baffled::baffled:
tzn napewno nie zjem szynki :no: wczesniej nawet miesa teraz juz jem ale do szynki nadal nie umiem sie przekonac...
a tak to sama nie wiem :sorry2:

kaska co tu do smiania masz juz fajowy brzusio... ale sie rozmarzylam.... :-D a szkoda ze m nie bedzie przy porodzie - moj m teraz powiedzial ze nie chce byc :-:)dry: troche go przerazil widok :baffled:

Cześć dziewczyny!:-D
Byłam dzisiaj z Michasiem u koleżanki z pracy. Ma dójkę dzieci, więc zabawa była udana. Jej córeczka jest z grudnia, a Michaś ze styczna. Dzieci mogły się bawić bez przeszkód - jak to dobrze mieć koleżanki z dziećmi.:wink::-D
Na 15:30 idę do kosmetyczki i już nie mogę się doczekać. Przed wyjazdem na wczasy muszę się doprowadzić do porządku - depilacja woskiem nóg, regulacja brwi plus henna oraz pedicure. Mam nadzieję, że odpocznę, a bynajmniej lepiej się poczuję. Michaś zostaje z mężem.:-)

kaskax25 - nie martw się Kasiu kochana... męża nie będzie ale za to my jesteśmy i będziemy!;-) Możesz zawsze na mnie liczyć! Głowa do góry!
Co do ząbków, to musiałabyś zapytać pediatrę jak to się ma. Mi wydaje się to w normie. Brzusio już spory, ale jakże ładny!:happy2:
patrysia - sylwetkę masz rewelacyjną, aż trudno uwierzyć, że rodziłaś - szczęściara!:cool2:

Pozdrawiam!

Cześć Maminki!

My w szale zakupów,prasowania,załatwiania jeszcze różnych spraw i pakowania do wyjazdu:tak: Pogoda żeby tylko była to będzie super!!:-)
Wczoraj kupiliśmy Marcysi kaloszki-jaka frajda:-DDziś rano zaraz po deszczu wyruszyłyśmy na latanie po kałużach,ale zabawa:-D Teraz spiocha mój urwis kochany:-) Ja od wczoraj mam problem z jedną piersią,minęły juz 2 tygodnie odstawiania a tu nie wiadomo co? BArdzo mnie boli,spać nie mogłam w nocy z tego powodu...Okładam sie dziś kapustą i piję szałwię i mam nadzieję,że pomoże:baffled:

Anna_ajra
-jedziemy do Gąsek bo liczymy na ciszę i spokój.Tam poza latarnią morską i ładną plażą nie ma nic ciekawego.20 km do Kołobrzegu,najwyżej przy niepogodzie będziemy zwiedzać:-) U nas arbuz tez już zaliczony:tak:A o brzusia się nie martw,zdąży wyrosnąć:-D Co do kosmetyczki to ja zaliczyłam juz to wszystko co przed Tobą plus jeszcze manicure,a hennę robie na rzęsy ze wzg. na alergie-nie moge się malować:-(Zafundowałam sobie tez peeling migdałowy,a co!!:-DMasz rację to wszystko na poprawę samopoczucia:tak:W sobotę jeszcze czeka mnie farbowanie i obcięcie włosów:-)

Gosia-lipa m.innymi też,wszystkie lliściaste,ale jeszcze trawa,zboża,babka i inne...Biorę allertec i trochę mi lepiej,chociaż dostałam wysypki na ramieniu i to chyba od truskawek:szok:Co za dużo to niezdrowo-tak mówią:tak:

przyszli rodzice:-)
syneczki-smigaj nad to morze:-)Gdzie się wybieracie? Dopieszczanie własnego mieszkanka-marzenie:tak:Po urlopie znowu się ostro biorę za poszukiwania:tak:

Rekinasia-ja to od siedzenia w domu sie roztyłam i pieczenia ciast:-DKoniec z tym! U mnie najlepiej działał stres na studiach wtedy to byłam szczypior:-D

lileczka-witaj w klubie wiecznie niewyspanych mam :-)

Ania31-:-)

Patrysia-Ty to jestes szczypiorek dopiero:-)Rekinasia ma rację to chyba kwestia wieku:-DCo Twojego M przeraziło?

Kasiax25
-szkoda,że M nie będzie na czas porodu,ale dasz radę kochana!!!Wierzę w Ciebie:tak:Brzuszek superancki:-)

Margaricia-jak Ci idzie pakowanie?:-)

Dziewczyny buźkam Was wszystkie mocniasto i uciekam do robotki,mam nadzieję zajrzeć wieczorkiem:tak:

Zytka- my tez kupilsmy przedwczoraj malej kaloszki jeszcze nie smigala po dworze ale probowala w domu i nie umie chodzic w nich hihihih chodzi jak bocian trenowany w wojsku hihiyhihi

reklama
Witajcie !!!
bardzo przepraszam za moja nie obecnosc ale teraz mam sporo rzeczy na glowie...
moi rodzice wyjezdzaja dzisiaj wieczorem na wakacje a ja bede mieszkala teraz u nich na 2 tyg i te pakowanie ... :szok::szok: tyle siatek sie nazbieralo a to tylko 2 tyg :sorry2::sorry2:
jeszcze ostatnie zalupy do lodowki - bo cos tam nam zostawili... ale nie na dlugo :blink:
a wczoraj w nocy to obudzilam sie kolo1 z takim bolem brzucha ze myslalam ze lzy mi grochem poleca... zwijalam sie na tym lozku - zaraz przy pomnial mi sie bol przy porodzie brrrr az mi ciarki przeszly... potem sie uspokoilo i znow...... a potem kolo 2 dostalam biegunki - mysle ze czyms sie zatrulam :sorry2:
juz wszystko jest ok
no a 28 lipca mam wizyte u gina - juz sie nie moge doczekac :-D:-D:-D

ok ide dalej sie pakowac :cool2:

Do góry