reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Wiem że wszytko uda nam się jakoś załatwić ale stresior i tak jest:p Już zaczynaja mnie nękać sny, że z czymś nie zdążyłam czegoś nie mam itd. i bedze sie taka wymeczona rano że ojeju....:p A najbardziej to boje się już samego ślbu a zwłaszcza tego,że sie rozrycze i nic nie pwoeim, bo cóż no taki płaczek ze mnie:p a już w takiej ważnej chwili bankowo bede płakać no ale cóż bed emusiała sie jakoś pozbierać i wypowiedzieć ten cały tekst przysięgi ale za to potem jaka bedzie ulga:p:)

reklama
:-)witajcie ale sie rozpisalyscie, przynajmniej mialam duzo czytania.
Przyszli rodzice , współczuję stresu.

Ika_s widze ze my obie takie leżące, możesz wychodzic chociaż trochę czy wogóle.:-D
Ja juz też czuję ruchy , może dlatego że leże .gdybym chodziła i coś robiła pewnie nawet bym nie poczuła. Na razie są delikatne ale z dnia na dzien coraz bardziej wy
czuwalne.
Przy pierwszej ciazy dopiero po połowie syn sie poruszyl . Wiec sie nie martwcie.
Pozdrawiam wszystkich.:cool:

Cześć Lutóweczki!
Dziś w nocy była straszna burza i jakoś spać nie mogłam, a teraz nieprzytomna jakaś jestem:(
Dawna Cloe fajnie, ze wizyta u ginka Ci się udała. Ja też miałm dziś iść na morfologię i hormony tarczycy mi kazał też zrobić. Ale po tej nocy czułam się tak fatalnie, że stwierdziłam, że pojadę w przyszłym tygodniu, a dziś troszkę dłużej pośpię. Trudno, wizyta u ginka i tak dopiero 20go. A co do usg to ginek mi mówił, że dobrze by było gdybym następne zrobiła między 20 a 22 tygodniem.
Przyszlirodzice ja tez jeszcze nie czuję ruchów dzieciaczka. I też bardzo chciałabym poczuć, wiadomo, ale mają jeszcze czas:tak:. A stres przed ślubem dobrze rozumiem, dla mnie tez to był bardzo stresujący czas, ale Ty teraz dla dzieciaczka staraj sie jednak nie denerwowac za bardzo, na pewno wszystko dobrze wyjdzie, tylko systematycznie realizujcie to co zostało do zrobienia.:-)
Ika_s właśnie a co Ci pomogło na ten zatkany nos? Mi jest lepiej, gdy przyszły te mokre dni, może duża wilgotność powietrza pomogła, a moze to trochę jednak na tle alergicznym było (bo jestem alergikiem na pyłki). Ale chciałabym wiedzieć co Ci pomogło jakbym znowu miała nawrót.
Sana teraz dużo kobiet bierze Duphaston w ciąży albo Luteinę (podobne działanie). Ja brałam luteinę, lekarz pozwolił odstawić w 14 tygodniu. Uważaj na siebie, ale będzie dobrze!:tak:
Myszaaa no to u Ciebie mocno hormonki działają, skoro tyle płakania. Mnie tez co jakiś czas nachodzi, ale na przykład wczoraj to jakaś bardziej wściekła chodziłam:-Di nie wiem dlaczego?
Pozdrawiam!

Cześć dziewczyny!:happy2:
Jutro kolejny egzamin:sick:. Wyjeździłam dzisiaj dodatkowe 2h tak dla przypomnienia... zapłaciłam 80zł!:szok: Cenią się... Mam nadzieję, że tym razem zdam...
Widzę, że przewija się obecnie temat paznokci. Ja na szczęście odziedziczyłam po mamie piękne, mocne paznokcie:rolleyes:. Wystarczy, że nadam im odpowiedni kształt, pomaluje bezbarwnym lakierem i wyglądają jak akrylowe. Nigdy też nie miałam tendencji do obgryzania paznokci. A po wizycie u kosmetyczki czuję się świetnie, szczególnie stopy... mmm... :biggrin2:

przyszlirodzice - wesele na pewno będzie udane!:yes: Ciesz się tym dniem i nie stresuj!:wink: A co do ruchów dzidziusia, to nie daj się zwariować i nie sugeruj się nami. Każda jest z nas inna! Jeszcze masz czas, a na pewno je poczujesz. Cierpliwości!:cool:
Myyszaaa - ciasto nie jest aż tak skomplikowane jak się wydaje...:happy: Namówiłaś zatem swojego M?:confused:
Ania31 - :-D
Ika_s - nie ma znaczenia jakiej firmy będzie krem byle waniliny. Super, że czujesz się już lepiej:happy:... uff... Wszystkie cierpimy chyba na ten sam syndrom... komputer z samego rana.:-)
kropecka - wklej zdjęcia sukien... z miłą chęcią by je zobaczyła!:yes: Na ile osób będzie wesele?:confused: Lubię takie uroczystości:wink:. Na pewno będzie super!:cool:
sylka_k - oczywiście! :-D
lileczka - :-)
sana - musisz zdecydować, co jest dla Ciebie/Was ważniejsze... Leż ile się tylko da i unikaj stresu! Czy to Aniu jest Twoja pierwsza ciąża?:confused:
agawa1 - uważam, że pomysł (nowy wątek) jest bardzo dobry!:yes::biggrin2:
cloe - chociaż raz wyszły strajki lekarzy na korzyść:wink:... Zostaniesz już u tego przystojnego, wysokiego i chyba Araba???:laugh2: Cieszę się, że z dzidzią wszystko ok!:-)
I chociaż Ty jako jedyna dotrzymujesz mi towarzystwa w tyciu...:cool2:
Czekamy zatem na poniedziałkowe wyniki!
Pytasz o USG. Masz na myśli genetyczne, czy w ogóle kolejne?:confused:
lowiczanka78 - :-)
Najka - pewnie i Twoje hormonki dają o sobie znać!:wink:

Buziaczki dziewczyny!

Najka- tyle tego wzięłam, że już sama nie wiem, co pomogło. Myślę, że chyba najbardziej te krople, których brać nie powinnam- akatar i amol. Rano już się bałam to brać ponownie i wszystko wróciło. Muszę popytać tego mojego lekarza co wolno przy tej dolegliwości.

Lileczka - łażę jak tylko jest lepiej. Potem się zmęczę, boli mnie brzuch i wracam do łóżka i narazie tak to wygląda. 3 miesiące leżałam cały czas plackiem niemalże. Teraz wrócił mi nastrój, bo nie ma krwawień.

dawna cloe- usg powinno być w prawidłowej ciąży 3-4 razy. Lekarz mi mówił, że to pierwsze ok. 6-7 tydz., potem 12 i potem ok. 20 chyba jak dobrze zapamiętałam. A u mnie to do tej pory już miałam 6 czy 7.

anna-ajra- śliczna z Ciebie Panna Młoda. Trzymam kciuki za egzamin.

Miałyśmy mieć swój zamknięty wątek i co się z nim stało? Wiadomo coś na ten temat?

Musiałybyśmy - założyć nowy wątek,tak normalnie jak się zakłada każdy wątek i narazie nic nie pisać tylko napisać do aletki z prośba o dalsze kroki;-)
Ale czekam na kogoś odważnego:-)

myszaaa, nie trzeba zakladac tutaj watku, niech aletka da nam dostep do tajnego miejsca i tam sie stworzy tajne watki. tak mamy na majowkach

reklama
Do góry